Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2026. 08. 29. 16:40
Előzmény: #216017  Szabolcsi57
"de sosem lehet hatóság."
.
Te nagyon nem vagy képben vagy direkt hazudozol, a Fidesz malmára hajtod a vizet.
.
"A Nemzeti Vagyonvisszaszerzési és Vagyonvédelmi Hivatal (NVVH) rendkívül széleskörű, integrált hatósági és bűnüldözési jogkörökkel felruházott szervezet, amely a büntetőeljárásokban az ügyészséggel egy szintre emelt közvádlói jogállást kap."
.
"Bűnüldözési és ügyészségi jogkörök
  • Önálló nyomozás és nyomoztatás: Az NVVH saját hatáskörben büntetőeljárást indíthat, önállóan nyomozhat, vagy más nyomozó hatóságoknak utasítást adhat a nyomozásra. [1, 2]
  • Vizsgálatirányítás és felügyelet: A hatáskörébe tartozó ügyekben irányítja és felügyeli a büntetőeljárás korai szakaszait. [1, 2]
  • Közvádlói funkció és vádemelés: Az ügyészség megkerülésével, önállóan emelhet vádat, és a bíróság előtt közvádlóként maga képviselheti azt. Nem keletkezik párhuzamos jogkör: az adott ügyben az NVVH teljes egészében átveszi az ügyészség szerepét. [1, 2, 3]
  • Ügyek saját hatáskörbe vonása: Jogosult arra, hogy a folyamatban lévő, közvagyont érintő releváns ügyeket magához vonja más hatóságoktól. [1, 2]"

Szabolcsi57 2026. 08. 29. 16:39
Előzmény: #216007  Istvan78
csomó ügy fel van tárva ki van vizsgálva: MNB-alapítvány, Elios, Lélegeztetőgép, Mátrai Erőmű. Nem azon múlik hány hivatalt állítok fel, hanem, hogy az ügyészség emel-e vádat. Azok meg nyílván a NER 1.0 seggét védik (meg magukét). És mintha a NER 2.0 sem annyira sürgeti, max hatásvadászként lebegteti. Talán Jucusig is érhetnek a szállak és nem akarja a szőke gyerek, hogy gyerekeik a beszélőre járjanak? Ki tudja....
Borisz 2026. 08. 29. 16:38
Előzmény: #216012  maxwax
a fordított bizonyítási teher elég jól illeszkedik az ember igazságérzetébe.
viszont a jogrendbe meg nem, mert van egy alapvető jogelv a büntetőjogban, éspedig az ártatlanság vélelme. 
lehet, hogy az adóhatóság nem a btk szerint jár el, hanem saját adóügyi büntető ködexe van, bár én ezt nem nagyon hinném, mindenesetre, ha az adóhatóság adóbűncselekményt igyekszik megállapítani, akkor az eljárásában igazodnia kellene az egyéb büntetőügyek (btk) alapvető jogelveihez. akármennyire is szimpatikus az, hogy monnya meg a krapek, honnan szerezte a libát, mer különben biztos lopta, ezt nem így kellene kezelni. tessék a nav-nak bizonyítania az adóbűncselekményt. egyébként pedig az ürgét tessék ártatlannak tekinteni libástul. én értem, hogy groteszk dolog lenne pont a potrohost vagy a matolcsyt ártatlannak tekinteni, de az elvnek meg mégiscsak ennek kéne lennie.
ez olyan, mintha a gyilkossági perben azt mondanák a vádlottnak, bizonyítsa be, hogy nem ő a gyilkos, mert különben úgy tekintik hogy ő hajtotta végre a gyilkosságot és életfogytiglanra lesz ítélve.
Szabolcsi57 2026. 08. 29. 16:26
Előzmény: #215990  Shortelek
emiatt lehet, hogy Ligetit vádhatóság élére szánják, azaz ő lehet a legfőbb ügyész. Már ha elhiszem, hogy a Tisza-kormány valóban elszámolást akar. Az NVVH-ban többet látnak bele mint ami, ráadásul az elnökhelyettese erős ember (Tasnády Katalin). Én továbbra is az ügyészség megtisztításában látom a jövőt, enélkül az NVVH-nak sok szerepe nem lesz. Szerintem a választók nagy része ezt nem érti. És még így is csak akkor tud vádat emelni az ügyészség ami nem sértett törvényt. Ha "törvényesen" loptak, akkor sajnos a bűnök nagy része fedve marad. Mindenesetre az Unger-hiszti túl van fújva, hozzáteszem, nem értettem hogy akarnak hatósági szerepkört adni a hivatalnak, egy fokkal komolyabb mint egy parlamenti vizsgálóbizottság, de sosem lehet hatóság.
Borisz 2026. 08. 29. 16:22
Előzmény: #216008  Shortelek
létezik olyan büntetési elem, hogy teljes vagyonelkobzás, bár nem tom, milyen esetekre alkalmazható, azonkívül annak a végrehajtásához tudni szükséges, hogy hol mennyi és milyen vagyonelem hozzáférhető..
Istvan78 2026. 08. 29. 16:06
Előzmény: #216010  Bandita
Tanulságos abból a szempontból si, hogy az EU nem találta jogállamiság ellenesnek ezeket a gyors és hatékony lépéseket.
.
AI-tól:
"Nem, az EU intézményei a korrupcióellenes büntetőeljárások és letartóztatások tényét önmagában soha nem találták jogállamiságot sértőnek. Ezzel szemben az Európai Parlament (EP) korábbi állásfoglalásaiban még kifejezetten dicsérte és támogatta Szlovákia azon erőfeszítéseit, amelyeket a magas szintű korrupció és a szervezett bűnözés felszámolására tett. [1]
A jogállamisági aggályok nem a vizsgálatok megindításából, hanem abból fakadnak, ahogyan a Robert Fico vezette kormány később leépítette és akadályozta ezeket az eljárásokat"
maxwax
maxwax 2026. 08. 29. 15:55
Jó, csak gonoszkodom, mert Orbán Balázs doktoriját is erősen belengte a plágium-vita, amelybe még Unger férje, Ziegler is belefolyt, hiszen a felesége is felemlítésre került.
maxwax
maxwax 2026. 08. 29. 15:50
ok, hogy hibázom de ez csúnya: "álok" valójában "állok" akart lenni.
maxwax
maxwax 2026. 08. 29. 15:48
Augusztus 16-ig kellett beadni a pályázatokat a NVVH elnöki posztjára.
2026. június 22-én(!) 15 oldalas dokumentum került fel a TI oldalára - bárki által letölthető -, Vagyonvisszaszerzés – miért szükséges és hogyan lehetséges? címmel egy cikk is van hozzá.
Továbbra is Ligeti mellett álok és rettentő sok kérdés merül fel bennem, többek között az is, hogy a többi pályázó mennyit, mennyire használta fel Ligetiék júniusi munkáját. (Nem összeesküvés elmét részemről.)
"A TI Magyarország vezető munkatársai közös írásukban kifejtik: a vagyonvisszaszerzést négy alapelv szerint érdemes végrehajtani. Először is, bűn nem maradhat büntetlenül; büntetőeljárásokat kell indítani, amelyek során a vádalku intézményét is alkalmazni kell. Továbbá: felhívják a figyelmet a bejelentővédelem fontosságára. A TI Magyarország kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy a vagyonvisszaszerzés során büntetőjogon kívüli, polgári jogi eszközöket is alkalmazni kell. Végül – a szükséges megszorításokkal – a szervezet fontosnak tartja az átláthatóság érvényesítését is. 
Mindezek alapján a NER utáni vagyonvisszaszerzésnek négy, egymással némi átfedést mutató módozatát javasoljuk. Ezek a következők: a jogszerűtlenül elfolyó közpénzek jelenleg is tartó kiáramlásának a felszámolása; a közpénzek leválasztása az állami befektetésben részesített magántőkealapokról; a NER alatt büntetlenül maradt visszaélések kivizsgálása, továbbá az egyéni vagyonosodás feltárása és a felelősök elszámoltatása.
Két esetben is javasoljuk a fordított bizonyítási teher alkalmazását. Egyfelől a túlárazott közbeszerzések és más, jogszerűtlen közpénzjuttatások és vagyontranszferek esetében úgynevezett törvényi vélelem felállításával indítványozzuk meghatározni azokat az okokat, amelyek teljesülése esetén egy, a múltban kötött, az állam számára káros szerződés semmisnek minősül. Így nem a szerződés semmisségét, hanem azt kellene bizonyítani: a törvényi vélelem szerinti ok megvalósult a szerződés létrejöttét eredményező folyamatban. Hasonló módszert, a fordított bizonyítási teher alkalmazását javasoljuk a vagyonosodási vizsgálatok egy részében is. "
https://transparency.hu/hirek/vagyonvisszaszerzes-miert-szukseges-hogyan-lehetseges-tanulmany/
Bandita 2026. 08. 29. 15:45
Előzmény: #216010  Bandita
Bandita 2026. 08. 29. 15:42
Előzmény: #215999  Schmidt
Picit naivnak tűnsz. 
Nem egyedül. 
Ez a néni majd szépen kutatgat, elemezget pár évet, és amúgy is tanult picit jogot a politológián.
Ezt meg innen veszem, tegnap linkelte azt hiszem valaki:
https://www.facebook.com/photo?fbid=1344412334347800&set=a.380122477443462
Shortelek 2026. 08. 29. 15:27
Előzmény: #216007  Istvan78
Ha egy nerestõl elvesznek x vagyont, de nem az egészet és mondjuk kap 6 év börit, akkor jól jött ki az egészbôl és az élete hátralevô részében folytathatja a luxizást, ez így lófaszt se érne, nullára le kell vetkôztetni óket, az már valami lenne.
Istvan78 2026. 08. 29. 15:18
Előzmény: #216002  badsector1
Nem, tudhatjuk, a vagyon milyen arányban szerezhető vissza, de a 10-20% is sok pénz és legalább annyira lényeges, hogy a bűnösök elnyerjék méltó büntetésüket, az emberek igazságérzete megkívánja ezt. Ne lehessünk következmények nélküli ország, a jovő politikusai tanulják meg, hogy nem a lopási lehetőségek miatt, hanem a szolgálat miatt kell politikusnak állni.
Istvan78 2026. 08. 29. 15:13
"Áh, nehez, ugyanugy talalgatok mint barki mas. "
.
Te találgatsz, mert nem igazán követed az eseményeket, mások meg tudnak, tőled legalábbis többet.
Borisz 2026. 08. 29. 15:04
Előzmény: #216001  maxwax
Lakhelyelhagyási tilalom lópikulát sem érne. Bármikor bekéredzkedhet az amerikai, szerb, vagy akár az orosz nagykövetségre. Ezzel már el is hagyta az országot. De egyébként egy olyan követségi limuzin hátsó ülésén meg bármikor vihetik is tovább kifele.
Az egyetlen, ami a személyes meglétét biztosítani tudja, a megindított büntető eljárás és annak keretén belül az elrejtőzés veszélye és a tanúk befolyásolásának veszélye miatt az előzetes letartóztatás.
Monnyuk akadémikus a kérdés boncolgatása, mert nem véletlenül nem jön haza. Pontosan tudja a krapek, hogy miért nem.
Törölt felhasználó 2026. 08. 29. 14:15

Ahogy nézem a narancsos tébolyultak kommentjeit és az olyan szemét szenny portálokat mint origó, hááát egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a hölgy rossz választás volt sőőőtt:)) Ennyi visítást, nyafogást sírást, még ott se láttam mint a kinevezés után, ez tetszik öröm számomra:)) Már lassan Caligula államának fogják nevezni.))  Az ÁVH nevezés számukra egy röpcédulás kisiskolás dolgozata:)) 
Picit komolyra fordítva a szót és elkerülendő a sírás itt is. Ligeti 10% beszélt mint vissza szerezhető vagyon Unger 6 évről. Ezt a mostani rendszerben értették. Számomra ez is világos volt, no ezt kell átalakítani teljesen. Nekem tök mindegy, csak tegyék a dolgukat. Magyar Péter gyorsítani fogja ez biztos, hisz így a kormány népszerűségéből veszít ez biztos. Az viszont nagyon tetszik, hogy egy jó csapat alakult ki és mindegyik igen elszánt. 
másik az uniónak is meg kell felelni sajnos ott lassan őrölnek. A pénzeket haza kell hozni, no meg a következő 7 éves költségvetésből is jól kell kijönni. Szóval nem ugrunk fejjel a falnak azt hiszem jó lesz ez:) 
Kormányzásra is oda kell figyelni azt hiszem a mérleg serpenyője a pozitív oldal felé billen. 
maxwax
maxwax 2026. 08. 29. 13:57
Unger erre is gondolt vagy egyáltalán gondolt bárki is erre?
Juszt Lászlótól a részlet, a többi a linken:
:"Nem voltam és nem vagyok rendőr, de láttam már nem egy rendőri szervezetet, különleges egységet belülről. Nekem egészen egyszerű kérdéseim vannak.
Honnan lesznek a nyomozók, az ügyészek? Mert ha az ügyészségről és a rendőrségről, akkor miért jó az ha azokat a szervezeteket legyengítjük? (Ma is 6.000 rendőr hiányzik az állományból.)
Ha elcsábítják őket, akkor nyilván magasabb fizetéssel, ami feszültséget kelt, vagy nem? Egy új szervezetnek honnan lesznek az alapinformációi? A rendőrség, az ügyészség majd átadja, hogy mások “villogjanak” az ő eredményeikkel? Ez még úgy is akadozott, amikor a 80-as években - a rendőrségen belül (!) - hoztak létre egy különleges csoportot, ez volt a Presztízs akció, a maffia felszámolására.
Egy fegyveres testületnél kötelező lőgyakorlat van meghatározott időben. Hol lesz? Honnan lesz a fegyver? Lesz ebben az épületben fogda, ahol az őrizeteseket elhelyezik? "
https://www.facebook.com/JusztLaci/posts/pfbid02aoLg3PTqDWdX5fp68cDT4fXGsFXMoYUXACr9MLvasvXCZr1PhSiexh87yX9hZBMl
badsector1
badsector1 2026. 08. 29. 13:20
"A vagyon elenyeszo resze szerezheto vissza."
Ez igaz, viszont ha a btk-s politikai bűnözők sem lesznek megbüntetve az garantáltan nem fog jót tenni a tisza népszerűségének,  nem volt jó politikai üzenet, hogy a 6 évre megválasztott unger előre kijenti, hogy 6 évig ne számitsunk jogerős íteletre.
maxwax
maxwax 2026. 08. 29. 13:08
Hát igen, ha hagyunk időt a vagyonok eltüntetésére, akkor  minek ez a hivatal? És igen, én is úgy tudtam, hogy már 2024 óta MP-ék dolgoztak a programon, akkor most kamu volt? Vagy mi ez a töketlenkedés?
Egyébként én nem akarom tudni, hogyan épült a hálózat, kit és hogyan vettek meg, mert az nekem már nem hír, hanem sitteljék le őket és ne utazgassanak a világban, ne élhessenek külföldön, hanem minimum kötelezzük őket, hogy ne hagyhassák el az országot.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek