Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
A megjegyzeseid nagyobb reszevel egyet is ertek.
De a "kevésbé kell komolyan venni, amiket mond ", az nagyon vitathato,
mert nos, Mo-on az mar 25 eve normalisnak tuno es befogadott orszagkultura lett, de az USA-ban nem az.
1)Ondicsero, reality-show TVsztar, mondjuk mint Majka vagy Norbi? kerdem en, mit szolnanak a magyarok ha ezekbol 40% esellyel miniszterelok lenne?
2)igen, az amerikaik 2/3 reszenek eletszinvonala nem nott 10 eve; a stagnalo gazzdasagban a gazdagok gazdagszanak, akarcsak Mo-on. Van elegedetlenseg boven.
3)De Trump felpumpalja a bajokat extrem karikaturava: "we are like a third-world contry".
Trump gyuloli a szabad kereskedelmet, ami a modern vilag alapintezmenye, es "we made the worst trade deals ever made" kijelenteseket tesz.
A kul-katona politikaban "We spent 4 trillion in the MiddleEast and we are worse than before" az alapallasa, amiben persze van sok igazsag is. Es ha Amerika tenyleg nem avatkozna be sehol 4 evig, abbol mekkora kaosz lehet?
De mit kezdesz azzal, hogy "China dont respect us", vagy a nagyon nepszeru "job stealing immigrants" kijelentesekkel?
Nekimegy Kinanak, felmondja a szabadkereskedelmet, "suppose we introduce 10% extra tax on China" ? Vagy kizavar az orszagbol 15M mexicoit? Vagy 10% tax cuts?
Barmelyik, kulon-kulon is, a tozsden -25%, azonnal.
Csoda, ha a latinok es feketek 85%-anak van rossz velemenye rola? Mikozben a diploma-nelkuli feherek, az utolso evtized hasonlokeppen vesztes retegebol 52%a tamogatja?
Igen, Hillarynak jok az eselyei.
De mi van, ha, ahogy a republikanusok 15 eve probaljak kicsinalni kepzelt bunok felhanytorgatasaval, szoval, most valamikepp sikerulni fog nekik?
Legyen vilagos: a NYSE egyedul nagyobb tozsde, int Eu +Japan+Kina. Az USD egyedul fontosabb, mint EURO+YEN+JUAN egyutt.
Ha az USA-ban iden felborul valami, akkor mindenki ugorhat a hajo korlatrol a sotet es hideg vizbe.
.
Belevettem újra én is PBR-be, 7 alatti átlagárral.
Szemét egy sárdobálás megy a politikai színtéren, b_szogatják egymást, ahol csak tudják, ha részleteiben nem is pontosan ezt, de azért számíthattunk ilyen kavarásokra. De a vége úgyis az lesz, hogy Dilma elhúz, mi pedig majd örülünk.
Igen, alapvetően én is azzal számoltam. 42,30-41,80 volt a céláram még a múlt hét végi 4%-os rally előtt. Akkor nem jött addig, talán majd most. Onnan viszont újra felmenetet várok.
Adtam 1 +ot, de sok dologgal nem értek egyet.
Pl.:
1. sztem nagyon is sokan gondolták, hogy elnökjelölt lesz
2. bár hatalmas az egója, nem tudott volna a dollármilliókból milliárdokat csinálni, ha tényleg akkora betonfejű/önfejű volna, mint ameilyennek mutatja magát - szerintem részben szerepet játszik
3. a 2. pont miatt még kevésbé kell komolyan venni, amiket mond - annál is kevésbé, mint a politikusoknál általában
4. a piac pont elkezdte már beárazni: gyengült az USD (igaz az is, hogy nem sokat) 2015 Q2 óta, amikor elindult a rep. választmányban
5. valahogy bush-t is túlélte az USA :) pedig az garantáltan 2 ciklus volt (utólag visszatekintve), most meg TALÁN lesz egy ciklus, de csak talán :)
Ráadásul sikerült anno bushnak enyhe szufficitből egyre nagyobb deficitet csinálnia...
6,30-ra álltam be, de annyira agyon volt már csapva, hogy úgy voltam vele, hogy kár lenne pár cent miatt elengednem. Mondjuk azért jókora kockázat is volt benne, hiszen 6,7 és 6,5 között 3 centes lépcsőkkel esett. 6,3-ról piacra módosítottam és 6,33-on kaptam.
Hogy az előrejelzés mennyire jött be, azt nem kiabálnám még el. Megmondom őszintén abszolút nem gondoltam volna, hogy ennyire belógatják, hiszen a záráshoz képest még 8%-kal lejjebb is járt, marha sok. Szerencsém volt, mert nem voltam itthon az esés elején, ugyanis fibó alá vártam 10-15 centtel (6,6-6,65 környékére. Hogy így kaptam el, az tényleg csak a szerencsén múlt :)
Ugyanakkor, az nagyon jól néz ki, hogy a fibo fölé vissza tudott emelkedni. Nem gondolnám, hogy a fibo szintek okozták mindezt, hiszen minden a Dilma-felfüggesztés körüli cirkusz miatt történt, de a charton az 5 hullámból 4 kottára ugyanígy 76,4 alá zutty, majd nap végén zárásra vissza. A 4 ugyanolyan mozgás után gap-pel indult felfelé másnap és maximum 4 nap kellett ahhoz, hogy új csúcsot üssön.
Mondjuk azt hozzátenném, hogy a mai mozgást látva, BÁRMI előfordulhat a napokban. Szerdán szavazás, csütörtökön 2016/Q1 jelentés, a feje tetejére állhat az egész brazil régió. Bízom benne, hogy Dilma szerdán parkolópályára kerül és akkor rendben leszünk. Ami a céláramat illeti, nem sietek sehova, 10,5-re pályázok még az idei évben. :)
ezek szerint 6,29-en álltál vétellel. én vételnél mindig nullára vagy ötre végződő szám fölé állok 1-2 egységgel,mert így be tudom előzni a nagyobb pakkokat. eladásnál fordítva.
Mondanom sem kell, hogy ewz es bovespa is teljesitette igy a kotelezoen vart korrekciojat. Termeszetesen nem allitom, hogy innentol kezdve minden szuper es csak emelkedni fog, de meglehetosen biztato jelzesnel gondolom, hogy megerkezett a "buy the deep" effekt.
Usdbrl tobb mint 4%-os gyengulesben volt delutan, most pedig alig fel szazalek. Holnap megerositest nyerhet, hogy jo nagy kamu volt amit ma lattunk.
Az meg hagyjan, de ha azt mondom, hogy 2 cent hijan megfogtam pbr aljan?! :D :D
Es ahogy beszeltuk napokkal ezelott, alaszurt a fibo 76,4-nek, most pedig nagy valoszinuseggel fole is zar. Oriasi panikeladas volt egy meg nem erositett hirre. Manipulativ kocsogok.
A CNN "breaking news" formaban foglalkozott ma es targyalja a Trump -fele "you must be flexible" kijelentesekkel.
Lasd ma, OTP topic, #99446.
Eddig Trump vices, erdekes figura volt. Senki nem gondolta, hogy tenyleg elnokjelolt lehet. Most mar vilagos, hogy a Republ. partnak lesz a jeloltje.
Az a kijelentese, hogy "US can print money" es "renegotiate US debt" nagyjabol az AAA kategoriaju 19 Trillio USD allamadossagbol, nos, junk bondot csinal.
Es US penzugyileg egy Zimbabwe lesz.
Az mar nem is dobbent meg ehhez kepest, hogy "cut tax rates" es "increase defense spending" legalabbis felgyorsitana a USD gyengulest, tovabb novelne az amugy is nagy deficitet, es oriasi tozsdekrach-ot okozna.
Ugy tunik, Amerika mar csak a nokben bizhat: ok most 65%-ban Hillary-ra szavaznak, meg a latinok es feketek, akik hasonlo aranyban.
Tiszta orulet, kik vedik meg a shining seas kozotti orszagot, az eszementektol. Es ha megse?
Szimplan azt gondolom, a piacok hamarosan felismerik, mekkora is a Trump riziko. Nem nulla a kockazat.
Es elkezdik bearazni...ilyen meg nem volt Hamilton, elso penzugyminiszter ota, hogy USA nem akar adossagot visszafizetni...
a HAMILTON epp sikeres musical a Brodway-en.
Minden osszevag?
Sajnos csak a google translate áll rendelkezésemre, de valami "majom" meg akarja torpedózni az impreachment eljárást. USBRL 4%-os gyengülésben is járt.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019