Hol látod te, hogy 7X annyi eladó van? A bemásolt könyv szerint nem úgy tünik. Egyébként sem hiszem, hogy ebből nagy következtetéseket lehet levonni, főleg "kerek" számok környékén.
..."besz, "besz", ennyire telik tőled....???? Ezzel a tényfeltárásoddal nem igen sikerül "kiénekelni" a részvényeket a tulajdonosoktól...Gondolom, most már kezdel rájönni, hogy nem is olyan egyszerű "beszerezni" ebből a részvényből....(Lehet, hogy kár volt elszórni azt a nem kis mennyiséget a multkorában???? Nem baj majd visszaveszitek, egy szintel feljebb, vagy kettővel.....)
Egy idézet a remekművedből: "kötvény kötelezettségekkel jár, hozamot kell fizetni ". Miért a banki hitel nem jár kötelezetségekkel, a hitel után nem kell kamatot fizetni????
Cég Aj. Vétel
2010.09.15. 10:45:42
1 1 40 db 7 930 Ft
1 1 95 db 7 926 Ft
1 1 500 db 7 925 Ft
1 1 15 db 7 920 Ft
1 1 10 db 7 902 Ft
Eladás Cég Aj.
2010.09.15. 10:45:37
8 000 Ft 9 db 1 1
8 048 Ft 20 db 1 1
8 049 Ft 30 db 1 1
8 050 Ft 150 db 2 2
8 055 Ft 1 db 1 1
Napi min: 7 915 Ft Napi max: 8 050 Ft
Nyitó: 7 970 Ft Előző záró: 7 970 Ft
Utolsó kötés: 7 950 Ft, 20 db (2010.09.15. 10:45:18)
Összforgalom: 62 kötés, 4 871 db, 38 876 710 Ft
Erre született az a stratégia váltás, hogy nem projekteket finanszíroznak, hanem vállalatot. Szerintem ez azt jelenti, hogy leszerződnek egy tekintélyes keretösszegre, és ha szükséges, akkor különösebb vizsgálódás nélkül hozzáférnek a hitelhez. Szóval ez a rizikó szerintem nem olyan nagy...
Törölt felhasználó2010. 09. 15. 10:22
Ma szerintetek kilép a 7800-8000 es sávból? Közeledik közgyűlés: szeptember 17-i rendkívüli közgyűlés dönt majd a projektek finanszírozását szolgáló kötvénykibocsátásról (egy éven belül összesen 10 milliárd forint értékben bocsátana ki kötvényeket a vállalat).
Pont ez a lenyeg...Akkor mikor nagy tervek voltak, a bankok huztak a fogukat. Pedig regebben nem beszelhettunk olyan hitelezesi valsagrol (persze nem tudom, hogy az a regebben pontosan mikor volt), amit most tapasztalhatunk. De, most mikor a bankok latjak a potencialt es a megvalosult terveket, igy az RFV kedvezobb targyalasi pozicioba kerult. A bankok (igazad van) megfontoljak 2szer is kinek adnak kolcsont, es pont ez lehet az RFV elonye (stabil, tokeeros ceg, megnyert palyazatokkal).
Nem hiszem, hogy az RFV-nek bújkálnia kellene, vagy titkolnia valamit, egyébként is eléggé reflektorfényben van mostanában. Gondolkodjanak 1 hetet, ha még nem ismernék eléggé, aztán adják a lét! :-)
A lakáshitelezés kockázatosabb, mint amit az RFV csinál. Már eleve az, hogy spórolás az alapja az egész üzletnek, még nagyobb értelmet ad válság idején annak, hogy pénzt kell beletolni. A BKV-nak, MÁV-nak mernek adni milliárdokat, pedig nem mutatnak bizalomra okot adó magatartást. Persze ott van az állam mögöttük, de azért...
Persze, de itt milliárdokról van szó, és a bank alaposan megnézi kinek adja a kölcsönt, szinte átvilágítja a céget. Én ismerek olyat aki tárgyalt RFV vezetőkkel ilyen téren, persze még régebben. Egyébként ő is azt mondta, hogy már akkor volt perspektíva a cégben, és nagyon terveik voltak. Ezek után csak annyit kérdeztem tőle, hogy miért nem ajánlotta őket nekem, mint befektetési célpont? :D
Hát, szerintem ez teljesen normális, legfeljebb nem ezt szoktuk meg. Mert hát a bank ugyanúgy szolgáltató cég, mint egy bolt mondjuk, csak történetesen pénz kölcsönadásával keres pénzt. Szóval ha a bankoknak nem tetszik, hogy az RFV-nek gyorsan kellene az ő és a részvényesei számára nagyobb összeg (ami egyébként a banknak aprópénz), mert megy a szekér, akkor azzal a bankkal nagy gondok vannak, bár szerintem inkább az ott dolgozó emberekkel. Mekkora kockázat van mondjuk egy devizahiteles lakástulajdonossal szemben? (Nem összegszerűleg természetesen.)
Kis rizikótényező, hogy a bankokkal az RFV vezetők sajnos elég érdekesen szoktak tárgyalni. Mondjuk úgy ők akarnak diktálni. Eléjük állnak azzal, hogy már megvan az üzlet, ehhez kell a pénz de ízibe. A bankok ezt a magatartást nem igazán szeretik, igen kockázatos számukra. Ráadásul a túlvállalás se tehet jót egy cégnek. Itt most minden azon múlik elő tudják-e teremteni a szükséges pénztömeget.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....