Kripto adózásban tudtok segíteni? Úgy látom a kripto adózás más, mint a részvényeké. Be kell írnom a 2025-ös bevallásomba az összes összeget amiből kriptót vettem? Azt is ami scam lett és eltűnt? De ezekről a vételekről nincs hivatalos igazolásom, binance nem küld olyat, csak képernyőképeim vannak. Azokat elfogadják? Mert mással nem tudok szolgálni. Még nem adtam el kriptót.
A kripto vételekről a bevallást a neten adóbevallás-tervezetbe be tudom írni? Melyik sorba? Ha nem csinálom meg a bevallásba a vételekről a beírást, akkor ha majd eladom a kriptót, akkor a teljes összegét profitnak venné? Ha idén se adom el a 2025-ös kripto vételem, akkor a 2026-os bevallás-tervezetembe is be kellesz írnom valamit, vagy elég, hogy a 2025-ösbe már beírtam?
Köszönöm.
A kripto vételekről a bevallást a neten adóbevallás-tervezetbe be tudom írni? Melyik sorba? Ha nem csinálom meg a bevallásba a vételekről a beírást, akkor ha majd eladom a kriptót, akkor a teljes összegét profitnak venné? Ha idén se adom el a 2025-ös kripto vételem, akkor a 2026-os bevallás-tervezetembe is be kellesz írnom valamit, vagy elég, hogy a 2025-ösbe már beírtam?
Köszönöm.
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA)
Az idén kezdtem el tőzsdézgetni, most szerettem volna kiszámítani a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmet, de teljesen belezavarodtam.
Ti ezt nyilvántartjátok valahogy? Amennyiben igen, tudnátok nekem küldeni valami módszertani útmutatót, vagy táblázatot?