Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
De így, hogy felvállalták, lemondtak az eu-s pénzről az eddigi állásponttal szemben (bármelyik évszakban jöhet), emlékezzünk picit vissza a hitelminősítők indoklásaira. Azért nem vágtak, mert jön az eu-s pénz. Azóta recesszióba is vagyunk és a költségvetés sem tartható a kamatkiadások miatt. Hogy nem lesz ebből leminősítés?
Olvastam. A kisker forgalom alig nőtt. 7,8%kal áprilisban. 1373mrd rol 1479 mrd. 24% os infla mellett. Nagyon nagy a baj. Volumenről ne is beszéljünk. A lakosság egyrészt ilyen brutális kamatlábak mellett megtakarít és önti a pénzt alompapirba, másrészt külföldön költi el. A turizmus valamennyit javíthat a nyáron, de lehet, hogy már a magyar nyaralni is küldődre indul. Tankönyvi recesszióinak leszünk disz példányai nem sokára. Annyi kell, hogy az export megálljon. Mondjuk ennek nincs jele, de a tőzsdék nagyon fent vannak.
"Közeledünk a végkifejlethez" Biztos lesz még néhány fordulat, de amúgy azt gondolom, hogy igen. Szerintem érdemes lesz figyelni, hogy propaganda mennyire kezdi el sulykolni ezt a témát.
Inkább 10% most, hogy megnéztem. Múlt héten brutális összeg ment PMAPba. 123mrd. A lakosság optimista. Tart az átárazás. Ha valamiért leminősítenek bennünket az kegyetlen lesz.
Nyilván ez maszatolás. A jövő évi kamat költség nagyon közel lesz az 5000mrd forinthoz. Valószínűleg a birkak beterelese sikeres lesz. Szerintem a lakossági papirok az év végéig simán meghaladják a 10ezemrd forintot. Az adossag állomány teljes nagyságára vetítve a 5000mrd az kb. 9% kamat. Hát nem vagyok olyan optimista mint a Fijjuk.
Szóval böszme Marcinak jutott a nemes feladat hogy végre kimondja, (kizárólag Orbán miatt) nem lesz itt semmiféle EU-s pénz. Közeledünk a végkifejlethez. Amúgy a kudarcot vallott Navracsicsot még nem rakták lapátra?
Olyan helyzetbe kormányozták az országot, aminek csak egy megoldása lenne, ha mennének..., de nem fognak, ebből következően pedig foggal körömmel fognak ragaszkodni a status quofenntartásához, ami csak egyre rosszabb megldásokat fog szülni.
Törölt felhasználó2023. 06. 06. 10:45
Indul a deviza vonat: Kérjük igyekezzenek a felszállással, az ajtók lassan záródnak. Észnél kell lenni.
ja és a lényeget elfelejtettem: mibe kerül? és ki fizeti? mennyit dob naponta minden egyes itt élő ember a kalapba az újszülöttől az aggastyánig? tán ezért 24% a magyar infla a spanyol meg 3,2%
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)