Bocs, megijedtem, mert kb 302400 Ft értékű cuccom van × 0,0003 = 90,72 Ft. Napi 0,24-0,25 -t vesz le (currency-t nem ír), aztán megijedtem hogy ez dollárban van, mert a 0,25 usd nagyjából a 90 körül van. De valószínüleg ez forint lesz és nincs baj, úgy jobban kijön a matek. 90,72 / 365 = 0,2545
Az IBKR július elsejétől elkezdte a magyar részvényem után vonni a custody fee-t. Papíron ez évente 0,03% lenne. De azt látom az activitiesben, hogy minden nap leszedegeti ezt a 0,03 körüli százalékot. Én nem értek valamit, vagy most mi van?
sziasztok, tudtok segíteni kérlek, hogy amennyiben IBKR-en megnyitom a 2025-ös TBSZ számlát, ezzel kapcsolatban az elmúlt 1-2 év változásai miatt van valamilyen bejelentési kötelezettségem a NAV felé,vagy az IB lead minden szükséges információt feléjük? Köszi előre is!
Lépj be a rendszerbe és kérdezd meg tőlük h milyen adatra van szükségük a kifizetéshez, mindenképp üzenj nekik. A lényeg h akik ibce alatt nyitottak számlát azoknak több adat van megadva ezért ők már megkapták az osztalékot, akik ibie alatt tehát 2024-ben azoknak meg kell adni néhány plusz adatot.
Ma egyeztettem vkivel, akik már az IBIE-nél nyitották a számlát azoknak néhány adatuk nem volt megadva így az OTP nem tudta átutalni az összeget a letétkezelőnek, tehát nem a Raiffeisen a felelős hanem akik nem készítették fel az ügyfeleket a változó helyzetre.
Amiben biztos vagyok h a raiffeisen ha ilyen súlyos hibákat követ el akkor leégeti a partnereit, kijelenthető h ciki hosszú távú együttműködésre törekedni vele hiszen kártékony tevékenységet folytat, visszatartja az osztalékot és ezáltal elégedetlen ügyfelek lesznek, ezt át kéne gondolnia az IB-nek.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF