Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DMolnar
DMolnar 2010. 09. 13. 11:31
Előzmény: #7539  Törölt felhasználó
No meg a 0,2%-os súly nem nagyon fogja rángatni az árfolyamot szvsz...
Törölt felhasználó 2010. 09. 13. 11:30
Előzmény: #7537  Törölt felhasználó
Érdemesebb kicsit figyelmesebben tanulmányozni a híreket....

Index-súly meghatározás szept.24-én, első kereskedési nap okt. 1. Addig milyen súllyal és mennyit vegyen egy index-követő alap? És hová tegye az esetlegesen megvett papírokat?
poreci 2010. 09. 13. 11:25
Előzmény: #7537  Törölt felhasználó
Kinek volt újdonság a BUX tagság?
Már kb. 1 hónappal ezelőtt többen megírták, hogy az RFV BUX tag lesz.
Törölt felhasználó 2010. 09. 13. 11:12
Előzmény: #7494  Törölt felhasználó
A csíkokat hiányolom.
Lehet, hogy a BUX-tagság pénteki híre csak nekünk volt újdonság, és a nagyok kicsit korábban értesültek?
"Gyanús" mindenesetre, hogy a közelmúltban tartós gyengülést mutató Synergon és Nyomda ma nem esik, az eddig emelkedő RFV meg nem erősödik a hírre.

Úgy tűnik viszont, hogy a nagy eladó pakkja tényleg elfogyott. Csak sokan még nem hiszik. (Még én sem teljesen.)
DMolnar
DMolnar 2010. 09. 13. 11:11
Előzmény: #7535  Törölt felhasználó
úgy látom elült a vihar, jöhetnek a csendes napi +1-2%-ok év végéig :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 13. 09:48
Előzmény: #7529  Törölt felhasználó
Kedves muvezeto!

Kosz a valaszt, azt hiszem itt valoban a kontextustol fugg a dolog es mivel Te a BUX-ba kerulessel kapcsolatban kovetkeztettel, lehet, hogy a shortosok is jobban ratelepszenek. (Sorosrol azert sokhelyutt olvasni, a multkor a Dell-be fektetetett, most pedig gazba, es ilyenkor gondolom longol.) De mindegy, ezen nincs ertelme hosszan ervelni. Az RFV-nel remelem, hogy a short fel sem merul, mert meg mindig hatalmas a novekedesi potencialja a cegneg.
Törölt felhasználó 2010. 09. 13. 09:47
Előzmény: #7533  Törölt felhasználó
Ez az RFV árat mennyiben kell, hogy befolyásolja?

Adios:
e
Törölt felhasználó 2010. 09. 13. 09:38
Előzmény: #7532  treff
BUX tag lesz az RFV, kikerül a Nyomda és a Synergon
treff
treff 2010. 09. 13. 01:40
Előzmény: #7485  vetranio
Hello vetranio!

Na, akkor tisztázzuk a dolgot és eloszlatjuk a kételyeket vagy sem???
Nem küldet el az emailt.

Leírom mégegyszer a címem: cucc kukac vipmail pont hu
(értelemszerűen helyettesítendő a kukac és a pont szócska)

Én leszek a bíró kettőtök között. Formerplayer is elfogadta, így rajtad áll a sor... "á színpád á tiéd"
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 14:32
Előzmény: #7530  Törölt felhasználó
Szóval még véletlenül sem azért tartják a részvényt hosszabb távra, mert jó befektetésnek tartják, hanem mert sokan beragadnak. Még az elején lehetett is ilyeneket mondani, amikor az első rally elkezdett dőlni, de egy jó ideje már nem kell sokat várni arra, hogy plusszban lehessen kiszállni. Másfél éve tart az emelkedő trend a részvényben. Össze lehet hasonlítani az OTP-vel a grafikont. Ott el lehet mondani, hogy esetleg sokan beragadtak a 6000 feletti vételekkel.
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 14:12
Előzmény: #7501  besz
"itt általában úgy lesznek hosszutávú befektetők, hogy beragadnak."

Persze. Rátekintve a részvény éves grafikonjára ezt felelős, gondolkodni képes ember nem írja le. Bár ha az "itt" Magyarországra vonatkozik és nem az RFV-re, akkor még el lehetne gondolkodni rajta, bár ilyet meg mi értelme egy RFV-s fórumba írni?
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 13:23
Előzmény: #7522  Törölt felhasználó
Tisztelt "zagori"!

Csak a saját véleményemet mondom, több mint egy évtizeddel a tőzsde világában a hátam mögött - bizonyára ilyen dolgokat nem írnak le tankönyvekben - de szerintem sokan így "játszanak" a tőzsdén. (Nem a napon belüli "day trade"-re gondoltam.) Visszaemlékezve e 2008 évi "nagy" esésre - generáltak hozzá valamiféle történetet (Lehman Brothers csőd) - és a nagyok összeszedték magukat - pl. Soros György sem az emelkedő tőzsdéken szedi meg magát -és meg kell nézni, hány kis befektető tudta elkapni azt a bizonyos "nagy" short trendet. (Esetleg akinek szerencséje volt.)
Szerintem a kisbefekttőnek egy esélye lehet a tőzsdén, ha számottevően akarja kamatoztatni a pénzét. Belevesz egy általa jónak tartott társaság részvényeibe és elelkedést vár "longol", majd ha eléri az általa kitűzött árfolyamot elad. (Ha nem ad el és egy új árfolyamot tűz ki magának, nagy valőszínüséggel bukik.....) Természetesen a felvett pozicióhoz a nemzeközi hangultnak is párosodnia kell, ezért nem veszélytelen a dolog.... A "short" mint fent írtam - szerintem - a nagyok játéka, hiszen rövid idő alatt nagy összegeket lehet keresni, aminez megfelelő tőke is kell...Ezért írtam az előző írásomban külön a két dolgot, mert aki igazán "short" piacra játszik az meg is csinálja az "eső" piacot (piacokat)....

Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 13:10
Előzmény: #7523  szalatibi
Makra Úr saját számlás kamikáze eladásait ne hasonlítsuk Soós Úr vételeihez.
Az én megérzésem az, hogy az opció inkább startégiai vétel, mint puszta spekuláció.
Ezzel ismét közel kerülhet az 50%-hoz, ami viszont későbbi tőkeemelések során ismét errodálódhat.
Stratégiai vétel mivoltját támasztja elá a közelmúltbéli tranzakció is:
6200-on vett bizalomépítő célzattal és 6450-en ki is szállt. Megtarthatta volna és önthette volna 8k-n is, pláne hogy valszeg egy kicsivel többet tud(ott) az új projektekről, de mégsem tette.
Az az érzésem, hogy kerülni akarta a spekuláns-inszájder-mutyi skatulyát. Ezen a fórumon is többen dícsérték döntését.
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 13:07
Előzmény: #7526  Törölt felhasználó
Tényleg nem karom újrakezdeni, de szerintem elég világos volt, hogy barátunk kamuzott....Hogy miért kötött belém, fogalmam sincs,talán ingerelte, hogy valaki nagyobb tételekkel játszik.Nem tudom...Én most is vállalom, hogy a kötéslista kerüljön nyilvánosságra--persze csak annak van értelme, ahol látszik a vevő-eladó cég is..Elég beszédes a hallgatása, de tényleg nem számít...

Egyébként sokan meglepődnétek, ha tudnátok, hogy az ide beírogatók közül kinek mekkora pakkjai vannak....Nem biztos, hogy én vagyok a legnagyobb tulaj(biztos,hogy nem),sőt a dobogós hely is veszélyben van..A fórum hatása sokkal nagyobb,mint bármelyik más papír esetén....Ezért csak óvatosan a tuti-biztos ajánlgatásokkal, akár long, akár short oldalon...Ráadásul információim szerint még alapkezelők is bekukkantanak néha ide és csipegetik az infókat,mert segíti döntéshozatalukat.....
Hogy egy azóta levitézlett csapatot idézzek:"Többen vagyunk,mint bárki gondolná"....
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 11:49
Előzmény: #7485  vetranio
Kár, hogy nem tudjuk meg az igazságot, pedig szivesen megnéztem volna a két fél tranzakcióit, meddig tart feltölteni? na nem ellenőrzésként mert engem sem érdekel hogy ki mennyivel játszik, csak nekem is feltűnt, hogy itt valaki(k) naponta vesznek 5k-t ebből a részvényből, s a napi forgalom 80%-a egy emberhez köthető? Ez azért nem semmi. Egy ilyen illikvid papírból 5-10ezer db-ot tartani.., mikor van olyan hogy az ötös könybe nem látok összesen 150db vevőt.. szóval kellenek idegek hozzá, no meg majd 100milla, 10k már 80millió.. jó hogy vannak ilyen számlák is:)

Sok sikert mindenkinek!

szalatibi 2010. 09. 12. 11:06
Előzmény: #7524  poreci
Neked is nagyon köszönöm!
Bár egy másik lehetőséget kihagytál, miszerint ismerkedjek meg a pénzügyi alapfogalmakkal és az opcióval és hogy hogyan működik- a lehető leghamarabb. Na meg kevés ismerettel az állampapírpiacot is be lehet szopni, ha jól hallottam.
poreci 2010. 09. 12. 10:53
Előzmény: #7519  szalatibi
Csak baráti jótanácsként: ha ennyire nem vagy tisztában pénzügyi alapfogalmakkal, hogy mi az az opció és hogyan működik, akkor befektetési formaként csak az állampapírokat és a bankbetétet javasolnám.
szalatibi 2010. 09. 12. 10:44
Előzmény: #7520  Törölt felhasználó
Köszönöm válaszodat!
Valóban kicsit robotzombi voltam tegnap este, így egy számot sem sikerült eltalálnom. Hatiban nem igazán vagyok otthon, de én úgy képzelném, hogy először fogjuk az 1,44-et és oda adjuk Makra Úrnak a részvényeiért, majd utána ha még van pénzünk, akkor mesterkedhetünk . Így 1,44+X mrd kellene Soós Csabának. De lehet, hogy megy ez máshogy is.
Én inkább arra gondolnék, hogy a pakk 7500-on fog elkelni megint egy-két darabban és többek között az kapja vissza, aki a múltkor 5300(vagy5400)-on kapta vissza azt, amit 6300-tól öntött és nem tudjuk, hogy ki Ő. Ez passzolna ahhoz, hogy 7800-900 alá nem ment az eladásaival és a stílusával is összhangban van (mintha ingyen lett volna neki, úgy adta és esélyt sem adott egy ralira).
Bár itt jegyezném meg, hogy az ilyen napközbeni visszaengedés szerintem szánalmas a béten. A könyv teljesen üres, nem tudnak egy 5 perces ajánlatgyűjtési szakaszt sem megoldani, így senki sem tudhatja, mi fog történni, ezért egy-két beleadás-vétel után könnyű az út +/- 10-15 %-ba.
De ezek biztos hülyeségek.
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 10:33
Előzmény: #7521  Törölt felhasználó
Utolsó gondolatodra reagálva: szerinted van olyan, hogy short-os, vagy long-os? Nem a helyzet határozza meg, hogy az ember short-ol, vagy longol?
A többi gondolatoddal teljesen egyetértek.
Törölt felhasználó 2010. 09. 12. 10:09
Előzmény: #7520  Törölt felhasználó
Üdv Mindenkinek!

Szerintem, ha Soós Úr részvényeket fog értékesíteni, azt mi kis befektetők esetleg "csak" a forgalomban fogjuk észrevenni, hiszen ilyen csomagokat a piacon igen nehéz eladni. Ne feledjük, hogy a társaság saját részvény vásárlást esetleg pont a nagytulajdonos csomagjából képzeli el....

"besz" - mint beszerző vagy mint lebeszélő - gondolatához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy 7800-8000 Ft-os sávban kb. 550 millió Ft értékű részvény cserélt gazdát, - 2 nap alatt - kezd épülni egy elég erős támasz ezen a szinten. Gondolom szívesen visszaszállnának alacsonyabb árfolyamon, de az öntéssel nem érték el céljukat, valaki vagy valakik alá álltak a "csapnak"...... Fundamentumokat és a leendő híreket (kötvény kibocsátás, BUX tagság, esetleges új projektek) megnézzük, az árfolyamnak emelkedési tere még van, az Erste 12 havi célárfolyama 7176 Ft volt, ami tejesült, most egy új árfolyam meghatározáson "dolgoznak", aminek elméletileg jelentősen nagyobb értéknek kellene lennie, az elmúlt események figyelembe vételével....

Az viszont említésre érdemes dolog, hogy a BUX tagság miatt, a nemzetközi hangulat jobban befolyásolhatja a részvényárfolyamot, de reméljük egy jó ideig még a nemzetközi piacok ha nem is emelkednek, de leglább oldalaznak, vagy kisebb mértékben esnek... (Remélhetőleg zuhanásokat nem látunk, de ez sajnos nem kívánságműsor, a short és a long mindig felváltja egymást ezért tőzsde a tőzsde......És valamikor a shortosoknak is keresniük kell egy kis betevő "falatot")

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek