Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Akkor senki nem linkelt horvát élelmiszer árakat. Azt gondolom magasabb emelkedés volt mint nálunk ha ott berágtak. Nálunk volt 2022 január óta tejföl kannás 450-ről 1100 Ft, sajt 1500-ról 3000 Ft, liszt 109-ről 189 Ft. A többit nem nagyon tudom, mert nem vásárlom.
Annyi kitételt tennék ehhez az elképzelésemhez,hogy orbán prioritása a demokratikus látszat fenntartása, de ha nem neki kedvezően alakulnak a folyamatok,bármit el tudok képzelni....és még egy vesztett választás után is számos eszköz van a kezében amivel demokratikusnak látszó módon megpuccsolhatja az új kormányt,illetve a 2008-as események is megismételhetők. Úgyhogy a választások elhalasztása,csak egy nagyon végső eset lehet,mert ez még a hívekből is sokakat észheztérítene. Legjobb lenne egy ilyen sms ügyet Magyarra fogni és kivonni a forgalomból.
Anyám borogass... Nézd már meg a közép-európai devizák árfolyamát euróhoz viszonyítva 2010-hez viszonyítva. Segíttek, hogy mit keress. EUR/HUF EUR/CZK EUR/PLN EUR/RON EUR/BGN
Amúgy mádom a köhyvekben, filmekben amikor a küldjünk xy-nak üzenetet felkiáltással kiválasztanak egy random galambot és útnak indítják. Nem nagyon szoktak az írók elveszni a finomságokba. Ennél már csak az a jobb amikor nem is a kastélyba megy a levél hanem a vándorló utazóhoz megy a galamb. Aki választ is küld vele. Szőval nem az email a csoda, az már biztos :D
Tán 90es évek kozepe-vége, olcsó volt emlékeim szerint, az rémlik hogy 5kuna a sör boltban, 10 étteremben és valami 25-27 lehetett a kuna. Hétszeres árat nem nagyon tudok elképzelni…
Kevéssé értem mire célzol pontosan, de a “többszáz email egyszerre” csodával határos jelensege azért nem nagyon igényel “világ egyetlen titkosszolgáta” szintű informatikai kihívást. Szerintem kb hét-nyolc éves kortól abszolvalhato.
Áprilisban voltam utoljára. Sem a qrva nagy olcsódágot, sem a qrva nagy drágaságot nem tapasztaltam. Volt ami ott volt olcsóbb,volt ami itthon. Nagy átlagban szubjektív vélemény, hogy kb egyforma volt az árszínvonal. Ha emlékem nem csal 93-ban voltam először önállóan Horvátországban nyaralni,akkor szinte bármit vettünk ott, hétszer vagy kilencszer volt drágább,mint Magyarországon.
Könyörgöm! Hagyjuk már ezt a bérkiáramlást Magyarországon! Sem a kiskerdelem helyzete,sem az áfa bevételek,sem pedig a lakosság és vállalkozások elégedettségi,bizalmi adatai nem támasztják alá. Mindenki bérkiáramlásról ( pláne reálról) makog,de olyan ez mint a Colombo felesége,soha nem látta senki!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)