Topiknyitó: _Macika_ 2020. 03. 21. 10:59

Trump 24  

új trumpis totyik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 01. 20:49
#20
Donald Trump amerikai elnök egy lehetséges iráni támadásról beszélt az Irakban állomásozó amerikai csapatok ellen – számol be a Reuters. Az elnök ennél többet nem árult el.Twitter-üzenetében Trump azt írta, hogy ha ez megtörténik, akkor Irán nagyon komoly árat fizethet ezért.A két ország kapcsolata az elmúlt években jelentősen romlott, miután Trump felfüggesztette az Iránnal megkötött atomalkut, és gazdasági szankciókkal sújtotta a perzsa államot. Az Egyesült Államok Iránt tette felelőssé a március 11-i bombázásokért, amikor két amerikai katona meghalt Irakban.
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 31. 11:00
#18
Joe Biden felszólította Donald Trumpot, hogy „fejezze be a hangosan gondolkodást, és kezdjen el mélyen gondolkodni” a koronavírussal kapcsolatban - írja a Politico. A demokrata elnökjelölt-aspiráns elmondta: a vírus terjedése nem az elnök hibája, de a lassú és nem megfelelő reakció, valamint az, hogy az elnök képtelen volt megtenni a szükséges intézkedéseket, nem folytatódhat tovább.A demokrata előválasztás még nem ért véget, de minden bizonnyal Joe Biden lesz majd Donald Trump ellenfele a novemberi választáson. Az országos támogatottságok szerint a demokrata politikus nem is esélytelen.
-
Hallgatnia kéne a tudósokra, mielőtt megszólal. Hallgatnia kéne az egészségügyi tanácsadóira és a közgazdászokra.
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 31. 06:41
#17
Donald Trump kormánya „alapvető fontosságúnak” ítélte a fegyverboltok nyitva tartását, az élelmiszerboltokéhoz, gyógyszertárakéhoz és kórházakéhoz hasonlóan szükségesnek. A kormányzat nem tette kötelezővé a nyitva tartást, a csupán ajánlást adott ki, az egyes államok városok, kisebb települések maguk dönthetnek a fegyverboltokról.
.
A kormány megnyilatkozását az amerikai fegyverszektor többhetes lobbitevékenysége előzte meg, mivel nem mindenki tartotta létfontosságúnak a boltok nyitva tartását. Los Angelesben például Alex Villanueva megyei seriff kétszer is elrendelte a fegyverboltok bezárását, ám kénytelen volt másodjára is engedni a fegyverjogi aktivisták nyomásának.
.
A boltoknak nagy a forgalmuk, az utóbbi hetekben kétszer-háromszor akkora, mint egy évvel ezelőtt, mivel sokan attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány miatt felborulhat a rend, és veszély fenyegetheti személyes biztonságukat. Akadnak viszont, akik azt hangsúlyozzák, hogy most nem az alkotmány adta fegyverjog a fontos, hanem a járvány elleni védekezés, márpedig a zsúfolt boltok a vírus terjedésének kedveznek.
yo8
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 29. 16:44
#16
ew York, New Jersey és Connecticut nem lesz karanténban, helyette szigorú utazási korlátozásokat vezetnek be - jelentette be Donald Trump amerikai elnök vasárnap éjjel a Twitteren. A mikroblogban az amerikai elnök kifejtette: a vírus elleni küzdelmet irányító kormányzati munkacsoport javaslatára, valamint New York, New Jersey és Connecticut államok kormányzóival egyeztetve arra a döntésre jutott, hogy "a karantén nem lesz szükséges". Donald Trump egyben felkérte az országos járványügyi és betegségmegelőzési központot (CDC), hogy határozzon meg szigorú utazási korlátozásokat a három tagállam számára. A korlátozásokat a tagállamok kormányzóinak kell bevezetniük a szövetségi kormánnyal történő konzultációkat követően. Az elnök szombat délután vetette fel újságíróknak nyilatkozva, hogy a járvány által erőteljesen sújtott három, keleti parti tagállamban - Connecticutben, New York államban és New Jerseyben - esetleg karantént vezethetnek be két hétre, vagyis a három államot teljesen lezárnák a ki-, és beutazók előtt. Már délután hangsúlyozta azonban, hogy az érintettek nélkül nem hoz döntést. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem sokkal az elnök szavainak elhangzása után elutasította az ötletet, és kijelentette, hogy ennek megvalósítása szerinte felérne "a tagállamok elleni háború meghirdetésével". "Nem hiszem, hogy ez jogszerű lenne" - mondta újságíróknak Cuomo, hozzátéve, hogy egy ilyen döntés gazdaságilag is katasztrofális következményekkel járna. "Ha térségeket választunk el egymástól az országon belül, az visszaütne, Amerika-ellenes és társadalomellenes lenne" - szögezte le a CNN hírtelevíziónak adott szombat esti interjújában. Ned Lamont, Connecticut kormányzója egy szintén szombat esti televíziós interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy "New York, New Jersey és Connecticut déli része a kereskedelmi és pénzügyi világ fővárosa, és ha Donald Trump szeretné a járvány után újra beindítani a gazdaságot, akkor "nagyon oda kell figyelnie, hogy mit mond, és mit nem mond ki".
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 27. 11:04
#15
rump egy "nyomorult emberi lény", mondta Maduro, és visszautasította a drogkereskedés vádját
https://hvg.hu/vilag/20200327_maduro_visszautasitja_a_vadakat#rss
-bubu-
-bubu- 2020. 03. 27. 08:57
#14
Csütörtök éjjel aztán Trump és a kínai elnök, Hszi Csin-ping telefonon beszéltek. Ezután Trump már nemhogy nem nevezte kínai vírusnak a koronavírust - amit valamiért tweetjében "CoronaVirus"-nak írt -, hanem inkább dicsőítette Kínát. "Kína sok mindenen van túl, és komolyan megértette a Vírust. Szorosan együttműködünk. Nagy tisztelet" - írta.
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 26. 10:35
#13
Tovább üti a Reuters azt a saját sztoriját, ami arra utal, hogy az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) kínai irodájának masszív leépítése és kulcsfontosságú járványügyi szakértőjének tavaly nyári távozása igenis jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Kínában, majd az egész világon elszabaduljon a koronavírus. A hírügynökség egyik névtelen forrása szerint igenis „bele kell gondolni abba, hogy ez a leépítés hozzájárult a katasztrófa kialakulásához és nehezíti az óvintézkedéseket is”. Trump egy minapi sajtótájékoztatóján még bírálta a hírügynökség előző cikkét, de aztán másnap a CDC mégis csendben létrehozott egy vezető posztot a kínai irodájában.Hétfőn már megírtuk, hogy Trump folyamatos Kína-ellenes stratégiája, a szakmai kapcsolatok rombolása és a kínai járványügyi iroda kulcsfontosságú posztján történt személyi változás hogyan járult hozzá Kínában a koronavírus elszabadulásához. Mai cikkében a Reuters további fontos információkat rakott össze és ezekből az alábbiak rajzolódnak ki:
,
  • A CDC kínai irodája 30 éve létezik, de létszámát több mint kétharmaddal 47-ről 14 fősre vágták Trump elnökségének kezdete óta és az amerikai állampolgárságú szakértők száma 8-ról 3-ra, a kínaiaké közel 40-ről 10 körülire esett. Ezek miatt az egyik forrás azt mondta: sok szakértői tudás és intézményrendszeri ismeret veszett kárba a leépítésekkel, amelyek nemcsak a CDC-t, hanem több másik amerikai kormányzati ügynökséget is érintettek, ahol szintén dolgoztak járványüggyel, betegségmegelőzéssel foglalkozó szakértők.
  • Trump évek óta masszívan harcol Kínával arra hivatkozva, hogy rengeteg álláshelyet vittek el Amerikából és sok amerikai szellemi tulajdont loptak el a kínai cégek és a hírügynökségnek nyilatkozó források szerint azért érintették a CDC-t és másik amerikai ügynökségeket a nagy leépítések, mert a Fehér Ház nem látta ezeknek igazi hasznát, és túlságosan egyoldalúnak ítélték meg azokat (amerikaiak finanszírozták, miközben a kínaiak számára volt benne inkább haszon).
  • A hírügynökségnek nyilatkozó források szerint ha a CDC kínai irodájában megfelelő számban lettek volna a vezető amerikai állampolgárságú járványügyi szakemberek, akkor a terep ismeretek miatt hamarabb tudtak volna segíteni a kínaiaknak felismerni és fékezni a járványt, másrészt hamarabb tudták volna értesíteni az Egyesült Államokat és a világ többi országát, hogy készüljenek fel. Az egyik érintett szerint nagy volt a leépítés a Trump-adminisztráció időszakában és ezért igenis „bele kell gondolni abba, hogy ez a leépítés hozzájárult a katasztrófa kialakulásához és nehezíti az óvintézkedéseket is”.
  • A CDC szerint a személyi változásoknak nem volt köze a járvány kialakulásához és Scott McNabb, a CDC egyik korábbi epidemológusa szerint az igazi probléma azzal volt, hogy a kínaiak elhallgatták az információkat, és ez a cenzúra volt a fő ok a járvány elszabadulásában.
  • ,
Most a (kommunikációs) harc inkább azért dúl a két nagyhatalom között, hogy ki tudja a másikra tolni a felelősséget az elszabadult koronavírus járványban. Trump ugyanis hetek óta igyekszik megcímkézni a vírust a kínai jelzővel („kínai vírus”), amit a kínaiak visszautasítanak és a fentiek egyébként is árnyalják a képet. Másrészt a járvány legyőzésével a kínaiak most a megmaradt egészségügyi eszközeik kiszállításával igyekeznek vírusdiplomáciailag is javítani a megítélésüket.
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 25. 15:05
#12
New York állam kormányzója, Andrew Cuomo kedden egy újonnan kialakított karanténkórházban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 140 ezer kórházi ágyra van szüksége az államnak a várható koronavírusos megbetegedések miatt. Szerinte a szövetségi forrásokból először New York államot kellene segíteni, ezután lehetne allokálni a többi támogatást más államokba, hiszen New Yorkban 25 665 regisztrált fertőzöttet tartanak számon az államban (a sajtótájékoztató idején). Cuomo azt mondta:A feje tetejére fogom állítani ezt az államot, hogy legyen annyi kórházi ágyunk, amennyi kell, de szükségünk lesz egészségügyi dolgozókra is az ágyak mellé,
.
Cuomo újságírói kérdésre Donald Trump elnök azon javaslatára is reagált, miszerint a gazdaságot minél előbb újra kell nyitni amellett, hogy odafigyelnek a koronavírus-járvány által legveszélyeztetettebb korosztályokra, elsősorban az idősekre.Az édesanyám nem feláldozható, az öné sem feláldozható. A bátyáink és a nővéreink sem feláldozhatók. És nem fogadunk el semmilyen olyan érvelést, ami szerint az emberélet eldobható volna. És nem fogunk dollárjelet biggyeszteni egyetlen emberéletre sem.Ugyanakkor Cuomo azt is hozzátette, hogy olyan okos megoldást lehet találni, amivel az emberek újra dolgozhatnak, de a legfontosabb most az, hogy meg tudják védeni a veszélyeztetett emberek életét.Időközben Mike Pence alelnök bejelentette, hogy az országos katasztrófaelhárítási ügynökség kedden 2000 lélegeztetőgépet küldött New York államnak, szerdán pedig újfent szállítanak az államba újabb 2000 darab készüléket.
https://index.hu/kulfold/2020/03/24/new_york_kormanyzoja_valasszak_ki_azt_a_26_ezer_embert_aki_meghaljon/
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 24. 13:36
#11
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője szerint a fertőzések rohamos terjedése miatt nem kizárt, hogy az Egyesült Államok a világjárvány új gócpontjává válik. Az utóbbi 24 órában az új koronavírusos megbetegedések 85 százalékát Európában és az Egyesült Államokban észlelték. Az új fertőzések 40 százaléka az Egyesült Államokban történt, ami a járvány terjedésének "hatalmas gyorsulását" mutatja - emelte ki a szóvivő.Margaret Harris megjegyezte, hogy világszinten is gyorsnak tartják a fertőzés terjedését, és a világszervezetnél mind a megbetegedések, mind a halálozások globális számának gyors emelkedésére számítanak.
,
,
Közben Donadl Trump arról beszélt, hogy heteken belül újranyitná az üzleteket, mert szerinte semmilyen bizonyíték sincs rá, hogy a zárlattal haláleseteket lehetne megelőzni. „A gyógymód nem lehet rosszabb, mint maga a betegség” - jegyezte meg az amerikai elnök. Ugyanakkor a szakértők arra figyelmeztettek, hogy ha nem korlátozzák a társas érintkezést, a tömeges megbetegedések az amerikai ellátórendszert is ugyanúgy túlterhelhetik, mint Olaszországban történt
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 24. 12:24
#10
Fontolgatja Donald Trump elnök, hogy a 15 napos leállás végeztével újranyitja Amerikát a jövő héten, hiába terjed a koronavírus egyre nagyobb ütemben az Egyesült Államokban – írja a Reuters.Amerika hamarosan újra kinyit. Nem fogjuk hagyni, hogy ez egy hosszan elnyúló pénzügyi problémává váljon– fogalmazott az elnök a Fehér Ház sajtótájékoztatóján.Trump elnök egy hete nyújtott be 15 napra szóló intézkedéseket, de most, hogy a tőzsdék lényegében összeomlottak és rengeteg ember elvesztette az állását, a politikus a Reutersnek nyilatkozó bennfentesek szerint nem biztos, hogy tervezi a vészhelyzeti leállások meghosszabbítását, mert aggódik a járvány gazdasági hatásai és az újraválasztási esélyei miatt.A riportereknek az elnök azt mondta, hogy azokban az államokban lehetséges, hogy visszaállítják a gazdaságot normál kerékvágásba, ahol viszonylag alacsony a fertőzésszám, ilyen Nebraska, Idaho, Iowa. A leállások viszont folytatódhatnak a nagyobb fertőzésszámot jelentő államokban, mint New York.
