Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Jó pár nyarat melóztam a Hungaroringen, még a Senna-s időszakban. Aztán a gold szektorból mindig nézhettem az egészet, néha az első kanyarhoz behúzódhattunk rajtkor, na az ijesztő volt.
A donyecki medencében ott a szén, Krivij Rigben a vasérc, a víz is helyben, logikus helyen van az a bazinagy acélmű. Onnan aztán hajóval viszik feldolgozni.
Azért a két F1-es Ferrárira remélem marad acél.😃 Mindenesetre az első és harmadik hely nem rossz indulásnak a rajtrácson. 1 óra múlva rajt! Forza Ferrari ❗ ☝️😃👆
PMÁP "Én minimum 7%-ra kalkulálok de 7,5-8 nál nem lesz több hacsak az ársapka levétele nem okoz nagy gebaszt" Ha nem lenne az ársapka (benzin, élelmiszer, rezsi), az 3,5-4 %-al dobná meg a hivatalos inflációt.
Gondolom akkoriban jobban önellátóak voltak az országok, lsd. pl. nálunk a bányászatot. Lehet, most is erre kellene visszaállni. Elnézve pláne a várható nyersanyaghiányt, persze nem öt perce egy bányanyitás. Mondjuk lehetne erre is pénzt áldozni, nem csak a stadionokra.
"Cross 6,1 kedvezménnyel hirdetik ." GL+ felszereltség 6,5 millió. Nemrég voltam az 1 éves szervízen. Beszélgettem többekkel, most fognak emelni árát, kb 10 %ot. Én 1 éve 5,7 millió ért vettem az S crossomat gl+ felszereltséggel. Most majd lesz 7,15 millió. Ja és nem bántam meg, dinamikus, megbízható, számunkra tökéletes autó.
Akkor, jöjjön a fanfár, 2018-ban 5200-ért vettem 2x akkora értékben Richtert. És nemcsak emelkedett, de osztalékot is fizetett. Vagy most màrcius 8-án a MOL részvény értékében vett Beiersdorf 80,26-ért, ami pénteken 91,36-on zárt. Nem mind sikeres, de ha diverzifikálunk, és tudjuk, mit akarunk, azért sokszor bejön.
korábban irtam, hogy 19 végén rész vettem egy 900 millo feletti ingatlanugyben a vevo a kilencvenes évek elején ugy nyitotta az elso uzletét, hogy ehhez eladta a lakását és elment albérletbe erre is volt lehetoség a nehézségekre meg a másokra mutogatás helyett már majdnem otven voltam mire az elso befektetésemet csinálhattam, 15 évvel késobb ma pedig már megélek a befektetéseim hozamábol, igaz nem doltem hátra 50 évesen attol hogy nem voltak megélhetési problémáim
az én nagyszuleim 1883 és 1896 kozott szulettek a szoci korszak meg elvette amit 1945ig osszegyujtottek, aszuleimtol meg a végzettséguknek megfelelo munkavállalási lehetoséget, az anyámtolmég a budapesten valo lakáslehetoséget is 63-ig az apám 75%-os hadirokkant lett 1944 novemberben, és ilyen állapotában saját kezuleg vágta ki az apja szolojének 80%-t hogy ne legyen kulákok, (a nagyapám nem hitte el hogy nincs más lehetoség, a szolot otszoros szorzoval vették figyelembe) de a tsz-esitést már nem kerulhette el a szántová visszaváltozott szolo ovatosan az általánositásokkal
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link