Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
flyati2 2022. 03. 30. 15:59
Előzmény: #155722  tihamer
Megmondanád miért jó neked a Fidesz   kétharmad  ?
Murdoch 2022. 03. 30. 15:40
Előzmény: #155734  berlini
Dehogy, egyáltalán nem normális.  De én csak az ellenőrizetlenül szót hangsúlyozom ki, pár ismerős melózott szociális munkásként, cifra sztorikat meséltek. 
somogyi 2022. 03. 30. 15:15
Előzmény: #155716  tihamer
5 éve élek a fekete erdőben de most nekem is leesett az állam , korbekerdeztem pár ismerost, hmmm senki se tud ilyenrol bár köln messze van teny, boltba majd nemsoka megyek majd megirom mizu
somogyi 2022. 03. 30. 15:15
Előzmény: #155716  tihamer
5 éve élek a fekete erdőben de most nekem is leesett az állam , korbekerdeztem pár ismerost, hmmm senki se tud ilyenrol bár köln messze van teny, boltba majd nemsoka megyek majd megirom mizu
Second Wave 2022. 03. 30. 15:13
Előzmény: #155723  berlini

Elárulok egy titkot, de ne mondd senkinek, maradjon a mi titkunk: a gyenge érveidet nem erősíti a személyeskedés. De ezt csak azért árultam el, mert egyébként jófejnek tűnsz, volt már, hogy igazad volt.
De most tévedsz:
Zelenszkij a legkisebb ellenállás irányába, a magyarokba áll bele az energia-hordozós szankciók elmaradása miatt, még véletlenül sem a vezető országokba. Ja, onnan fog jönni a pénz, hát micsoda véletlen :-) Ugye milyen vicces figura?
A fegyverszállítások átengedése kapcsán is a manipuláció részéről ott van, hogy bűnbakot csinál a magyarokból, ami az ott élő magyar kisebbség miatt elég aljas dolog. Holott a fegyvereit megkaphatja másik 1500 km határszakaszon keresztül. De ő pont ezen a 100 km-en szeretné átvenni a fegyvereit. Érted, pont és csak kizárólág Záhonynál szeretne fegyvert kapni :-) Ellenséget kell csinálni a magyarokból, gondolni kell a szűkösebb évekre, mikor az oroszokra már nem lesz szabad haragudni. Mondd, hogy nem hasonlít ez a politikai módszer. Verescsuk besegít (lásd ggl: Verescsuk Kárpátaljáról álmodoznak).
все будет украина!
---
Ne gyerekeskedj: áruld el Orbán nyilvántartási számát, had nevessünk egyet. De most ne mismásolj!
TitusPullo
TitusPullo 2022. 03. 30. 14:30
Előzmény: #155734  berlini
Elképesztő a kollektív felejtés. Manyup letelepdesi ktv brokin keresztül. És még megannyi mocsokság. De ez biztos csak az ellenzeki hírverésmiatt jutott eszembe. 
berlini
berlini 2022. 03. 30. 14:14
Előzmény: #155728  Murdoch
És mi van azzal a több tizezer migránssal akiket azért engedtek be, mert a Rogán cégének tejeltek?
Ezt te normálisnak tartottad?
berlini
berlini 2022. 03. 30. 14:13
Előzmény: #155729  Törölt felhasználó
Nem vagyok anarchista, de kelet-Európára nagyon jellemező módon túl van értékelve az hogy ki kormányoz.
Svájcban például ragyogóan működik az ország, pedig a kantonok sokmindenben saját maguk döntenek, illetve döntenének, ha nem mindent amúgy is népszavazásokkal hagyatnak jóvá.
Az országos választásokon a pártok persze megmérkőznek, de a kormányt az össze párt adja, annak megfelelően hogy melyik milyen arányban szerzett szavazatokat.
Nekem meggyőződésem, hogy nekünk egy korszerű, nagyon slankos kormányra lenne szükségünk. (Ma államtitkári rangban és felette van vagy 300 ember, gyurcsány bajnai idejében voltak 80-an.)
A pénzeket ott kell allokálni ahol azt a legoptimálisabban a legtöbb valós információ birtokában helyesen lehet elkölteni.
Véresen szigorú korrupciós törvényeket kell hozni, független ügyészséggel.
Miután az országot továbbra is az uniós támogatások tartják életben, illetve azokból tudunk fejleszteni, ezért kiemelt fontosságú hogy azokat ne lopják el.
