1,7 Mrd lett az adózás utáni eredmény. Részvényenként 850 HUF. Ahhoz képest hogy Viktorunk megemelte az adót, nem is rossz eredmény. Eredménytartalék továbbra is jelentős: 4,011 Mrd (2000HUF/részvény). Export növekszik. Már csak az a kérdés mennyi lesz a kifizetett osztalék?
Lenni drága nekem és lenni szomorú, hogy nem álltam bent vételen mikor "akciósan" osztogatták. :-) Kíváncsian várom idén mi lesz az osztalékfizetéssel majd ősszel.
Mi történik? Tegnap még 16300-ért is eladták, ma meg 16500-ért sem. Közeledik a nagy bejelentés? Kapunk vajon osztalékot? Ha igen, a beígért 700-ra számíthatunk vagy kevesebb lesz? Esetleg több? Az idén kimarad az osztalékfizetés, jövőre viszont kétszer is megnyitják a pénzcsapot?
Faszt! Kell az osztalék! 2019 -ben ill 2020 január - márciusban ( periódus amit a beszámoló takar) nem volt semmi vírus hatás. Hál isten van normális eredménytartalék is! A 2021- es osztalék egy másik történet.
Szerintem max javasolni tudja, mint a németeknél. Kötelezni nem. Amit vagy megfogadnak, vagy nem, de már lépnek az elővigyázatosabb cégek, lásd. Duna House, OTP. Még várnék pár osztalékfizető céget, akik besorolnak a nem fizetők közé. Mivel a Zwack családi cég, ezért egy jelképes összeget elképzelnék, hogy ne halljon éhen a család, de az lenne a legjobb döntés, ha idén nem fizetne és ha meggyengült versenytársra akadna, akkor inkább jó áron bővítené a portfóliót, akár sörrel, borral, pálinkával stb... :)
Es ezt jogilag h tervezik kivetelzni?Ha mindenkinek ugyanolyan tipusu reszvenye van a nagytulajdonosok(allam,alapitvanyok) kapjanak a kicsik meg ne?Ha meg is lehetne jogilag csinalni ugy vagnam ki az ilyen papirt ahogy van. Bar mocsok fidesz holnap csinal egy ilyen rendeletet es kesz is van...
mindeki a virussal foglalkozik és beszart,és az összeomlás miatt igy nem megy senki utcára ,nincs tüntetés,ha nem lenne virus akkora tüntetések lennének hogy sorra dölnének be a kormányok ,lásd 2006,tanultak belöle,egy fenét ez a terv,háttérben
Nem csak neked, ha visszaolvasol, már párszor leírtam, hogy nem reális az értékeltség, visszaesett a kereslet, plusz a jelenlegi válság tetőzi a problémát. A kormánynak ne adjunk ötleteket, de nem lenne ellenemre az osztalék stop, ha az a cél, hogy túléljék, vagy akár megerősödve kerüljenek ki a válságból.
Az is csak nekem tűnt fel, hogy az adóemelések miatt erősen visszaesett a cég eredményessége? Továbbá ez a vírushelyzet sem fogja nyomtalanul hagyni a céget, hiszen jelentős HORECA (gyengébbek kedvéért HotelsRestaurantsCafes) fogyasztás fog kiesni és a piacuk jelentős részben ebből a szektorból érkezik. Szóval egy dolog az eredménytartalék és egy másik, hogy egyébként a cég cash állománya is megcsappant, márpedig híresen nem használnak jellemzően banki hitelt, azaz eleve visszaesik az eredmény és a cash sem teszi lehetővé az eredménytartalék terhére (még ha akarnának is fizetni) az extra forrás igénybevételét az osztalék szinten tartásához. Persze kíváncsi leszek a menedzsment hogyan dönt, mert azért van mozgásterük és akár hitelkerethez is tudnak nyúlni. A cég vezetését konzervatívnak - ami pozitív - ismertem meg, azaz e miatt sem lennék túlzottan optimista az osztalék mértékével kapcsolatban.
Csak szólok, hogy éppen rendeleti kormányzás van az országban...azaz semmibe sem kerül mondjuk nem betiltani az osztalékfizetést, de mondjuk olyan extra adóval megterhelni azt, hogy eszébe ne jusson senkinek kifizetni... Egyébként pedig a BÉT-en megjelenő tényekkel kapcsolatban senkinek ne legyenek hiú ábrándjai...
Zwack részvény