Shareholder

Regisztráció: 2018-12-15 13:47:19

Hozzászólások száma: 142

Utolsó hozzászólás: 2021-07-23 06:24


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI péntek, 06:24
Hiába tennének feljelentést a rendőrségen egy ilyen ügyben, az égvilágon semmi nem fog történni. Következmények nélküli ország vagyunk.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 22:31
Ahogy elnézem ebben a topikban és más platformokon az elkötelezett ellenzéki szavazók beírásait és kommentjeit, éppenhogy a status quo fenntartását éri el az ellenzék elkötelezett szavazótábora azzal a viselkedéssel, hogy a bizonytalan és a pártot választani nem tudó választópolgárok legérzelemmentesebb, józan kritikáira és javaslataira is hatalmas dühvel fideszbérencezéssel és nácizással válaszolnak. Úgy tapasztalom, hogy az ellenzéki szavazók a legnagyobb gátjai a kormányváltásnak mert ahelyett, hogy a szavazóbázis bővítésén és a bizonytalanok megnyerésén munkálkodnának, orbáni gyűlöletet meghaladó reakcióval viszonyulnak minden a szavazótáboron kívül érkező kritikához, amellyel növelik a választástól távol maradók és a kutyapártra, Mi Hazánkra és a Fideszre szavazók arányát. Az elmúlt időszakban a Fidesszel szemben megszerezett előnyt sikerült is visszaadni az ellenzéki összefogásnak, ami meglátásom szerint elsősorban az ellenzéki elkötelezett szavazók agresszív viselkedésének és azoknak az ellenzéki politikusoknak köszönhető, akik beleestek abba a hibába, hogy elhitték, provokációval eredményeket lehet elérni. Amíg a bizonytalanoktól nem érkezik szemmel látható választói támogatás, addig az ellenzéknek esélye sincs kormányt váltani vagy Orbán leváltását kieszközölni.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 14:38
Hogyan ismerjük fel a politikust? Onnan, hogy mindenre azt mondja, ki fogjuk vizsgálni. Az a probléma ezekkel a vizsgálatokkal, hogy semmi következményük nincs vagy ha netán van is, a valódi felelősöket nem érinti. A német, dán megfigyelési botrányt is vizsgálták, a Barroso-bizottság korrupciós ügyeit is vizsgálták, a Szájer-ügyet is vizsgálták, nem lett következménye. Ja, de igen, az utóbbinál ejtették a kokainbirtoklás vádját és 40 millió forint jár a Brüsszelben végzett szolgálatokért. Ennyit is érnek ezek a vizsgálatok. Nincs itt semmi látnivaló mert itt már mindenki megfigyeltet és lehallgat mindenkit, USA-tól, EU-n át Kínáig mindenki benne van ebben. Szerinted ha Polt Péter kezdeményez egy vizsgálatot, annak mi lesz a következménye? Semmi.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 22:49
Az már nagyon régen volt, a 70-es években, azóta a világ megváltozott. Nem kell álszenteskedni, itt már mindenki lehallgat és megfigyel mindenkit. Hat évvel ezelőtt robbant ki az európai lehallgatási és megfigyelési botrány, amikor kiderült, hogy a német titkosszolgálatok az amerikai NSA-val együttműködve évekig figyelte a francia elnöki palota, az Európai Bizottság és néhány európai fegyvergyár telefonjait és levelezését. A der Spiegel szerint 690 ezer telefonszámot és 7,8 millió IP címet figyeltek 2002 és 2013 között. Gondolom ezek között is volt mindenféle ember, újságírótól kezdve a vállalatvezetőig. Lemondott Merkel, Bush, Obama vagy az Európai Bizottságból bárki? Eszük ágában nem volt lemondani. Pár hónapja meg a dánokról derült ki, hogy besegítettek az USA-nak lehallgatni európai politikusokat. A dán kormány is a helyén van még. És ez még csak a jéghegy csúcsa, mennyi olyan dolog van, amiről nincs tudomásunk. Ilyen világot élünk sajnos, nem