Én nem voltam soha annyira a tűz közelében, de egyszer láttam egy támogatással megépülő épitmény épitőipari költségvetését. le voltam döbbenve, hogy az általam ismert jól lealkudott árak háromszorosát láttam ott sorozatban. tehát a pénz kétharmada elfolyt. nem egy zsebbe, de elfolyt. Egy páran meggazdagodtak belőle, a többiek is szakitottak.
Ennek a szabadrablásnak véget kell vetni.
tehát én ma azt tartom a legfontosabbnak, hogy igenis egy amatőr legyen a miniszterelnök, aki nem sározta be eddig a kezét és rendet rak ebben az országban.
Véget vet annak az ösznépi rablásnak ami folyik.
Véget vet annak a hozzáállásnak, hogy korrupció az amiből más gazdagszik érdemtelenül, amiből én húzok hasznot az csupán mutyi.
dimdom
dimdom 2022. 03. 30. 13:58
Előzmény: #155712  berlini
Adom ezt a meglátást. Van benne valami.
dimdom
dimdom 2022. 03. 30. 13:58
Előzmény: #155711  Törölt felhasználó
Egyik oldalt se tartom valami kompetensnek. Egyedül az ellenzéknek van olyan témája, amiért érdemlegesnek tartom, hogy nyerjenek most (európai ügyézségehez való csatlakozás).
Murdoch 2022. 03. 30. 13:50
Előzmény: #155729  Törölt felhasználó
Bármi történik, kemény időszak jön, elég borúlátó vagyok.
Törölt felhasználó 2022. 03. 30. 13:42
Előzmény: #155728  Murdoch
Számomra két választás van vasárnap : egy rossz (az ellenzék), és egy meg rosszabb (a Kormány). Az első az amatőrök csoportja, a második a szemetladak, és nem akarok senkit se megbántani. Az amatőröket választom
Murdoch 2022. 03. 30. 13:30
Előzmény: #155714  berlini
Sok mindennel én sem értek egyet, mármint a mostani helyzetre vonatkozólag. Mindenesetre az észrevétel arra vonatkozik, hogy meghallgattam az ellenzéki beszédeket jó sokszor, de nem győzött meg, semmilyen tekintetben. 
A migránsokkal, meg a kerítéssel kapcsolatban meg éppenséggel tökéletesen igazuk volt, azt nagyon rosszul ítélte meg az ellenzék. Nincs olyan, hogy ellenőrizetlenül átvonul több tíz-százezer ember egy országon. Utána szépen az osztrákok, szlovének, horvátok stb. szépen építették is a kerítéseket, pedig ment előtte a nagy köpködés.
Törölt felhasználó 2022. 03. 30. 13:23
Előzmény: #155700  Törölt felhasználó
De egyébként a XII kert így is nehéz lesz Fürjesnek hozni, ezt abból gondolom hogy még Hajdu Máriát is indítania kellett a fidesznek :)))
berlini
berlini 2022. 03. 30. 13:17
Előzmény: #155722  tihamer
Soha sem volt kétharmada. Én a másikra gondoltam.
De gondolom tudod melyikre.
Ami neked is volt.
berlini
berlini 2022. 03. 30. 13:16
Előzmény: #155715  Second Wave
A Te erkölcsi álláspontodról is sokat elárul az, hogy az ukrán elnököt párhuzamba hozod a magyar paprikajancsi külügyminiszterrel, aki politikai karrierjét annak köszönheti, hogy betanulta tizenéves korában , hogy a vezér hogyan beszél, milyen hanghordozással szókapcsolatokkal.
Egy szánalmas figura.
A legjobb pillanatban kapott nemrég kitüntetést Putyintól, de nem volt gerince visszaadni.
tihamer
tihamer 2022. 03. 30. 13:15
Előzmény: #155720  berlini
"Megmondanád, hogy O1G-nek mi volt a száma,?"
Egyszerű. 0,666 , vagyis kétharmad❗
                           ☝️ 😄 👆
Törölt felhasználó 2022. 03. 30. 13:14
Előzmény: #155718  berlini
A SAP fejlesztő majd nem Svájcba megy síelni, hanem Ausztriába, és esetleg egy csillaggal szerényebb szálláshelyre, kb ennyi a hatása ezeknek az áremeléseknek.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek