Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azt azért te sem gondolod, hogy itt akik tőkéjuk nagyobb részét devizában tartják kifejezetten panikolos emberek. Legfeljebb mások a prioritásaik. Abban igazad van, hogy az elmúlt 3 év PMAP pénzeit atvaltani most Eurora az szép hozam. Euróban. Én pont ezt teszem. A sok sok magyar adofizeto meg fizet nekem. Ezúton is köszönöm. 65% vagyok és bizony gondolkodom, hogy eljott e az idő a 70% re. Annál több sose volt. És bizony azon is gondolkodom, hogy mik azok a jelek, amelyek majd arra ösztönöznek, hogy inkább az országhatáron kívül legyen nagy része. Sajnos én egy óvatos ember vagyok.
A forint folyamatosan ertekelodik le, igy nem a zuhanas az atmeneti, hanem az erosodes. Ha valaki az eur-jat kockaztatta, es jol fektetett be euroban (akar egyedi reszveny, akar etf), akkor duplazhatott is euroban szamolva ez teny. De az is teny, hogy ehhez nagyobb kockazat tarsult, mint egy magyar fix allampapir. Hufban aki kockaztatott, az 2,5x-et is tudott csinalni 3 ev alatt. De hosszu tavon a trend egyelore marad a forintgyengules. Aki lecserelte a forint befekteteset eurora, az nem rovid tavra szamol, hanem azzal, higy eves szinten minimum 3,5% gyengules lesz atlagosan az eurhufban a kovetkezo 10 evben, es emelett csinal valamilyen hozamot euroban. Es ebben nincs benne az extrem kiugras, amikor 10%-ot gyengul a huf hirtelen, mert panik van. - Jelzi a piac allapotat, hogy azon vitatkoztok, hogy a 2X lehetoseg szar volt, mert 3X is lehetett volna. Sirva ne fakadjak :)
Azt is kiemelte hogy azok mind akkor és 430as árfolyamon váltódtak le? Mert én már azt megelőzően is jórészt euróban tartottam a befektetéseim, és olyan 20% körüli volt pmap(egy évi tbsz lett belőle december végén 400 alatt hangyával leváltva, szintén tbsz, hold. 10% felett hozott euróban idén, nagyon nem sír a szám. Természetesen fogadhatunk ha valaki naperszézni szeretne) De tudom, mindenki 430on váltotta és bankszámlán, esetleg befőttesüvegben tartotta. Azért tudom mert n+1szer végigmentünk ezen már.
Hogy holnap mi lesz, azt nem tudni, de az elmúlt 3 év már a múlt, és azon jól látszik hogy nagy hiba volt forintból devizába menekülni a 2022-es őszi pánik során. Itt mindig azt kaptam hogy várjuk csak meg ezt meg azt, és akkor számoljunk. Oké, talán 3 év után lehet már egyet számolni szerintem, és az nagy bukta. A jövő majd valamikor megint hozhat átmeneti forint zuhanást, akkor majd megint számolhatunk, de most per pillanat csak a múlt számaival lehet mérleget vonni.
Szerintem az egyszer leváltott befektetési deviza 80 százaléka nem jön már vissza forintba. Én elhiszem és valóban örömteli a mostani erősödés, de a gyegülésnél is nem a tény volt szomorú, hanem az, hogy fogalmad sincs a mai napig mi lesz holnap. Ezt aztán szépen beárazta az egész gazdaság.
"A rekord év 2022 volt, akkor csaknem 430 milliárd forintot helyeztek el a magyar háztartások külföldi bankokban." ----------- Az volt a pánikolós év 430-as euróval? ;) K*rva jól jártak a pénzmenekítéssel. Bőven 400 felett eurót megvenni, elesni itthon cirka 50% kamattól azóta, és most vissze lehet venni a Forintot 394 alatt. Tudom-tudom, nem kell azt már visszaváltani, és a külföldi bankszámlán is kamatozik az EURó! LOL
Szerintem amig a fed nem lep, addig ok sem fognak lepni. Egyszer mar beneztek a fed varhato monetaris politikajat matoek, mert emlekeim szerint 3,4-4% koze vartak a kintinkamatemelesi ciklus tetozeset usa-ban. jo nagy szivas lett a vege. A dilletens donteshozok egyik legegyertelmubb megnyivanulasa tortent 2022 szeptembereben. 1 honap se kellett es jott a rendkivuli es brutalis emeles, ami kb egy ev szivast okozott. Ez a mai napig felhaborit es rantre kesztet….
INos igen, ha valaki ügy vitatkozik velem hogy “ti” akkor rögtón tudható hogy csak a fejében a hangokkal küzd. Kik azok a “ti”? Rajtad kívul a tóbbiek? A nem nerhívők? Az ertelmes emberek? Az elmúlt száz kommentben szidta valaki a vállakozókat? Csak mert itt nem kevés van aki vállakozik (is) De sebaj, elmondtad amit akartál, kicsit halkultak a hangok?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)