A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Máskor az MNB büntette (pl. A masterplastnál), ha a napi forgalom legalább 70%-a egyetlenegy tradertől származott, de itt lehet másmilyenek a körülmények... de megpróbálni bármit lehet.
Általában ha hirtelen jön nagyon nagy leöntés pár percre felfüggesztik, de ez nagyon fura volt, csaknem 5 percig tartott, hirtelen megjelent olyan 7k azonnali vételi és 25k azonnali eladásin, majd hirtelen többségük visszavonta az ajánlatát (onnan tudom, hogy a forgalom azalatt nem változott) mielőtt újraindult volna a kereskedés. Azóta nem tudok rájönni mi volt ez a színjáték, miért kellett így önteni és hogy miért volt a vételi oldal is egy pillanatra ilyen aktív. Pedig nagyon szeretném egyszer megtanulni a "spekanyelvet" :)) Mázli hogy már egy ideje nincs itt papírom, de ha ezt így folytatják lehet hamarosan visszanézek :)
Erre bátorkodtam célozni úgy egy hónapja. Vagy lesz szar a palcsiban, vagy nem. De az biztos, hogy nem tisztázott, miből fogják kifizetni, sőt, egy interjúban céloztak részvény kibocsátásra (hígításra). És mint említettem, ez itt a NER. Az egy kedves naivitás, hogy a menedzsment megmondta, hogy ne adják el a kisbüfik a részvényeiket Tiborcznak, úgyhogy nagyon korrektek. Nincs az a menedzsment, aki azt mondja a befektetőknek, hogy adják el a részvényeiket.
Van egy "öreg" barátom (65 éves), én 45 vagyok, azt mondja mindig, hogy "Gabi, költsd el a pénzed tárgyakra, kézzel fogható dolgokra, mert amúgy ellopják, elinflálják". Hát valamilyen szinten igaza van.
Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy halvány fogalmad sincs, hogy mikor vettem Wabi részvényt. Az én határozat elképzelésem meg az, hogy aki duplázás után nem realizál, az beleszeretett a részvényébe, ami alapvető hiba. Néha bejön, de az esetek többségében a fák nem nőnek az égig. Az a baj ezzel a mai nappal, hogy amikor durván beadták, akkor nem volt pánik a piacon.
Hát, ma nem volt gyáva az eladó. A jelentés nem lesz jó, előre megmondták, de logikus is, ha megnézed a lakosság fogyasztását, vagy az autóipar teljesítményét. De aki Wabererst tart, az nem is ezért a jelentésért tartja jelenleg, hanem a Posta Biztosítós sztori miatt.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link