Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Mind e mellett a “külföldiek”sarcolása . A német sem hülye nem fog 2x eur árat fizetni mindenért. Hova vezet ez? Ha a turizmusuk visszaesik mi lesz. Nagy az elégedetlenség.
Lazíts egy kicsit.. nem kívánom másik kárát , szárnyaljon csak a tőzsde. Mit bánom én.. árstop ügyben én bárhol járok drága és szar minden.. álmaimban 380as euróval egy német Lidl-ben portyázok a Géza által berakott akciós újságból.. :-)
Meg ugye mindenki más veszítse el a munkáját, ne tudja fizetni a hitelét, menjen csődbe, stb, de ez engem nem fog érinteni, mert én különleges vagyok, és majd jól elszedem tőlük bagóért a vagyonukat. Mert vannak ilyenek is, aztán majd az ilyenek fognak esetleg nagyobbat koppanni a válságban.
Törölt felhasználó2025. 01. 25. 08:31
https://www.investing.com/currencies/us-dollar-index . DXY nem úgy fest, hogy fel fog épülni. - de nem én vagyok a legjobb TA elemző. FA alapon Trump este besegített az USD gyengítésbe. Mit jelent ez számunkra?!- lehet érdemes várni még egy kicsit az USD vétellel. A végeredmény ugyanaz, érdemes váltani, de az időpont most nem mindegy, mert egy nyaralásra átváltanám bármikor, de befektetni tehát nagyobb mennyiségnél már releváns a pár százalék is.
Hozzá még egy 1929-es reccs, de ne érintsen nagyon, csak vehess olcsón részvényeket, amik pár éven belül sokszoroznak. És akkor így rendben vagyunk. Meg ugye árstop.
Nagyon komoly boltok elleni sztrájk volt tegnap a horvátoknál. Nekik is elegük van. Azért az euro bevezetés megreccsentette ott is a szegényebb rétegeket. Tavaly volt választás , osztogatás, most meg üres a kassza. Adókat emelnek, árak a csúcson és van eurós infláció is. Teljesen más az ő mentalitásuk. Érzelmesebbek, összetartóbbak.
A helyzet Magyarországon is hasonló, csak itthon nem érdekvédők szervezték az akciót, hanem a kormány által okozott körülmények miatt spontán, tömeges elszegényedés okozta azt. Magyarországon nem egy napos akcióról van szó, hanem már lassan egy éve tart.Illetve a magyar állami hivatalok nem tájékoztatnak a forgalom csökkenésről, hanem elhallgatják azt.
Na ki bátor tovább várni 398-ig? Remegő kezűek vehetnek most is!:)
Törölt felhasználó2025. 01. 24. 19:55
THX! Ne foglalkozzatok a személyes bajommal, bár nyilván én másként látom már a világot így mit Ti. De pacifista és nagyon jóindulatú próbálok lenni! A sírba nem vihetem a vagyonom:)- jó ez legyen egy komor vicc.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)