kell ezen meglepődni, mintha újdonság lenne. Azt értem, hogy sokan próbálnak ebből politikai tőkét kovácsolni de ezek az emberek, akik most annyira meglepődtek és háborognak, fejeket követelnek, sehol nem voltak, amikor az imént említett botrányok kirobbantak. Még mindig ott tartunk, ha az USA vagy az EU csinálja, azzal nincs semmi probléma, ha máshol történik, különösen ha az érintett politikai ellenfél, akkor meg mindenki mondjon le és hulljanak a fejek. Annyira szánalmas ez a hozzáállás! Most vagy következetesen elítélek minden hasonló cselekedetet, de akkor mindenkivel szemben elvárom a felelősségre vonást, legyen az bármelyik vezető politikus, vagy nem veszek róla tudomást.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2021. 07. 16. 08:21
Ha valaki elmondja a véleményét egy ellenzéki párt programjáról, és nem úgy latja a világot, mint te, akkor az szerinted agymosott? Ez az egyik legnagyobb baja az ellenzéknek, felfogásuk szerint a bizonytalan szavazó is az ellentábor része, tehát aki nincs velünk, az ellenünk elvet alkalmazzák. Bizarr módon a hozzád hasonló ellenzéki törzsszavazók erősítik a Fideszt, mert arrogáns, kioktató stílussal közelítenek a kritikus véleményekhez.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 13. 08:34
Látom sajnos. Messze sodródtunk a topik témájától, ez is egy politikai vitafórum lett.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 12. 20:44
Nem kerülte el a figyelmemet semmi, ezért fogalmaztam többes számban, azaz mindenkire értettem, aki politizál ebben a szobában. Egészen gyomorforgató az a vita, ami alább kialakult, semmi köze a sporthoz és a focihoz, a politikai topikokba való az ilyen proli hőzöngés. Az a baj, ha az egyik elkezdi, a másik rákontrázik és soha nem lesz vége. Nem hiszem el, hogy mindenhova be kell vinni azt a kurva politikát! Ez egy sport témájú topik, nem itt kellene csúcsra járatni a sárdobálást, arra ott van egy csomó szoba, amit ebből a célból hoztak létre, nem elég? Amúgy meg ha valamelyik hibbant beír valami kirekesztő ocsmányságot, nem kötelező ám arra reagálni. 
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 12. 19:10
Figyi, nem lehetne, hogy az ilyen dumátokkal átfáradjatok valamelyik politikai dühöngőbe? Ne itt orbánozzatok már legyetek szívesek, ez a topic nem erre lett létrehozva. Tele van a fórum politikai tartalmú topikkal, miért pont itt kell az ilyesmit megbeszélni?
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 12. 12:29
Southgate jó menedzser, jól összerakta az angol válogatottat, eljutottak a döntőbe, ami már egy elég jó eredmény. Tegnap eltaktikázta de ezért nem kellene lemondania szerintem, inkább tanulni a hibákból. Régen szerepeltek ilyen jól az angolok, Southgate nélkül nem jutottak volna el idáig sem.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 12. 00:26
Ezt a meccset Southgate eltaktikázta. Az volt az érzésem, hogy nem is bízott igazán a saját csapatában, nagyon a büntetőpárbajra játszott, míg az olaszok azért mentek előre, több veszélyes támadást vezettek, kockáztattak. Ebben az angol csapatban sokkal több volt, akár büntetők nélkül is nyerhettek volna. Az olaszok megérdemelték a kupát. Az angol drukkerek egygólos vezetésnél heccelték az olaszokat, amikor mellé rúgták vagy hibáztak a kapu előtt, a végén visszanyalt a fagyi.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 01. 13:43
Hát ha csak ezen múlik, akkor be kellett volna állítani 11 sörhasú tősgyökeres magyar szurkolót a lelátóról és megnyerjük az EB-t. :-D
A franciák egyébként jók voltak és továbbjuthattak volna csak elhitték magukról, hogy ők akkora sztárok, hogy a svájciak csak nyomozzák majd a labdát az utolsó negyedórában. Pszichében is profinak kell lenni, nem csak technikában. Ugyanez volt a Liverpool Barca BL meccsen is, ahol a katalánok egy 4 gólos előnyt szórakoztak el. Aki nagyképű, az megszívja egy harcias, küzdeni akaró csapat ellen. Onnan is látszik a franciák nagyképűsége, hogy a körülményekkel akarják magyarázni a kiesésüket.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 07. 01. 13:26
Szegény francia válogatott nem tudott pihenni Budapesten. A végén még a magyarországi állapotok lesz az oka a franciák kiesésének, és Mbappé azért nem rúgta be a tizenegyest, mert Bp-n nem tudta kipihenni magát. A svájciak elleni meccset elnagyképűsködték, kétgólós előnyük birtokában hátradőltek, ünnepeltek, Pogba még örömtáncot is járt a gólja után, ami egyébként szép gól volt, csak éppen nem jelentett továbbjutást. Semmi alázat nincs ebben a francia csapatban, hisztiznek, picsognak és maguk helyett másokban keresik a hibát. Nem a körülményeket kell okolni, hanem saját magukat, ők engedték el a meccset, lenézték a svájci csapatot és ez a hozzáállás megbosszulta magát. Ezért probléma ha sok sztárjátékos van egy csapatban, ha nincsenek kordában tartva, hamar elszáll velük a ló és bukás a vége. Ronaldo is mekkorákat szokott hisztizni, ez pedig szerintem demoralizáló egy válogatott csapatra nézve. Kevin De Bruyne-t nagyon kedvelem, ő is van olyan jó - ha nem jobb -, mint bármelyik francia sztárjátékos, de benne van alázat, ezért is képes konzisztensen hozni a tőle elvárt formát, lehetne tőle tanulni a franciáknak.
https://444.hu/foci/2021/07/01/hianyoltak-a-luxust-a-francia-jatekosok-le-akartak-lepni-a-budapesti-marriottbol
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 06. 30. 15:21
Engem leginkább a franciák kiesése lepett meg, arra viszont számítottam, hogy a portugálok és a németek hamar búcsuznak, nem láttam fantáziát a játékukban. A franciáknál azt láttam, hogy túlságosan elbízták magukat a kétgólós előny birtokában, elhitték, megvan a meccs és leengedtek, a svájciak meg nem adták fel és küzdöttek. Ha végig koncentrálnak a franciák, nyerhettek volna szerintem, de ilyen a futball. A büntetőpárbajnál is temettem a svájciakat, de Mbappé elhibázta a büntetőt. A csoportmeccsek alatt sokan temették a keleti csapatokat, a csehek és az ukránok azért még ott vannak, így nekik drukkolok de leginkább a cseheknek. Nehéz megmondani, ki nyeri a tornát, én Belgiumra tippelnék a forma alapján.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 06. 30. 14:34
Azért estünk ki mert a portugál, francia, német csapat sokkal erősebb, mint a magyar. Klubszinten és válogatott szinten sokkal előrébb járnak, mint mi. Ennyire egyszerű az egész. Az is nagy dolog, hogy 2 pontot sikerült szereznünk ebben a csoportban. A politikai kavarásról: az idei EB alatt eddig egy ország indított politikai letámadást az UEFA ellen, ez pedig Németország. Egy héten belül kétszer is kritizálták az európai szövetséget a német politikusok. Miért is kell ezt? Érdekes, amikor Trump csinálta ugyanezt az amerikai hokiban és az amerikai futballban, akkor azok emelték fel a szavukat, akik most a német kavarásra helyeslően bólogatnak. Ha Trump beviszi a politikát a sportba az problémás, azonban ha Németország teszi, az helyénvaló? Szerintem meg a politika maradjon távol a sporttól, nem oda való. Azért nem szerencsés politizálni a sportpályákon mert ha megjelenik egy politikai vélemény, akkor ott meg fog jelenni az ellenvélemény is és a sport politikai csatározások színhelye lesz, ahogy látjuk ezt most is. Itt is ahelyett, hogy a meccsekről beszélgetnénk, megy a politikai nyomulás (NER, szivárványos jelképek, politikai narratívák elemzése stb.), ami eléggé visszataszító.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 06. 29. 22:52
