Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Neztem ennek a Szarvas Gábor penzugyi tanacsadonak az epitkezesi siramait. Az 1.1millios zuhanyszettnel majd elestem ulve a kanapen:) Neztem h valamit rosszul csinalok, hogy egy "biztositasi ugynok" ilyen arkategoriaban mozog...
Passz. Akinek az internorm nem a csucs, az mar nem az en korom🙂 Nelem az internorm is sok🙂 Nalam az osszes ablak es ajto cca netto 2.25m lett🙂 Valakinel ez a terasztajo felere sem eleg. 🙂
Volt egy szőkés, feszes has, comb, fenék farmerben, sportosabb alkat, természetesebb megjelenés arcon, nálam ő nyert. Aki az internormról beszélt, 2. lett nálam. Egészen más típus, de értékelem: Teljesen sima bőr, frissen kozmetikustól, de láthatóan festett fekete haj. Alak valszeg nem volt annyira top, mint az előzőnek, de tesz érte, abban is biztos vagyok. Csak részlegesen tudtam felmérni, mert cseles bővebb ruha, szoknya, csak a felső alá engedte, hogy nézzek, amikor direkt úgy fordult, hajolt felém, hogy tudjam pontozni. Többiek inkább Anyuka típusok lehettek, de ők csak ültek a helyükön.
Szent...?? Lehet félreérthetően fogalmaztam, de távol áll tőlem, hogy így gondoljam... Mocskos közpénztolvaj a többi NER -hez közel állókhoz hasonlóan. Csupán arra utaltam, kevesebb lehet az új építés mint amiről eddig szó volt, de ne legyen igazam...
Repülőn beszélgettek milfek, és az egyik magyarázta, hogy az internorm már nem menő, mert szervizelési problémák vannak, helyette most az ____ a top. De azt nem hallottam. Van ötleted?
Múltkor írtad a HR ingatlanadót. Mennyi ott nálatok Dalmáciában? Nekem tegnap jött ki 3,60 euró/nm. Kb duplájára emelkedett. Egyetlen vigaszom hogy befizettem, megnéztem az ingatlan hirdetéseket és amennyiért én vettem jelenleg dupla áron kapsz egy garázst. 100e euró alatt nincs semmi. Ettől jobban lettem és Tihamér módba kerültem ::-)
Ezekbaz emberek vamszedok voltak. Ma jott ki a biztositok szamai. A tiborcz fele granit 39 milliard dijbevetelre 13 milliárd nyereseg! A szektorban 3% nyereseg mar kimondottan jó! Tiborcz eseten ez 33%!!!! Ilyen nem letezik csak cinkelve. Tularazott szerzodesekkel. De a bankja is detto... Onmagaban a fenti szam 10 ev börtön....
Nagygyörgy soha nem az alsó szegmenst célozta meg, de Jellineknek sok kiemelt otthon startos beruházása van/volt folyamatban. Amennyiben az utóbbiak nullázódnak, biztosan nem fog annyi lakás megjelenni amennyiről beszélnek, max jelentős csúszással. A gazdaság beröffentésében ez nem egy elhanyagolható következmény...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link