Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2022. 01. 09. 10:58
#55640

Amit az orvosoknál látok, az a baj, hogy beleszürkülnek a tudományukba. Az igaz, hogy nem kis teljesítmény elvégezni  az orvosit, de aztán ez szépen lekorlátozódik 5-6 fajta gyógyszer felírására. Persze nincs is miért fejlődni, hiszen az evolúció nagyon lassú, így az emberi test nem sokat változik. Új betegség nem jön elő, csak az eddigieknek adnak nevet.
Szerencsére nem nagyon kell az orvosokat látogatnunk, de például az egyik idős rokonom 9 gyógyszert szedett. Folyamatos rosszullétek gyötörték, néha el is ájult. Két éve meghalt a párja, így már senki nem felügyeli, hogy mit szed be. Mi kikészítjük neki a heti adagot. Mivel már 88 éves, általában elfelejti bevenni. Kétnaponta járunk hozzá, teljesen önellátó, csak főzni nem akar. Nincsenek rosszullétek, csak lábai fájnak. Korábban meg volt, hogy 1 hétig nem tudott kikelni az ágyból, annyira fulladt meg félrevert a szíve.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:44
Előzmény: #55633  szieszta
#55639
Ja,én is voltam egy  olyan orvosnál,az állami egészségügyben,aki minden labor lelet ellenére azt tipelte,hogy van egy autoimmun betegségem és egy kúrva erős máj károsító gyógyszert írt fel,persze ismertem a gyógyszert és azt mondtam neki,hogy nem szedek ilyen erős gyógyszert úgy,hogy csak találgatja,hogy miért is fáj az ízületem,majd megjegyeztem,hogy kicsit duzzadt a nyaki nyirokcsomóm, erre majdnem megfojtott.Pontosan tudom,hogyan kell egy nyaki nyirokcsomót megvizsgálni,hát ő nagyon nem úgy csinálta,hát kedvem lett volna eljárást indítani ellene,de úgy voltam vele,volt egy szar napja .
Ugye az Orvosi szakma nem egy munka hanem egy hivatás pont úgy mint a pedagógusi vagy rendőri szakma,és sajnos sokan nem hivatásként hanem munkaként teljesitik a feladatukat azért is szar az egészségügy színvonala. Na ezen egyetlen kormány sem fog tudni változtatni.
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:39
Előzmény: #55634  Törölt felhasználó
#55638
"Mondjuk,a múltkor a hentes pultban ,láttam egy eladót amint egy féldisznót megpróbált újra éleszteni,hát ,lehet,hogy ő orvos volt :))))"
   
a fideszesnek megfelelne egy ilyen orvos, hiszen ezt kapják 01G-től és nincs vele bajuk. :))
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:35
Előzmény: #55634  Törölt felhasználó
#55637
ja, szerinted az  egészségügyben csak orvosok dolgoznak. :))
1valaki
1valaki 2022. 01. 09. 10:35
Előzmény: #55630  Shareholder
#55636
Ha mi "nevetségesek" vagyunk akkor ti röhejesek!
Ha nem tudnád kapitalizmus, piacgazdaság van Magyarországon!
Továbbá tudomásom szerint MZP eddigi kommunikációja szerint megszüntetné a minimál bért! Ekkor sz.ted mennyit keresne a magyar!
Nem tudom, te hol dolgozol, de ha a magán szférában, akkor biztos nem örült a főnököd, hogy többet kell fizessen papíron!
Ha még te vagy a tulaj, akkor meg te nem voltál boldog hogy emelték a kötelező béreket!
Más kérdés az (és ebben egyetértünk), hogy a jelenlegi bérek a béka segge alá valók, de a magyar szociálkapitalizmusban a dolgozók szocialista fizetéseket kapnak, míg a kapitalisták (vagyis a foglalkoztatók) aránytalanul és pofátlanul gazdagodnak. Ez nem a kormány kompetenciája, hogy mennyi bért kapj jelen esetben! Ergo, reklamálni a foglalkoztatónál kell(ene) és nem mindenért mást hibáztatni!
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:32
Előzmény: #55632  Törölt felhasználó
#55635
"de gondolom a munkaadók ennek erőteljesen keresztbe tennének."
   
