Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Na ja, csak az az örökmozgó az eléggé hasonlít a metronómra, aztán amikor a masik irányba mozog akkor csünyán letarolja a…. (Ok ezt már csak képzavarral tudom folytatni) akin nincs fürdőgatya. Annyi de annyi bölcs befektető volt anno az index fórumokon… aztán meg annyi de annyi lakást árvereztek…. Ilyen ez, van aki a szárnyalás sok éve után akar beszállni mert már bizonyított a piac, más meg akkor amikor beszakadt és a kutya nem akar venni. Aztán mindkettonek bejöhet neg mindkettő rápacsálhat. De én nem értek hozzá, ha azt mondjátok most kell venni akkor nem vitatkozom. De nem is veszek.
A pénzügyi örökmozgó témát hadd oldjam fel egy érdekes gondolattal: a kutatások szerint az emberek mindössze 15-20%-a képes nagyon hosszútávra pénzügyileg tervezni (azt be is tartani), vagyont növelni, illetve egyáltalán: vagyont megtartani. A többi 80%-nak MINDIG fontosabb lesz a következő nyaralás, Balaton Sound, 20 éves helyett 10 éves kocsi, vagy heti 2 étterem, fölösleges cuccok, stb. Ebből adódik, hogy mindig lesz egy bőséges társadalmi réteg, ami lakást fog bérelni, vagy ha nem, elcs#szi a lakáshitelét; hülyeségeket rendel, zéró megtakarítása lesz; stb. És egy relatív szűk réteg, ami pl. ingatlan bérbeadásból, részvénybefektetésekből, vállalkozás felfuttatásból fog gyarapodni. Ebből a szempontból igen, létezik a pénzügyi örökmozgó. :)
Mar nem tudtam visszakeresni,de a masikban olyan 3-4 hete mondtuk a 375ot dodoban. Bekoszontott a beke kora a galaxisban,eljen a koztarsasag,pusztuljanak a jedik.
Fáradt vagyok kimunkálni a szóviccet hogy van olyan időszak amikor a nők penthouse-ért adják magukat, meg olyan is(nemcsak itt, britanniában is) amikor pantyhose is elég volt hozzá. Kereslet- kínálat ugye :D
Feltéve de meg nem engedve hogy a történelem ismétli magát sőt, azt fogjuk gondolni hogy az árverezés majd ötszörözés a normál ingatlanciklus része, azért ebben a scifi esetben dobja magát a kérdés: vajon az árverezés után megint sokszorozás jön e? Megint lesz egy schengeni határ feloldás? Még egy évtizednyi machall segély (pláne ha keletre bővul az eu) Vagy akkor már a szovjetünióba lépés hajtja majd fel az ingatlanárakat? Csupa izgalmas kérdés, majd igyekszem minél alaposabban és minél messzebbről követni az eseményeket.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)