MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Aki most szidja a Kádár rendszert, az lehet, hogy akkoriban elvolt benne mint a befőtt. És ha lesz új segg, akkor a fideszizmust is el fogja ítélni utólag. Ez a homo servilis. Vagy servilicus. Nem vagyok túl jó latinból.
Azok akik a kádár-rendszert szidták v akár szenvedtek is tőle, azok most elnézik h ugyanaz a rendszer épül ki, szavaznak rá csak azért mert most nem őket rugdossák? Akkor mivel különbek mint az akkori pártkatonák?
Offnak tűnik elsőre, de nem az. Tegnap voltam az ikea- ban, és benéztem a fynd részlegre, tudjátok, ahol a visszahozott bútorok vannak engedménnyel kitéve. Na ott láttam olyan összerelési nonszenszt egy kanapé esetében, amiről eszembe jutott egy régi ötletem: aki túl hülye hogy összerakjon egy egyszerű ikea bútort, az ne legyen szavazásra jogosult. Viszonylag könnyen tesztelhető képesség. Csak azért jutott eszembe, mert az volt az első gondolatom amikor megláttam a nagyon furán elbaszott bútort, hogy aki ezt csinálta, az is szavazni fog áprilisban.
Tudod, a Vasarhelyi gyozelem 57/41 aranyu volt. Az elso kommetarok ugy szoltak, hogy "nem erdekes, nem is parlamenti valasztas volt". Aztan az jott, hogy a fidesz minden mas helyen tovabbra is gyozelemre all. OV az ev- ertekeloben meg azt mondta az ellenzekrol, hogy "nem hisz a szemenek", annyira gyengek. . Egyebkent igaza volt. Ebben az egyben. Csakhogy az osztonei cserben hagytak most. Mert a valasztast nem az ellenzek donti el, hanem a szavazo. Es nem vette eszre (vagy igen, de titkolni probalta) , hogy megvaltozott a VALASZTO hangulata. A valaszto hangulata lett mas, nem az ellenzek. . Elege let. A hazudozas, lopas, letagadas mar nem segit, neki az allando konfliktus-kereses, polarizalasbol lett elege. Szoval ? ha a trend kialakult mar, es tart, akkor az orszagyulesi valasztason a fidesz az 57/41 aranynal NAGYOBB vereseget fog szenvedni. Es az meg csak nem is meglepetes...a masik irany volna az. Ha megis gyoznek valami hajszallal? SOha nem latott nagy bukas lehet belole. Sajnos nemcsak a fidesznek.
Az egesz fidesz--rezsim egy tozsde-krach jellegu allapotban van. Minden nap ujabb csontvaz dol ki. Semmi pozitivat nem kepesek hozni, mert a hangulat hirtelen nagyot romlott, es egy kete szemuvegen at nez az orszag mindent. Akarmit lepnek, az hul#esegnek es ujabb disznosagnak latszik; akkor is, ha egyebkent okos es helyenvalo lenne mas korulmenyek kozott es hangulatban. Egyszeruen nem kepesek jot lepni, mert megvaltozott a perspektiva. Es ketlem, hogy ez a trend megfordithaato volna innen. . Lejt a palya. De most a a masik iranyba.
VÁLASZTÁS 2018
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/