igen, mert a sok versenyképtelen magyar vállalkozás még a 200000-t sem tudják kitermelni.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:30
Előzmény: #55631  badsector1
#55634
Ja valóban a jó orvosok elmentek az aldiba meg az ikeába :)))))))))))))))))))))Mondj még egy pár ilyen vicces dolgot,had röhögjünk :)))))))))))Mondjuk,a múltkor a hentes pultban ,láttam egy eladót amint egy féldisznót megpróbált újra éleszteni,hát ,lehet,hogy ő orvos volt :))))
szieszta 2022. 01. 09. 10:28
Előzmény: #55622  Törölt felhasználó
#55633

Az orvosokkal ugyan ez a tapasztalatom. A váróteremben 30 ember és fél óránként hívnak be egyet. Aztán ebéd előtt meg 2 percenként, mert a doki el akar menni ebédelni, gyorsan kiszórja az embereket. Előfordulhat, hogy reggel a súlyosabb esetekkel kezd? :-)
A barátomnak  a felesége körzeti orvos, de bedolgozik egy magánklinikának is. Nagyon érdekes, mikor panaszkodik a magánklinikára, hogy ott abba fárad el, hogy folyamatosan mosolyogni kell és kiszolgálni  a betegeket. Akik meg oda járnak, igenis megkövetelik, hogy szépen bánjanak velük, mert nagyon gyorsan megy a panasz, ha valami nem tetszik.
Ebben csak az a baj, hogy nincs az  a pénz, amiért változna  a helyzet. Persze tisztelet a kivételnek.
Én nemrég voltam egy szakorvosnál, szerintem a vágóhídon nagyobb szeretettel fogadják az állatokat. Mikor megkérdeztem, mi a bajom, csak böffentett egyet és mondta, szedjem azt amit felírt. Gyakorlatilag rám se nézett, csak a körzetinél levett véreredményem alapján írt fel orvosságot. Nem érdekelte, mi fáj és hogyan néz ki. Nagyon fáradt volt. Amikor meg már úgy kérdeztem, hogy én már ezt megnéztem a neten...na azután a boncasztalon szeretett volna látni. Egyszóval nem lettünk barátok. Három hónap után kiderült, hogy nem is kellett volna kiszednek a kétszer háromheti antibiotikumot. Mivel a vérkép nem változott, csak annyit mondott, hibás volt  a véreredmény. Persze a májtesztemet nem nézte, mert közel 30 év alkoholizálása nem tudott akkora kárt tenni, mint ez a 6 hét antibiotikum.  Most 5 fajta tablettát szedek, hogy valamennyire rendbe hozza az antibiotikumok "jótékony" hatását.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:25
Előzmény: #55630  Shareholder
#55632
Személy szerint én is nagyon alacsonynak tartom ezeket az összegeket ,legalább a duplája lenne a minimális elfogadott,de gondolom a munkaadók ennek erőteljesen keresztbe tennének.Alapjáraton egyébként a munkaadóknak és a munkavállalóknak kellene ezen megegyezni .
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:21
Előzmény: #55628  Törölt felhasználó
#55631
te aztán eltalálta a szarva közt a tőgyit.
"Ha rajtam múlna,a férgesét már rég kivágtam volna az egészségügyből,és csak a jó,erkölcsös egészségügyi dolgozókat hagytam volna benne."
   
Ez egészségügyben levő fizetésekért csak ilyen munkaerőt lehet találni, az értelmesebbek már rég elmentek  pl az aldiba, az ikeába, stb.
Ha te kivágnád ezt az erkölcstelen munkaerőt,akkor te megszüntetnéd az egészségügyet, ennél egy fokkal még kasler is jobb.
Shareholder 2022. 01. 09. 10:17
Előzmény: #55618  1valaki
#55630
Nevetségesek vagytok, hogy a nyamvadt havi bruttó 200k és 260k forintot egyáltalán bérnek nevezitek. Kiröhöglek téged, a fideszt, meg az ellenzéket is! Ezeket az összegeket a jelenlegi árszínvonal mellet némi jó indulattal alamizsnának mondanám, éhen halni talán nem lehet belőle, másra nem elég. Egy átlagos tréder egy nap alatt összekapirgál ennyit a piacon. Nálam havi ca. 430k ft (kb. 1200 eur) NETTÓ munkajövedelem a minimum, amire minimálbérként hivatkoznék, de inkább 500k. Tudod kinek adnék 200k havi bruttót? A poltikusaitoknak, meg nektek párthívőknek, akik tapsolnak ezeknek az aljadékoknak, mert kb. ennyit ér az a bohóckodás, amit képviselői munkának csúfolnak. Természetesen ismerem a mainstream mesét, amivel megmagyarázzátok, hogy ezt miért nem lehet, amit euler követői is mantráznak állandóan, hogy jaj ha itt ki kellene fizetni havi ca. 1,2k eurót, másnap kivonulnának a cégek, bedőlne minden, hiperinfláció meg hasonló bullshitek. 
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:17
Előzmény: #55627  1valaki
#55629
kár ennyit írogatnod, nem olvassa el senki.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:16
Előzmény: #55625  badsector1
#55628
Saját szememmel azt láttam,hogy mennyire lezüllött az egészségügyi dolgozok egy részének az erkölcsi morálja,szerencsére vannak az egészségügyben erkölcsös dolgozók is akikre lehet számítani.Ha rajtam múlna,a férgesét már rég kivágtam volna az egészségügyből,és csak a jó,erkölcsös egészségügyi dolgozókat hagytam volna benne.Ha MZP1G jönne akkor az egész egészségügyi rendszer összeomlana pillanatok alatt,mondjuk nem fog jönni,ha nyerne az ellenzéki összefogás akkor is Gyurcsányék adnák a miniszterelnököt mint a legnagyobb koalíciós párt,ők meg nem csinálnának semmit,mint ahogy eddig sem tettek semmit amikor kormányon voltak.
1valaki
1valaki 2022. 01. 09. 10:15
Előzmény: #55620  badsector1
#55627
Megint a hülyeségeidet nyomod érvek és ok-okozati összefüggések nélkül... 
 Akkor nézzük tényszerűen minek mi az oka:
 Az Európai Unióban a balti államokban a leggyorsabb az árdinamika. Litvániában kilenc százalékot is meghaladja a pénzromlás üteme. Magyarország a harmadik helyen áll, egy hajszállal megelőzzük Lengyelországot. Hazánkban a bérek az egyik leggyorsabban növekednek az unióban, miközben csúcson van a foglalkoztatottság. Ez gyorsabb inflációt von maga után.
Novemberben több mint 13 éve nem látott szintre, avagy 5,2 százalékra emelkedett az infláció az Európai Unióban
Az Európai Unióban az infláció legnagyobb részét, 2,57 százalékpontot az energiahordozók áremelkedése okozta, mivel a nyersolaj ára egy év alatt több mint 50 százalékot drágult. A szolgáltatások 1,16 százalékpontot adtak hozzá a pénzromlás 5,2 százalékos üteméhez.
Mi az oka a magasabb magyar inflációnak?
Uniós szinten Magyarországon magasnak számít az infláció. Ez ugyanakkor arra vezethető vissza, hogy a bérek emelkedésének üteme is nálunk az egyik leggyorsabb az Európai Unióban.Az MNB legfrissebb előrejelzései alapján az átlagbérek idén több mint 8, 2022 során pedig több mint 10 százalékkal emelkedhetnek.Emellett hazánkban csúcson van a foglalkoztatottság, illetve fele akkora a munkanélküliség, mint például az eurózónában. Többen keresnek tehát egyre többet.Ezzel párhuzamosan a fogyasztói hangulat index is magas szinteken tartózkodik.A fenti folyamatok a fogyasztás lendületes bővülését vonják maguk után. A lakossági fogyasztás idén 3 jövőre pedig 6 százalékkal bővülhet a jegybank frissített előrejelzései alapján.A kedvező gazdasági környezetben a beruházási aktivitás is magas szinteken alakul: idén 7 jövőre közel 5 százalékkal bővülhetnek a beruházások.Magyarország megőrizheti továbbá a 2 százalékpontos GDP növekedési többletét az eurózónával szemben.Ezen gazdasági folyamatok természetes mellékterméke a magasabb infláció, ami normális körülmények között nem is lenne annyira látványos. A fogyasztói árindex megugrását ugyanis bő háromnegyed részben külső tényezők okozzák.
Infláció megugrásának külső okai
Mint arról korábban írtunk, az infláció emelkedésének főbb okai között meg lehet említeni a dráguló élelmiszerárakat, a megemelkedett globális energiaárakat, az alapanyaghiányt, a chiphiányt, a szállítási költségek jelentős megugrását és az ellátási láncok akadozását.Az ipari termelői árakban is jól látszódik az energiárak emelkedése: szeptemberben éves alapon 16,2 százalékos volt a drágulás az EU-ban.
Németországban 30 éve nem látott szintre emelkedett az infláció,és az energiaárak miatt hét évtizede a legnagyobb mértékben nőttek a termelői árak novemberben éves bázison a német szövetségi statisztikai hivatal friss jelentése alapján.A termelői árak emelkedése 19,2 százalékos a 2020 novemberihez képest. Az éves áremelkedés mértéke így a legnagyobb lett 1951 november óta.
Kamatemelések
Az infláció megfékezésére a régiós jegybankok mindegyike kamatemeléssel reagált. Az alapkamat szintje most a következők szerint néz ki a régiós államokban.
Fontos megjegyezni, hogy Magyarországon nem az alapkamat, hanem az egyhetes betéti kamatláb tölti be az irányadó, avagy az effektív kamat szerepét, mely jelenleg 3,6 százalékon áll.A Bank of England pedig a múlt héten emelt kamatot, elsőként a vezető központi bankok közül. A brit jegybank monetáris tanácsa az eddigi 0,10 százalékos mélységi rekordról 0,25 százalékra emelte az alapkamatot.Az Európai Központi Bank és az amerikai Fed egyelőre kivárnak, de elemzők biztosra veszik, hogy jövőre mindkét nagy jegybank kamatot emel. Főleg az amerikai pénzpolitika szigorodhat lendületesebben: a Fed legalább három alkalommal is kamatot emelhet 2022 során.
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:12
Előzmény: #55624  Törölt felhasználó
#55626
Nem igaz amit írsz, MZP európai minimálbért szeretne.
Előbb olvasd el az ellenzéki összefogás kormányprogramját, és akkor nem írsz ennyi butaságot.
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 10:09
Előzmény: #55622  Törölt felhasználó
#55625
"Egyébként pld.a szakvizsgálatokra sokszor azért nagy a várólista mert az igen tisztelt egészségügyi dolgozók  inkább kávézgatnak,mint,hogy a munkájukat végezzék.Voltam olyan rendelésen még a covid elött ahol volt vagy 2 ember a váróban,és bent senki sem kb 40 percig,míg olyan helyen is ahol volt vagy 40 ember és 5-10 percenként mentek be folyamatosan az új páciensek."
   
Saját szemeddel látod, hogy mennyire lezüllesztette az egészségügyet 01G, és te ezeket akarod még 4 évre? 
Miért?
Ez az ország nem bírja finanszírozni egyszerre a fidesz maffia lopásait és az egészségügy fenntartását.
Ezen csak az tud segíteni, hogy a fidesz tolvajokat elzavarjuk a te segítségeddel is áprilisban.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:09
Előzmény: #55620  badsector1
#55624
És MZP1G még ezt a minimálbér emelést sem támogatja vagyis MZP1G-t nem érdekli,hogy mennyi a magyar emberek bére.még az infláció követését sem tartja helyesnek a béremelés terén.
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:07
Előzmény: #55621  badsector1
#55623
Megértem,hogy zavar,hogy az Ország előre megy és nem hátra,hiszen MZP1 G-vel az ország hátra menne és nem előre :))
Törölt felhasználó 2022. 01. 09. 10:03
Előzmény: #55616  badsector1
#55622
MZP1G-vel kapcsolatban azt kihagytad,hogy feltámasztaná  a halottakat.Nagyon hiteles MZP1G.Csak egy a sok közül a várólisták csökkentése nem úgy történik,hogy MZP1G-elkiáltja magát,hogy innentől kezdve csökkennek a várólisták,vagy majd MZP1G fog műteni a lakásában mindenkit,mert ahhoz,hogy csökkenjen a várólista,több orvos,több műtő persze covid mentes időszak kellene.És ezeket persze MZP1G mindet tudja is prezentálni:))Egyébként pld.a szakvizsgálatokra sokszor azért nagy a várólista mert az igen tisztelt egészségügyi dolgozók  inkább kávézgatnak,mint,hogy a munkájukat végezzék.Voltam olyan rendelésen még a covid elött ahol volt vagy 2 ember a váróban,és bent senki sem kb 40 percig,míg olyan helyen is ahol volt vagy 40 ember és 5-10 percenként mentek be folyamatosan az új páciensek.Az egyik helyen dolgozott az orvos a másiki helyen pedig csak alibiből ott volt ja és persze volt maszek rendelése is.Ahol azért egyből belehetett jutni a rendelésre.
badsector1
badsector1 2022. 01. 09. 09:52
#55621
"Lenintől nyúlhatta Rákosi azt “az ország előre megy, nem hátra” fordulatot, ami az Orbán-kormány legújabb kampányszlogenje"
   
01G a kommunista elődeitől veszi a jelszavait.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek