Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Hiába a lengyelek nagy barátaink... izé.. na.. ezt akkor most hogy ?? " Ez ilyen khm, érzelmi háromszög. Amióta a szovj... izé, orosz sráccal túl szoros lett a barátságunk megszakadt a kapcsolat. Az meg jár némi hullámveréssel.
Ezt hol láttad ? Csak mert én nem hallottam ilyet, csak hogy az adósságfék eltöröltetett és 1Milliárt € t pénz nyomtatása lesz, hogy támogassák az infrastruktúra fejlesztést és az autógyártó cégeket, ez talán valamennyit fog majd meg az elbocsátásokon (racionalizálás továbbra is folyamatban, hallani több ezres elbocsátást), de ha van ilyen befektetés kvázi rizikó mentessen akkor ez engem is érdekelne. Adótanácsadómat rá is izgatom.
Ami egy érdekes gondolati szál nekem, és én is (egyelőre) szívom afogan a nagy forinterő okán, még ha tudjuk ez ideiglenes lesz. (Ha nagyon beerősödnénk, kamatcsökkentéssel visszalökik, lévén ezen nyugszik a magyar gazdaságpolitika, hosszú távon NEM erősödhet tartósan a forint, mert visszaveti a gazdaságot.) Tehát nézzük sorjában a NAGY TÉVEDÉS(emet)T. 2024 ősze: 1. Magyar gazdaság rottyon. 2. Forint gyengítés gazdasági érdek. 3. Osztogató választás előtti politika várható. 4. Erős :D Matolcsy jbelnök csere, politikai emberre, aki vélhetően kiszolgálja az korábbi gyengülésen alapülő gazdaságpolitikát. 5. Eu-s pénzek elmaradása. 6. Költségvetési hiány egekben. 7. És még a többi tényező, amik nem jutnak eszembe, de egyik se arról szól, hogy hú de erős lesz a forint a közeljövőben. 8. Forint év végi jelentős gyengülése 400 fölé. Erre decemberben pmáp kiszálló usd beszálló. :D Erre mi van most? Ugyanezen tényezőket tekintve semmi, vagy minimális pozitív változás, erre dollár 369 Ft a csúcstól uszkve 9%-os erősödésben van. Megállíthatatlanul... Tényleg igaz, hogy a konszenzus ellen kell menni, ez nem volt a pakliban szerintem, ilyen nagy és gyors forint erősödés, a semmire. Tehát a helyes sorrend utólag :) a következő lett volna. Kiülni a pmápot, besöpörni a kamatokat, és mostanában visszaváltani és leváltani usd-re, és azt a továbbiakban usd alapon befektetni. Konklúzió: túlélem, de nem esik jól, és ebből is látszik, hogy felesleges túlagyalni a dolgokat, mert a legtöbb esetben a piaci konszenzus ellen meg a piac. A tuti biztos dolgok nem biztos, hogy tutik, nem biztos, hogy megtörténnek, még ha olyan indokolhatónak, kézenfekvőnek is tűnnek. Ha meg is történnek, nem biztos, hogy úgy és akkor, ahogy azt terveztük.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)