MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
Na jo ez ugy bulshit ahogy van. Akkor szerinted olvasni se tanuljon meg senki mert akkor olvashatja hogy Pesten jobb mint Mucsarocsogen es elhagyja a falut. Jobb neki tudatlankent inkabb kapalnia otthon es kesz? En is tanultam angolt es az orszagban igen sokan es nagy elonyunkre valt ( ahogy pl a nemet is ). A vilag fejlodik es nekunk is fejlodeni kell vele. A vilagban az angol az elfogadott nyelv. Igy kommunikalnak egymassal a nepek. Es ha resze akarsz lenni a globalis vilagnak es a kereskedelemnek feltetel hogy ezt tudd. Mind turizmusban mind a gazdasagi eletben. Nem azert kell angolt tanulnod mert akkor kimehetsz kulfoldre hanem mert angol nelkul a mai vilagban versenyhatranyban vagy. Legyel akar olasz akar horvat akar orosz. Vagy szerinted egy Japan multinal mindenki a sajat nyelven kommunikal egymassal az orszagok kozott? Esetleg japanul? Nem. Angolul. Szoval ezt nem a mocskos nyugatiak talaltak ki a szegeny keleteuropaiak kizsakmanyolasara.
A pedagógusbéreket a diplomás átlagbér szintjére hoznák fel. Vona Gábor arról is beszélt, hogy átalakítanák az adórendszert úgy, hogy a társadalom alsó-középosztályba tartozók széles tömegeit is bevonják a belső fogyasztás növekedésébe hogy a rosszabbul élők is fel tudjanak emelkedni.
Az Afa emeles erve is kb az volt hogy az adoelkerules lehetoseget csokkentse. Itt is reszben pont az a cel hogy az olyanokat is bevonja az adozasba akik amugy azokat elkerulik de komoly beveteleket szereznek. A lenyeg hogy ne csak jovedelmi es fogyasztasi adok hanem vagyon alapu adok is legyenek. Pl ha en keresek 500.000 forintot kb 40% az adoterhe a jovedelemnek. Mikozben a vagyonbol szarmazo jovedelmek joval kissebbek. 500.000 forint arfolyam nyeresegre 15% ado van. 500.000 forint osztalekra szinten meg meg par szazalek eho ha jol tudom. Es az igazan gazdagok jovedelnei ebbol szarmaznak. Ezeket a penzeket lehet mas modon megfogni a magas erteku vagyontargyak adozasaval. Legalabbis ez a koncepcio amennyire en latom. Persze en is latom bizonyos buktatoit es pont azert beszelgetunk itt errol mert erdekel a tema es akarok tobb szemszoget latni errol.
A munkaerőt nem lehet visszacsábítani. Ők már a "munka" alapú világ helyett egy "pénz" alapú világba lettek "beleszocializálva". Már a rendszerváltásnál a liberálisoknak a legfontosabb a nyelvoktatás erőltetése volt! Mármint az OROSZ lecserélése ANGOLRA! Itt lehet látni, hogy ők nem napokban,években gondolkodnak hanem "jövőben". Tudták, hogy idővel a keleten élő fiatalok már náluk nyugaton fognak dolgozni. Kelet pedig továbbra is "kitaníttatja" számukra a szükséges szakembert! . Mivel ez az "erőforrás" is idővel ki fog merülni ezért kezdték el "betelepíteni" a 3 . világból az utánpótlást! Az ő esetükben nem a "betelepítettekre" akarnak építeni, (ez csak egy járulékos rossz) hanem a már itt született és itt felnövő 2. generációra. Az elképzelés jó, mert általában ötlet szinten minden jónak látszik, de nem lehet előre kalkulálni, hogy a családi háttér mennyire engedi integrálódni őket? . És ez az a kockázat amit magában hordoz a migráció! Így jobb ebből kimaradni és saját erőből megoldani a problémánkat! . szvsz
Marmint milyen kieso bevetelt? Egy olyan adorol beszelunk ami mar par helyen van es most altalanos lenne. Ha budapesten a 10. Keruletben volt ott nem lesz ketszer bevezetve hanem egy lesz. Ahol nem volt ott pedig lesz. Szoval csak tobblet bevetel es maxnulla valtozas lehet. Illetve bocsanat termeszetesen ahol mar most nqgyobb ado van mint ez a tervezet ott persze bevetel kieses lenne. De akkor most az a baj hogy ott csokkenne ez az ado es ezert ne vezessuk be?
