Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azt nem tudjuk de a konyhaasztalon a barátait. Saját elmondása szerint, bár szerintem itt a “barát” szó tágan értelmezendő. Mármint nem az esmény után tág, jaj olyanok vagytok. Elhatárolódom.
Es ebben a kocsmai hierarchiaban en most hova kerultem vegul? (Nem mintha ez barmennyire is befolyasolna) Azt azert vedd figyelembe,hogy egy ide felrakott As-as allapotu chart ket het alatt azert durvan valtozhat. Amit te ide betettel tolem,annak tort a trendvonala,onnantol lefele keressuk a lehetosegeket. A masik topicban azert ezt szepen vegig is vezettuk. Usdhufra volt egy elkepzelesem 385ig kb,387.50 lett,belekalkulalva az ejszakai spreadet,sztem vallalhato. De persze a tobbiek is kozben mondtak a sajat velemenyuket,ami szinten jo volt. En innen meg mindig dollar gyengulest varok egyebkent,de olyanokba nem megyek bele,hogy josolgassak,hogy ket telihold mulva hol lesz a forint,vagy barmi. Ma Fed,nem tudom,mi lesz,en a chartok alapjan sejtem,de majd lovom,ha fixen latom.
“ Röviden: egy EURHUF topikban az nem megy két mondaton belül hogy a forint össze fog omlani mert Orbán Viktor egy g*ci. De a forint meg erősödni fog mert a technikai kép ezt sugallja.” Amügy nem lehet hogy csak időbeli a különbség? Miért lennének egymást kizáró dolgok hogy jövő héten erősödni fog a forint mert, de amúgy megy a levesbe év végére, ha… “ De a forint nem megy a levesbe, hanem tartja a folyamatos, plusz kamattartalmat lenullázó gyengülést.” Amügy nem ez van az általad bedobott grafikonján is? Akkor az a bajod hogy egyetétetek?
Jövedelem arányossan ? Ksh számaival számolva ? vagy milyennel ?Amúgy a vásárló erőnek tényleg úgy lenne értelme hasonlítani, de nem vagyok benne biztos, hogy találsz megbízhatót magyarországra. (még az osztrákban sem vagyok biztos, pedig egy NAV, vagy Finanzamt nál minden ilyen infó megvan.)
Szerintem ez az összehasonlítás nagyon torz. De nem megyek bele 101x is, mert nem látom értelmét. Ausztriában van egy bérlői kultúra, vannak olcsó bérlakások is (szociális alapú de messze nem elérhetetlen, 2 barátom is lakik ilyenben). Budapesten ilyesmi nincs, vagy annyira pici szegmens, hogy nem reprezentatív....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)