.
Ha az orvosokon múlna, az egész világot le kellene zárnunk!– mondta Trump elnök.
.
őt kellene
re elme
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 23. 08:19
#8
Nem szavazták meg a gigantikus amerikai mentőcsomagot
Nem ment át a szenátuson a republikánusok több mint ezer milliárd dolláros koronavírus-mentőcsomagja, a kormány és az ellenzéki politikusok viszont abban megegyeztek, hogy folytatják a tárgyalásokat. Ez is közrejátszahtott abban, hogy az amerikai határidős indexek szerint nagy esés jöhet a piacokon
.
. jah nem kétharmad , nem az van amit akarnak csak mert
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 22:07
Előzmény: #5  _Macika_
#6
ja és utána a tözsde ,felfelé robbant, jo vicces,hát sokan nagyot keresnek evvel a gazdasági virus blöff válsággal.
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 21. 21:13
#5
Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szombat reggel egy malária ellen kifejlesztett gyógyszer használatát szorgalmazta a koronavírussal szembeni küzdelemben, függetlenül attól, hogy az egyik egészségügyi tanácsadója szerint annak hatása erősen megkérdőjelezhető.A hidroxiklorokin és az azitromicin együttes alkalmazása lehet az orvostudomány történetének sorsfordítója. Az Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) hegyeket mozgatott meg. Köszönjük! Reméljük, hogy azonnal bevetik ezeket a gyógyszereket. Emberek halnak meg, a vírus gyorsan terjed, isten óvjon mindenkit!– írta a Twitteren. A hidroxiklorokin egy kifejezetten malária elleni kifejlesztett gyógyszer, az azitromicin pedig antibiotikum.
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 11:20
#3
harmadik
_Macika_
_Macika_ 2020. 03. 21. 11:00
#2
Donald Trump amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította New York államot - jelentette be pénteken éjjel kiadott közleményében a Fehér Ház.Az elnök egyúttal elrendelte a szövetségi segítségnyújtást a keleti parti tagállamnak. 
,
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szövetségi kormányzat pénzalapokat szabadít fel, amelyekkel Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szabadon rendelkezhet az új típusú koronavírus rendkívül gyors terjedése ellen, illetve bővítheti a kórházi kapacitásokat a megbetegedettek kezeléséhez.Andrew Cuomo pénteken délelőtt rendelte el, hogy a nem létfontosságú feladatokat ellátóknak otthon kell maradniuk. "Ez a leghasznosabb dolog, amit tehetünk a vírus terjedésének megállításáért" - nyilatkozta a kormányzó péntek este az egyik amerikai televíziónak. A kormányzó egyébként nem karanténnak vagy elkülönítésnek nevezte a kötelező otthonmaradást, hanem "otthoni menedéknek". Mint elmondta: azért, mert a "karantén" vagy az "elkülönítés" kifejezések félelmet keltenek, aggodalommal töltik el az embereket. "Ma pedig nagyon is számít, hogy milyen szavakat használunk" - hangsúlyozta.Pénteken - a New York-i bejelentés után - Illinois és Connecticut államok kormányzói is hasonló rendeletet hoztak a vírus terjedésének megállítására. Elsőként az Egyesült Államok tagállamai közül Kaliforniában hirdették ki, hogy senki nem hagyhatja el az otthonát. Gavin Newsom kormányzó csütörtökön vezette be a korlátozást, amelynek következtében Kalifornia zárlat alá került, az ott élő több mint 40 millió embernek nem szabad elhagynia az otthonát.A kaliforniai rendőrség több helyütt drónokkal járőrözik és ellenőrzi, hogy betartják-e a kormányzó rendeletét. A drónokat hangosbeszélőkkel és éjszakai munkára is alkalmas kamerákkal szerelték fel. Amerikai sajtójelentések szerint a San Diego városához közeli egyik rendőrőrs például 11 ezer drónt vásárolt Kínából.Az ameriaki fertőzöttek száma egy hét leforgása alatt több mint a hatszorosára emelkedett:

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek