Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 09. 25. 10:33
Előzmény: #257595  Hobbyproperty

persze
ha a szarszájú fideszgyíkok kórusban mondogatják naponta hogy félj, hát félj
.
10 éve is azt mondták a nógrádi falusi öregasszonynak, hogy féljenek a migráncsoktól
4 éve meg azt hogy féljenek mert elviszik az unokáit ukrajnai katonának
és féltek is
most is szeretnék ha mindenki félne
ehhez szöveget írni nem kell éjszakázniuk
.
van ennél , meg az olaj témánál sokkal nagyobb gondjuk bajuk hogy nyugtalanul töltsék  az éjszakákat
tihamer
tihamer 2025. 09. 25. 10:31
Előzmény: #257580  Törölt felhasználó
Ez az off politikai hozzászólásod nem ebbe az ingatlan fórum topikba való. Remélem a következő fél évben nem az ilyen gyűlölködő politikai hozzászólások lesznek túlsúlyban az ingatlan fórumban.Mi szükség van erre?Tehát inkább javaslom hogy maradjunk az ingatlan témánál.Pl.:
https://www.portfolio.hu/bank/20250924/mennyibe-kerul-az-allamnak-egy-otthon-start-lakashitel-es-mennyit-kaszalnak-rajta-a-bankok-788274
tihamer
tihamer 2025. 09. 25. 10:28
Ez az off politikai hozzászólásod nem ebbe a
Murdoch 2025. 09. 25. 10:23
Előzmény: #257594  Törölt felhasználó
Sajnálom, nem bocsátom meg neked, hogy midőn a gyógyulás útjára lépnék, múltkor könnyűszerrel belelöktél okulás céljából Tihamér narancsos mancsai közé. 
tihamer
tihamer 2025. 09. 25. 10:10
Előzmény: #257553  FatFIRE
A pénzt , a vagyont uralni , kontrollálni szükséges ...
"Amikor a vagyon birtokol téged
.
Kiszamolo2025-09-23Oszd meg ismerőseiddel a cikket: XFacebookEmailLinkedin
.
Nagyon sok embernél gyakran érthetetlenül sok pénz gyűlik össze, amivel nem tudnak mit kezdeni. Cégtulajdonosok, híres sportolók, korrupt politikusok gyakran attól szenvednek, mit csináljanak a rengeteg pénzzel.S ezek az emberek tényleg szenvednek, hogy mire verjék el a felfoghatatlan összegeket, amit vagy tisztességesen vagy törvényellenesen összeszedtek. Egy ideig még el lehet értelmesen költeni a pénzt, de nagyon hamar eljutsz abba az állapotba, hogy már nem maradt semmi, amire úgy költhetnél, hogy annak értelme is van.Panellakás helyett veszel egy házat az agglomerációban, helyette egy házat egy felkapottabb környéken, egy nagyobb házat a drágább környéken. Autót kétmillió forint helyett 15 millióért vagy 50 millióért, egy másikat fenntartasz a hobbid miatt és így tovább. De nagyon gyorsan eljutsz odáig, hogy már nem tudod értelmesen elkölteni a pénzt.Mert annak, hogy legyen nyaralód 15 helyen a világon, annak semmi értelme, ahogy a nyolc autónak sincs a garázsban. A jachtozást is nagyon gyorsan meg lehet unni, néhány hét vagy hónap alatt mindenhová eljutsz, ahová érdemes elmenni. Az ötvenszobás palotának vagy kastélynak sincs semmi értelme.Híres futballistákat gyakran lehet látni több százmilliós sportautókban, százmilliós karórákkal vagy idehaza is korrupt politikusok asszonyai százmilliós táskákkal és ötmilliós ruhákkal tűnnek fel a sajtóban. Amikor valaki félmilliárd forintot ad egy autóért, százmilliót egy női táskáért, ötmilliárd forintot egy filmes kellékért vagy egy ritka baseball kártyáért, esetleg helikopterbe száll, hogy egy 160 kilométerre lévő városba elmenjen, kényelmetlenebb módon, mint egy sofőrös autóval, akkor az már csak szenved attól, hogy mire verje el a pénzét.
.
Jim Carrey mondta, hogy annyira szeretné, hogy mindenki egyszer gazdag lehessen, hogy rájöjjenek az emberek, hogy akkor sem lesznek boldogok, ha sok pénzük van. Ha nem vagy elégedett vagy boldog akkor, amikor nincs sok pénzed, nem leszel elégedett vagy boldog akkor se, ha belefulladsz a milliárdokba.
.
 Hiába nyaralsz hétcsillagos hotelekben és eszel olyan fagyit, aminek gombócát kétmillió forintért mérik.A sok szenvedő milliárdos között öröm látni olyanokat, akik nem őrülnek meg a pénz bősége miatt.Ha már híres futballistákról volt szó, üdítő kivétel például a szenegáli Sadio Mané, aki bár évi 15 milliárd forint fizetést kap a klubjától (plusz további néhány rongyos milliárd még reklámszerződésekből), mégsem bolondult meg ennyi pénztől.Egyik híres interjújában ezt mondta, amikor arról faggatták, hogy miért nem él úgy, mint a többi sztárfocista:„Miért lenne szükségem tíz Ferrarira, húsz aranyórára vagy két magánrepülőgépre? Mit változtatna ez az életemen? Ezek nem tesznek boldoggá. Tudod, mi tesz boldoggá? Az, ha segíthetek másoknak. Ha valaki miattam tud tanulni vagy orvosi ellátáshoz jutni, az számít igazán.”S nem a levegőbe beszélt, a példa kedvéért kórházat építtetett a szülőfalujába, egy iskolát is, sőt mobil-átjátszó tornyot, benzinkutat és postahivatalt finanszírozott, 200 családnak havi 70 eurót adott, ami ott sok pénznek számít, lehetővé teszi, hogy a gyerekek tudjanak iskolába járni.Ilyen az, amikor valaki értelmesen használja fel a megszerzett vagyont. A negyedik Ferrari nem fogja jobbá tenni az életed, nem leszel tőle se boldog, se elégedett. De ha egy Ferrari árából több ezer ember életét jobbá tudod tenni, az sokkal jobb érzés. Emberek százezrei halnak meg olyan dolgok miatt, mert cipő nélkül járnak iskolába és ezért összeszednek valami fertőzést, mert nincs pénz egy kétdolláros moszkitóhálóra vagy nincs fúrt kút és iható víz a faluban.Amikor valaki csak felhalmozza a hatalmas vagyont és ül rajta vagy teljesen értelmetlen dolgokra veri el a pénzt, az olyan, mint egy vérrög a véráramban. A vérrög megakadályozza, hogy eljusson az élet a távol lévő sejtekhez.Volt egy riport egy osztrák milliárdossal, aki hatalmas vagyont örökölt. Ő szétosztotta a pénzt, s ami érdekes volt, hogy úgy fogalmazott, hogy te döntöd el, hogy milliárdos maradsz-e. (Már ha hozzájutottál egy hatalmas összeghez.) Ha ott a kezedben a pénz, bármikor dönthetsz úgy is, hogy szétosztod és dönthetsz úgy is, hogy csak magadra költöd, akkor is, ha már régen semmi értelmesre nem tudod elkölteni a pénzt. A sok pénz nem csak lehetőség, de felelősség is és a legtöbb gazdag ember elbukik ezen a teszten.
.
Bill Gates mondta, hogy nem akar gazdagon meghalni, nem akarja, hogy az emberek úgy beszéljenek róla, mint a kapzsi emberről, aki ráült a milliárdjaira. Aktívan tesz is azért, hogy megszabaduljon a vagyonától évente több százmilliárd forintnyi összeget adakozik el.Van az a mondás, hogy nem gond, hogy ha hatalmas vagyont birtokolsz, a gond ott kezdődik, ha a vagyon birtokol téged. Amikor a még nagyobb vagyontól várod a boldogságot vagy azt gondolod, hogy az értékedet az adja, ha mindenki másnál gazdagabb vagy. (De legalább a környezetedben mindenki másnál gazdagabbnak érezheted magad.) A Biblia azt mondja erről: "Ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, szegény, vak és meztelen". Ha te azt gondolod, hogy a vagyontárgyaid adják meg a te értékedet, az a legbiztosabb jele annak, hogy értéktelennek tartod önmagad és semmi másba nem tudsz kapaszkodni, csak az összehordott vagyonba. Te értékes ember lehetsz autó nélkül és semmi érték se lehet benned akkor se, ha három magánrepülőd van.S bár eddig milliárdosokról volt szó a cikkben, nem kell addig várnod, amíg milliárdos leszel. A magad szintjén is eldöntheted, hogy nem ragaszkodsz az összes megszerzett pénzhez, hanem annak egy részét továbbadod olyan helyre, ahol az jobban hasznosul. Egy húszezres neked lehet, hogy semmit nem jelent, észre sem veszed ha húszezerrel többet vagy kevesebbet keresel egy hónapban, de egy másik embernek az a húszezres néhány napra megoldja az alapvető szükségeit.
S hidd el, jobb érzés másokon segíteni, mint két héttel hamarabb lecserélni a mobiltelefonodat a legújabb modellre."
Hobbyproperty 2025. 09. 25. 10:09
Hát gyerekek a Kormányinfót hallgatva nem sokat aludhattak...Nem tudom bírni fogják-e a nyomást + a világgazdaságban ha az EU és Trump tényleg leállítja az orosz olajat azt hiszem bajban leszünk
Törölt felhasználó 2025. 09. 25. 09:46
Előzmény: #257592  Murdoch

nemár, nemár
hányadik Saulusból hányadik Paulussá válásodra készülsz?
.
ebben világrekorder az orbán, ne erőlködj mert csak fingani fogsz újra
Törölt felhasználó 2025. 09. 25. 09:39
Előzmény: #257588  Goldstein17

meg az is hogy amikor ők az elszenvedői hogy viselik
.
vékonyka már az a jég
és normális ha az utódok túltesznek az elődökön
ráadásul:
a másik zsolti bácsi úgy próbálta menteni az inget magára vevő és eközben erősen indulatba jött egyik zsolti bácsit, hogy részletesen taglalta a nyilvánossá tett irományában, hogy ők igazából már 50 éve testi-lelki jóbarátok
.
agy segítsen valakin a bayer zsolti
elment mellettük az élet, már csak egymás szemében legények a gáton
észre fogják venni,csak még kapálóznak
Murdoch 2025. 09. 25. 09:26
Előzmény: #257590  Goldstein17
Így gondolom én is, nagyon nem kerek történet ez, de mit lehet tenni. Mondjuk lehetnének húzónevek, azt gondolom hamarosan meglátjuk.
Murdoch 2025. 09. 25. 09:23
Előzmény: #257587  Törölt felhasználó
Igen, a reggeli kávé mellett olvastam a szösszenetedet, rögvest megijedtem, hogy hosszas forgólódások mellett igen rosszat álmodhattál, hogy végül ledőlj ide nyitásra a lakástopikos kanapé rendelőbe.
Goldstein17 2025. 09. 25. 09:22
Előzmény: #257589  DAXHU
Én nem hiszek benne, de rá szavazok, nem tehetek mást.
DAXHU 2025. 09. 25. 09:16
Előzmény: #257585  Goldstein17
Hadházy is ebből az alomból való. Hinni kell Magyarban nincs más lehetőség.
Goldstein17 2025. 09. 25. 09:15
Előzmény: #257586  Murdoch
A fidesz tökélyre fejlesztette a karaktergyilkosság módszertanát, most kiderül mennyire volt tanulékony a kihívó. 
Törölt felhasználó 2025. 09. 25. 09:15
Előzmény: #257586  Murdoch

lemaradtál mint a borravaló
előtted már zsúfolásig telefingták a szatyrot
a tiéd csak simán elszáll a levegőbe a többi után, és feloldódik a saját közegében, vagyis a végtelen, teljes nagy semmiben
Murdoch 2025. 09. 25. 09:07
Előzmény: #257581  Goldstein17
Ha jól olvastam, akkor ez a tömjénes bűz a DK felől árad. Azt a problémát azért ne becsüljük le, hogy gyakorlatilag nincs szükség bizonyítékra, mindenki kész ténynek veszi, mindjárt jön az ítélet is. Másrészt a DK-nak elég jelentős szerepe van abban, hogy az elmúlt x évben folyamatosan erodálódott az ellenzék és betonozódott be a fidesz. Örvendenék, ha az ezeregy korrupciós történettel tudnák megfogni a történetet, úgy látszik ehhez az ész hiányzik.
Goldstein17 2025. 09. 25. 08:56
Előzmény: #257583  N0MAD
Mi mindannyian, akik nap mint nap, kisebb-nagyobb mértékben hozzájárulunk hogy az országunk morálisan egyre lejjebb sűlyedjen. Ha nem is segítjük, de asszisztálunk a folyamathoz és sajnos Magyart ugyanez a közönség termelte ki, vele kapcsolatban sem vagyok túl optimista.
Goldstein17 2025. 09. 25. 08:48
Előzmény: #257582  Törölt felhasználó
Érdekes, én csak a regényt olvastam, igaz többször, de ha már megosztottad ezt az elemzést, belenézek, engem is érdekel. Amúgy Settembrini és Naphta vitájára utaltam, az ész és a humanizmus, valamint a dogmatikus, fanatikus tekintélyuralom közötti ellentétre, ami itt a topikban is alap vitaforrás. Mielőtt megijednél, nem azonosítalak az utóbbival:)
N0MAD 2025. 09. 25. 08:11
Előzmény: #257579  Goldstein17
Kérdés kik azok a “mi”
Az ellenzékiek? A nemfideszesek? A magyarok? Az emberi faj?
Az elsőnek nem kell ez a műsor ahhoz hogy elfogadhatatlannak lássa a kormány teljesítményét.
A második (és harmadik) jó részére a statisztikák alapján működik.
Lehet ezt általánosítani a negyedikre is, de erről már születtek tanulmányok.
Mielőtt megint betámadnak offolással: mindezt a parlament nevű épület jelenlegi és jövőbeli használatára gondolva írtam.
Törölt felhasználó 2025. 09. 25. 08:06
Előzmény: #257579  Goldstein17

próbálom a részleteit és az egészét is nézni
.
pár napja utaltál a Naphta alakjára, akiről és addig kb a nevét ismertem, és még kb  egy enyhén bővített mondatnyit is tudtam róla, viszont elkezdtem jobban utánanézni
most ennek kb a felénél járok
.
https://mek.oszk.hu/03000/03096/03096.htm
.
kb a szövegének tizedét vélem érteni, a többinek meg nagyjából a dallamát, és az eddigiek zömmel a háború vége előtti közeggel, és a Lukács személyiség fejlődésével foglakozott
bár a szerzőről semmit sem tudok, és a keletkezésének ideje is sok kérdőjelet vet fel, de végig fogom rágni rajta magam a következő napikban
az eddig áttekintett korszakkal kb azóta elég sokat foglalkozom, hogy 2003-ban először el olvastam majd elloptam egy könyvtárból a Schorske könyvét a korabeli Bécsről, plusz a családtörténeti kutakodásaim miatt az elmúlt években fokozottan is, és az anyai nagyanyám aki után igen gazdag iratanyag maradt rám, két évvel idősebb csak mint a Lukács, igaz teljesen más társadalmi rétegbe születtek, de a fizikai tér amiben mozogtak időnként nagyon közel eshetett egymáshoz (a Nyugat szerkesztőségének számító kávéház melletti épületben dolgozott annak első 13 éve alatt, aközben a Lukács publikációi néha megjelentek benne néha, bár nem igazán tartozott közéjük)
.
szóval amit az orbán jelent, tesz és tett, létrehozott, az bizony vegytiszta nettó szemét, és a szemétdombra kerülésének esélye növöget, ez nem szomorít el
Goldstein17 2025. 09. 25. 08:05
Van egy súlyos figura és van egy súlyos ügy. A kettő között biznyítékokkal egyelőre nem sikerült kapcsolatot teremteni, de ez a közvélemény számára másodlagos, mivel már nem hisz a rendszernek. Igazi morális válságba került a fidesz és már csak kétségbeesetten kapálóznak, minden megnyilvánulásukkal mélyebbre ássák magukat, minden akciójukkal újabb példákat adnak arra, hogy a konkrét esettől függetlenül, jól bejáratott rendszerük van az ilyen jellegű ügyek elrendezésére. Orbán tegnap délután egy rendelettel megváltoztatja az igazságügyminiszter hatáskörét? 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek