A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
A Waberer's a GYSEV-Cargo-t veszi meg, ami a GYSEV 100%-os leányvállalata, és vasúti árufuvarozással foglalkozik. Az átadott vasútvonalakat nem a Waberer's által megvásárolt GYSEV-Cargo, hanem a GYSEV "kapta meg", ezekhez a GYSEV-Cargo-nak, és így a Waberer's-nek is nincs köze.
Lehet látni hogy kitörése előtt van az árfolyam, Ez egy türelemjáték nyilván senki nem akar az első lenni az indulásnál de a föl viszik 4000 fölé a kibaszott sokan rá fognak ugrani erre a részvényre mert nagyon sokan szemmel tartják csak nekik még nyilván ráér a vétel vége ezeken a szinteken van A részvény… Ahogy elindul kurva sürgős lesz mindenkinek majd meglátjátok ugyanez volt az Alteóba is 4000 környékén. Én ezen a szinten ahogy van pénzem most is veszegetem.. Jobb most venni 4500-on
Azért az kemény, hogy azon felül hogy megkapta a wabika a gysev-et, további 500km vasútvonalat még hozzájuk csatolnak... szerintem a piac még nagyon nem árazta be a magyar állam és a waberers "kooperációját"
A pontos részleteket nem ismerem, ezért tévedhetek, de szerintem 2024-et nem érinti még, vagy legfeljebb a december hónapot. 2024 november 29-én záródott le az adásvétel folyamata.
Az integráció sok macera és a Posta egy sokkal nagyobb biztosító, tök reális lenne eladni a Gránitot. Ráadásul a különadós sztori is lassan a múlt lesz, szóval a Posta termelni fogja a cash-t szépen 2026-tól.
Egy korábbi nyilatkozatukból mintha arra emlékeznék, hogy ez leghamarabb 2026-ban valósulhat meg (már ha egyáltalán tervezik). Egyébként a Q4-es eredményekben benne lesznek már a Posta Biztosító számai?
Ami jó, hogy a várva várt céláremelések jönni fognak. Rossz hír nincs, habár érdekes az a felvetés, hogy a Gránit Bank kivásárolná a Gránit biztosítót és ez a részvényeseknek értékteremtéssel járna. Ennek én nagyon nem örülnék, mivel az aranytojást tojó tyúk kikerülne a cégből.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link