Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Szerinted ha több százezer ember kiesik a tech szektorból, mert ott meghúzzák a nadrágszíjat, akkor mi lesz? Eddig hasított az IT, mert fiatal szakma, de ez nem feltétlenül lesz mindig így. Majd kukázzák a fejlesztéseket, oszt viszlát.
milyen sértődés... elég nyomi hozzászólás ha valaki összevon nickeket akikkel gondja van.. hüjéket én is kérdezhetnék..te vagy gyurcsány a matematikus?
é"n nem fogok neked keresgetni.. olvastam..beszéltem emberekkel.. egy állításom volt oszt vagy kezdesz vele valamit vagy sem...ki a tkm akar téged meggyőzni.. " Nem váltanak nyugaton az emberek 5-6 èvente szakmát te szerencsètlen 😃A legjobb recept lenne arra, hogy ne juss sehova. Azt se tudod miről beszèlsz. Tessèk egy link az ellenkezőjère, karrierebiebel ajánlás: https://karrierebibel.de/jobhopping/
3000mrd az eves kamatkoltseg az allami oldalon!!! Jelenleg a ingatlanpiacon nagyobb a pofaraeses mint 2008ban a kamatstop ellenere. Az infla 25% a kamat 18%:) Ne dumalj felre. Varom a valaszod tovabbra is. Ne terelj.! Ui.: jo par evet dolgoztam a NERnek:)
a fogyatékosokat a családodban keresd.. én már lejártam az utam amit akartam most azon a helyen vagyok ahol akartam lenni.. a tipikus nethuszár duma..linket. te melyik állításod mellé raktál linket? én nem fogok neked keresgetni.. olvastam..beszéltem emberekkel.. egy állításom volt oszt vagy kezdesz vele valamit vagy sem...ki a tkm akar téged meggyőzni..
Kicsit olyan mintha fogyatèkos lennèl 😃😃 Azt írtad, hogy 5-6 èvente szakmát váltanak !!!!Erre várom a forrást mèg mindig. Elolvastad te azt amit belinkeltèl???? Nincs benne egy szó sem erről. Te sehova nem jutsz, ha 5-6 èvente szakmát váltasz azt garantálom neked.
butaságokat írogatsz.. de így jártál, sokat ne várj az élettől. A szokásos magát felmentegető duma.. Ok a ner az maga a pokol de ezt csak te látod..akkor vedd a vándorbotod és ott a szabad nyugat... igaz keményen kell dolgozni..nyelvet is kell tudni erősen.. és nem csak a duma hanem a tudás is fontos...és még arra is rá lehet jönni, egy országban turistának jó lenni. Rajta mérd meg magad a világban. :)
igen. A megtakarítások a széfekben állítólag 1000chf-esekben vannak. Svájciak szeretik a kp-t miközben a legkorszerűbb eszközeik vannak. EUban meg pénzmosásra hivatkozva kivezetik az 500euróst..miközben ortodoxok rongy alatti tapicskolással számla nélkül egyeznek meg a nyersgyémántokról..és hordják szét a világban.
olvasgass utána.. ne légy pupák..jellemzőa generációdra..mindent készen a szájába kell tenni.. volt holland és német bérlőim ők is elmondták.. A piacképes tudást fizetik meg.. ezt tudhatnád bölcsész :DD de itt van..3mp alatt találtam Egyre több munkavállaló váltana szakmát - MMOnline
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link