Pedig nyugodt vagyok. Nagyon úgy tűnt, úgy gondolod, én kárörvendek a németek kudarcán politikai okok miatt, de nem így van. Amúgy a német foci nincs hullámvölgyben, klubszinten elég jók. Legutóbb négy csapatuk is továbbjutott a BL-ben, kettő pedig a negyeddöntőbe, előtte pedig a Bayern mindent megnyert. Válogatott szinten valóban nem megy a szekér mostanában, de Löwnek a mai meccs volt az utolsó. Talán az új kapitánnyal összekapják magukat.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 06. 29. 22:21
Az utolsó két mondatot remélem nem nekem címezted, ez már megérne egy moderálást.  Semmilyen elégtételről nincs szó, a németek páros lábbal beleszálltak az UEFA-ba, egy héten belül kétszer is kritizálták a szövetséget, egyszer a szivárványos balhé miatt, utána meg a nézőszámok miatt. Ez egy foci EB, ahol focizni kell, nem pedig politikai fórum meg kívánságműsor. A német csapat is egy a sok közül, amelynek ugyanúgy be kell tartani a szabályokat. Véleményem szerint az ilyen politikai kavarásoknak igenis hatása van a játékosok mentális állapotára, a németeken ez látszott is. Semmilyen toleranciáról meg törvényről nem beszéltem, ezeket te hoztad ide. A németek veresége miatti csalódottságodat ne rajtam vezesd le pls. Ha meg politizálni akarsz, arra vannak más topicok is itt, ott lehet fröcsögni.
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van 2021. 06. 29. 19:59
Gyenge ez a német csapat, megérdemelték az angolok a győzelmet. Ezen az EB-n a németek inkább a politikával foglalkoztak és az UEFA-t bírálták, mintsem futballoztak volna. Meg is lett az eredménye. Az angolok ezzel a játékkal nem sokra fognak menni a svájciak vagy a belgák ellen, ha összekerülnének. 
Olaj és Gáz 2021. 06. 28. 09:10
wti fordulhat fibo 4.386 szintről az előző aljig ca. 70 USD környérére. 
73.27 szintről shortban vagyok, meglátjuk mi lesz.
https://i.postimg.cc/pr618yRh/wti-forecast-28062021.jpg
Interactive Brokers 2021. 03. 08. 11:08
Kiutalással kapcsolatban mi a tapasztalat, mennyi idő amíg megérkezik a pénz a bankszámlára? Pénteken HUF-ban indítottam a kiautalást magyar bankszámlára, az IB rendszere már feldolgozta de még nincs a pénz a számlán.
KBC Equitas 2021. 02. 23. 12:52
A KBC-nél a devizaváltás hogy működik? Kaptam osztalékot GBP-ben, adtam limit vételi megbízást MOL részvényre, a rendszer azt írta, át fogja váltani a GBP pénzkészlet egy részét ha jóváhagyom a tranzakciót. A pénzeszközöknél úgy látom már át is váltotta, noha a vételi megbízásom még nem teljesült mert a MOL még nem érte el az árszintet, amelyet beállítottam. Ha most törölném a vételi megbízást, akkor maradna a forint pénzkészlet és ki tudnám utalni magamnak? Tehát röviden az lenne a kérdés, hogy a devizaváltáshoz elég ha adok HUF-ban egy vételi megbízást egy instrumentumra, a rendszer devizakonverziót végrehatja, törlöm a vételi megbízást és kiutalhatom a pénzt forintban, vagy a megbízásnak teljesülnie is kell és majd pozíció lezárása után utalhatom ki az összeget? Lehet triviális a kérdés, de nem a magyar szabályozáshoz vagyok hozzászokva, nem volt még ilyen problémám.

friss hírek További hírek