hiteltelen ókori mese! idézz olyan részt a bibliából ami a dinók kihalásáról vagy a 100 mrd galaxisról szól! ilyen nincs benne! a mindenhatómindentudó isti nem tudott ezen események, dolgok létezéséről, amikor leíratta a hívőivel a teremtéstől az egész történetet! ... nevetséges az egész, úgy ahogy van! ... Voltaire : "a vallás úgy keletkezett.............. " :D
Ha már Szása szaktárs behozta ide Salamont, akkor ezennel meg is ragadnám az alkalmat annak jelzésére, hogy aki eddig félt vagy irtózott a Bibliától, annak Salamon példabeszédei kiváló "beszállót" jelenten(én)ek az ismerkedéshez. Sőt, ami azt illeti, ennél kiválóbb bevezető írást keresve sem lehetne találni a Bibliából magához a Bibliához...
Ha a saját privát, úgynevezett "bölcsességeim"-et írnám, akkor nem nagyképű volnék, hanem csak szimplán balga. A privát bölcsesség nem egyenlő: Bölcsesség... lásd az általad emlegetett Salamon példabeszédeiben:
"csupán a hallgatóság nívójához igazodva adagolom a Bölcsességet". Nofene! Hát igen. Van aki Salamonnak, van aki Napóleonnak képzeli magát. Ámbár az is lehet, hogy megtaláltad a Bölcsek kövét? Van egy mondás: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Mert a fenti mondatod nem "bölcsességre", hanem inkább nagyképűségre utal.
Szó sincs hergelésről... csupán a hallgatóság nívójához igazodva adagolom a Bölcsességet. Ha csak ennyit lehet, akkor ennyit lehet. Akinek van füle, ezt a keveset is (meg)hallja.
attól függ... korábban már több alkalommal is említettem itt egy régi ismerősömet, aki azt nyilatkozta, hogy ha rábízzák a döntést, akkor ő (a maga számára) sokkal szívesebben választja a visszavonhatatlan Nemlétet, semmint a kituggya-milyen örökéletet...;)... szerintem (finoman fogalmazva) nem ő az egyetlen ember manapság, aki ugyanígy gondolja.
az úgynevezett mars úgynevezett légköréből épp ma vagy tegnap vont ki állítólag 5 gramm oxigént a náza...:))... a Mars meg ugye a Mars... (akárhogy kenegeted a szövegértés-masszát).
Törölt felhasználó2021. 04. 22. 15:41
Merre kolbászolhat mostanában ts3 kolléga?... (úgy hiányzik)... :))
Tudomány és Csillagászat