Attol hogy osszeszeded mind az 5 ellenzeki part otletet es ugy teszel hogy az mind egyszerre lenne ( mikozben amugy is azfedesek vannak es nem lesz 5-szor emelve a ber ) attol meg az nem ugy lesz. Es ha nekem szantad peldanak en az LMP rol beszeltem. Felolem pl a DK es MSZP mehetne a sulyesztobe. En nem fogok rajuk szavazni. De erdekes az ilyen beigert koltekezesek zavarnak hogy fedezet nelkuliek de a kormany szadion programjaira valahogy megis akadt penz. Ahogy a legtobbszor azt felejtik el az emberek hogy az alap koncepcio Fidesznel az epitsunk valamit vagy vegyunk valamit jo dragan mert abnol lehet lopni. A betekre es dologi kiadasokra meg ne adjunk annyit mert abbol nem lehet lefelezni. Ellenben az ellenzek sok esetben az ilyen penzeket forgatna inkabb berrendezesre. A Fidesznek is 8 evebe telt rajonni hogy hiaba vannak csetelve a Mentok 100.000 kilometerenkent ( igen a regi 800.000-es kilometereket futottak sem volt jo allapot ) ha nem lesz aki vezesse es kozel 8 ev utan lett vegre jelentos berfejlesztes. De ez mar nem hozza vissza az elment allomanyt es amugy ezert vagyok skeptikus azzal is hogy rovid tavon javulna barmi is egeszsegugyben a berfejlesztesektol akar Fidesz adja akar Jobbik akar mas. Kicsit elkesett lepesek mar ezek felek ( amolyan szukseges de nem elegseges lepes a megoldashoz ). De en se tudom mivel lehetne visszacsabitani az ertekes munkaerot, mikozben jelenleg a kevesbe jot agyon jutalmazzuk.
Akkor a kieső bevételt mivel pótolnád? . Ahogyan arra sem reagáltál ki hogyan és mi alapján értékelné az ingatlant? . A RV adót azért írtam, mert annak a bevezetése és beszedése a legegyszerűbb, legolcsóbb! Még sem adóztatják az így tárolt vagyonokat!
Nezd kifejtettem reszletesen de lathatoan te csak reszlezeken pattogsz. Minden ado teher buntetes. A milliardosnak nem a havi 60.000 bol elonek jobban. Tlvabbra is tizezreket lehet mondani videken akinek alacsony jovedelme melle van kis erteku sajat lakasa. Aki ezen valtoztatni sem tudd mert olcsobba nem koltozhet es alberlet videke kevesbe opcio mint pesten vagy a nagyobb varosokban. De mint lathato nekik is eleg kis merteku ado jonne ki amit mar behajtani is tul koltseges lehet. Ellenben par tucatra teheto a nagy vagyont ( 50 millio feletti ) ingatlant oroklo alacsony jovedelmuek aranya es ok is siman megoldhazjak hogy 50 millios hazbol 30 milliosba koltoznek. 20 millio plusz es meg boven jo hazban lakasban laknak es ingatlanado sincs. En nem azt mondtam ne legyen reszveny ado. Nyitott vagyok mindenre de utana nezek. Lathatod az abran is hogy reszvenye elhanyagolhato mennyisegu embernek van. Ha tudsz mas infot oszd meg velem es elhiszem. En ezt talaltam. Igy is lehet jo par milliard forint vagyon de ebbol jelentos beveteled nem lesz. Marpedig a cel az egyenlobb tejerviseles nem az adok tulbonyolitasa. Amugy nem tudom mire akarsz celozni azzal hogy ezt egy part se feszegeti es en se? Se parttag nem vagyok se nagyon erdekelt se. Ha a reszvenyre vetnek ki adot akkor arra. A kesembe nem fogok dolni de ugylatom neked nagyon fajna az ingatlan ado. A dupla adoztatas szinten hulyeseg. Persze ha lesz altalanos ingatlan ado a most is amugy letezo egyes onkormanyzatok altal bevezetettt ingatlanadot levaltana ( legalabbis nalam ez a logikus ).
A facebook eltávolított Orbán oldaláról bejegyzéseket....mert szerintük sértők, gyűlöletkeltők..... Olvasom más oldalon: ha a FIDESZ nyer már másnap minden lakást Mészáros Lőrinc nevére íratnak! Ez belefér náluk.....
"A Jobbik ara készül, hogy egyedül nyeri meg a választást. Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta: továbbra sem készülnek koalícióra, mert az időközi választások is azt mutatták, hogy az emberek a legerősebb ellenzéki pártot keresik.A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a pártprogramról szólva azt mondta: a Budapestre tervezett szuperkórház létesítését átgondolnák, két év alatt pedig 150 milliárd forintot költenének az egészségügyi dolgozók bérére. A pedagógusbéreket a diplomás átlagbér szintjére hoznák fel. Vona Gábor arról is beszélt, hogy átalakítanák az adórendszert úgy, hogy a társadalom alsó-középosztályba tartozók széles tömegeit is bevonják a belső fogyasztás növekedésébe hogy a rosszabbul élők is fel tudjanak emelkedni." . Költés adócsökkentéssel egybekötve.
"Mégha az ingatlan 3-4-5 milliónál többet nem is ér a legszegényebbeket tényleg nem kellene büntetni azért mert saját ingatlanjuk van." . Örülök, hogy te írtad le, hogy ez az adó BÜNTETÉS lenne! . Akkor szerinted egy szegény örököst aki nagy értékű ingatlant örököl meg szabad ezért büntetni? . Most is fizetnek egyes településeken adót az ingatlan, garázs után. Kétszer adóztatnád? . Írod, hogy a RV elhanyagolható tétel. Nem az, és a legegyszerűbben adóztatható mert az értéke nem vitatható ellenben egy ingatlant hogyan,kivel és mi alapján áraznál be? . Látod ezt sem hinném, hogy kevés vagyon van műtárgyban, ékszerben felhalmozva. Még egy párt sem merte akár ÖTLET szinten is feszegetni ezt a kérdést! PL. te sem álltál a RV adó mögé! Ugyan miért? Liberális barátaink állandóan az ingatlant szeretnék megadóztatni!
Ez se rossz kétkezi munkát nagyon becsülöd.. na meg a Föld szeretettét kiölték az emberekből... munkaegység vagy mi a bánaté kellett egyelni a répát hajlongós nehéz munka.. RÉPAEGYELÉS!! Kukorica földeket részművelésre adták(harmadba) HÁT BIZONY OTT minden 3. kukorica csomót nagyobbra hagytuk.. fifikás a magyar!! Na ez már meg bejött, na voltak nekem T-SZ gyerekkori élményeim is!! T-sz Elnök partizán volt a jugóknál!!! Jaj,hát fater nem várta meg még felbomlott!! Na igen ott töltött T-sz be 6 v. 9 évet be kellett volna igazolni 1990-ben hát a nyugdíjfelé/társadalombiztosítás felé senkitől se kapott igazolást!! Évei után!! 2-t haver írjátok már alá évekhez elég lett volna igazolásként, még ha nem folyt be semmi!! Nem írták alá neki ítt dolgozot a T-sz-be HISZEN FÉLTEK NEM VOLT BEJELENTVE,HOGY MEGBÜNTETIK ŐKET!! na már ott elkezdődött a smúcikság!!
"Kezdjük a RV-el és a többi befektetéssel." Az emberek nagyon kis része tart részvényt: Itt egy 2016-os ábrát találtam de nem hiszem hogy nagyságrendileg változott volna azóta. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/bankmonitor-wordpress-live/wp-content/uploads/2016/06/13011055/vagyonosszetetel_20160418-34.jpg Ez alapján a lakosság szinte elhanyagolható része takarít meg részvényekben. Pár HSZ-el lejjebb meg az volt az érved az ingatlan adó ellen hogy szűk réteget érint. " Műtárgy,műkincs,ékszer, más vagyontárgy,nyaraló" A nyaralónál már az ingatlan adónál vagyunk. A többiből valószinűleg még kevesebb van mint részvényből bár az annyira kevés hogy lehet még azt is űberelik az ékszerek. Miközben azért értékes ingatlanból van bőven ( fentiekhez képest mindenképp ). Az átlag ingatlan értéke 39 millió forint. Ezt persze kicsit felhúzza a sok igazán értékes ingatlan de feltételezhetjük hogy az ingatlanok kb 1/4 - 1/5-e azért 50 milla feletti. Az pedig már egy elég széles bázis. https://www.ingatlannet.hu/statisztika/Magyarorsz%C3%A1g Az értékhatár nélküliséggel viszont nem értek egyet. Olyan példát ár jó sokat tudnék hozni hogy öreg emberkék kis nyugdíjból vidéki házban élnek. Mégha az ingatlan 3-4-5 milliónál többet nem is ér a legszegényebbeket tényleg nem kellene büntetni azért mert saját ingatlanjuk van. Bár egy 5 milliós ház adója meg kb elenyésző lenne ( havi 1250 forint kb ). Ott már az alacsony érték miatt a behajtás többe kerülne mint a behozott összeg.
VÁLASZTÁS 2018
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/