Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Uk ban 10 % az inflacio, lassan fele annyiba kerul a kaja es 4-5 annyi az atlagber. Mit akarsz mondani? Ja es valamiert 0 % az afa az elelmiszereken is.
senki nem dolgozik ingyen én is akarok több profitot, csak nekem azt mondták nincs. és nem nem szeretnék váltani mert szeretem a munkám, de nálunk nincs béremelés. és nekem senki nem magyarázza meg azt ami a boltokban történt, mindaddig amíg a tulajok fürdenek a lében.
A verseny hiánya a probléma! Annak hiányakor valóban akkora profitra tehet szert ,amennyit nem szégyell. Persze ebből nem annyira dolgozói járnak jól , ne reménykedj...
Talán nem a boltba kéne menni krumpliért .. drága, korlátozott és vacak is. . A hazai termelői olcsóbb, jobb és 15 kg-os zsákban vihető. Akár mázsaszám is, 3 családnak 5 zsák került az autóba a minap.
Tehát a nagy lánc ami MÉG MOST IS olcsóbb mint a coop cba és társaik a nagy rossz ? Ha őket még jobban megfingatod akkor mi marad ? Utána még az alternatívája is megszűnik a versenynek... Jó hogy nem mondod meg neki, hogy egy terméken max 20% hasznot realizálhat... istenem... régi rendszerben volt ilyen, ott működött ? NEM! Welcome to Capitalism!
Ebben tévedsz . A kereskedő kereskedjen tisztességesen. Még akkor is ha nincs konkurenciája. Főként ne politizáljon. Ha anélkül nem képes működni , adja át helyét. Jól látható az irreálisra emelt árakon, közük nincs az infláció mértékéhez. Különben meg óriási bevételeik vannak, az eredményeik évek óta a legmagasabbak, más országokkal összehasonlítva. Jellemzően élelmiszer szektorra jellemzőek az elszaladt árak. Ha ez a" fegyverük ," a vevők előbb utóbb büntetnek. Lehet , hogy mégis jó gondolat , hogy valahogy le kell törni monopol helyzetben lévő élelmiszer kereskedő cégeket?
Lidl- tegnap mószeroltam be a hatóságnál mert nem a meghirdetett és feltüntetetett akciós árakon blokkolt több tételt is, mondván "országos rendszerhiba, ezt hozza a gép" és még a pofa is nagy volt.... - az egész országot átkúrták tegnap reggel ?
Lásd Hsz-em #36494 ;). Egyet tudok mondani amikor 11 éve Pesten éltem munkából kiugorva vol a CBA príma ~kifőzde ahol egész jó áron lehetett kulturált főtt kaját venni, vagy ott helyben elfogyasztani. A bolt forgalmánál nagyobb volt a kifőzde részé :D
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)