MINDENKI ELFORDULT VONA IDENTITÁSÁT VESZTETT PÁRTJÁTÓL
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/
3 vs 27, szerintem az lmp bukott volna többet. Berni példájából kiindulva egyik sem nyert volna, és MSZP-s is elenyésző. Lent kérdeztem, hogy vajon hány olyan körzet lehetett, ahol egy teljes ellenzéki koordinációval nyertek volna. Lehet 15 ilyen?
Az Együtt elég sok helyen meg tudott egyezni, az LMP nem. Azt nem még mindig ne a mostani szavazatok alapján, hogy hol lett volna még. Előre nem lehetett tudni a szavazatok számát, az meg világos volt, hogy a Fidesz mandátumait csak koordinációval lehetett volna minimalizálni.
Az MSZP szavazóit is elszívta volna a Momentum, és nem szavaznak az LMP-s jelöltre, ha az MSZP visszalép? Mert ha igazad lenne az LMP visszalépésekről, akkor az LMP-nek ez nyerő helyzet, hiszen amit kap cserébe (főleg budapesti körzetek), ott mandátumot szerezhettek volna.
Nem értem szándékosan félre. Nem látom, hogy egy csak baloldali koordinációval hol szereztek volna még 15 egyéni bejutót. És az, hogy nem lett teljes baloldali koordináció, az közös felelősségük.
Lent írtam, hogy feltételezésem szerint azt gondolták, hogy koordináció nélkül sem lesz 2/3, akkor meg miért lépkednének vissza egymás javára? Elvi szempontból is kérdés, hogy mit szól egy lmp szavazó, ha az lmp tömegesen dk-s jelölt javára visszalép.
Te szándékosan érted félre? Te beszéltél arról, hogy sima többséget vártak azzal a gyenge koordinacióval, ami volt. És szerinted az esetbe nem is volt értelme további koordinációnak. Na de az eleve kevesebb Fidesz szavazatot feltételezett, tehát ha a mostani koordináció mellett a Fidesz szavazatok csak 110-120 mandátumra lettek volna elegendőek, akkor erős koordinációval a Fidesz többségének megakadályozására lehetett volna törekedni. Nem a tényleges Fidesz szavazószámmal, hanem azzal, amire az ellenzéki pártok számítottak.
Így utólag könny..... . A lényeg nem ez hanem az, hogy Pesten miért nem csinálták meg azt,hogy FIDESZ-JOBBIK és egy közös (koordináció eredménye) jelölt? . Ezt a kérdést kell megfejteni mert ennek a hiánya eredményezi a 2/3-ot.
Legfeljebb akkor bukhatott volna a sima többség, ha a Jobbik is részt vesz egy teljes koordinációban, és el is tudják adni saját választóiknak, hogy miért szavazzanak a másikra. Pl. egy jobbikos a dk-sra. De én meg úgy gondolom, hogy sok jobbikos előbb szavaz a fideszre. mint a dk-ra. Szóval attól, hogy koordináció nélkül sem vártak 2/3-t nem következik, hogy koordinációval lett volna kormányváltás. Egy csak baloldali koordinációval meg végképp nem.
"Mert ha HITTÉK, hogy nem lesz 2/3 akkor még logikusabb lett volna a visszaléptetés!" Miért is? Ha egyébként azt is gondolták, hogy visszaléptetésekkel is sima fidesz-többség lesz? Szerintem akkor logikusabb saját maguk megerősítése.
Mert ha HITTÉK, hogy nem lesz 2/3 akkor még logikusabb lett volna a visszaléptetés! . Esetleg arra gondolsz, hogy ők alapból az összes körzetet megnyertnek hitték? . Az pedig felelőtlenség lenne részükről!
VÁLASZTÁS 2018
MA MÁR A CORVIN KÖZ IS TÚL NAGY A JOBBIK SZIMPATIZÁNSAI SZÁMÁRA
Gabay Dorka
Nehéz helyzetbe került a Jobbik, a néppártosodási folyamat következtében a radikális szavazói és értelmiségi támogatói elhagyják, miközben belső feszültségek is gondot okoznak. A liberális és baloldali szavazóknak tett gesztusok sem segítettek a párt támogatottságának növelésében.
http://magyaridok.hu/belfold/mindenki-elfordult-vona-identitasat-vesztett-partjatol-2378080/