Topiknyitó: _Macika_ 2020. 03. 21. 10:59

Trump 24  

új trumpis totyik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 16. 09:31
#40
Az új rendelkezés értelmében kötelező lesz a védőmaszk a forgalmas utcákon, tömegközlekedési járműveken, és minden olyan helyen, ahol az embereknek nincs módjuk megtartani a kétméteres távolságot egymástól. New York kormányzója kifejtette: a vírus terjedésének lassítása az egész járvány megállításának kulcsa. "Hogyan teheti meg valaki, hogy nem visel védőmaszkot, amikor egy embertársa közelébe kerül? Mégis, mivel indokolhatná ezt?" - tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy aki nem tudott védőmaszkot vásárolni, annak egy sállal vagy valamilyen más ruhadarabbal kell eltakarnia a száját és az orrát. Cuomo közölte, hogy egyelőre nem büntetik meg azt, aki megszegi az előírást.New York államban csak szerdán újabb 752 halálos áldozata volt az új koronavírus okozta Covid-19 betegségnek, és több mint 12 ezren haltak bele. Cuomo kijelentette, hogy a válság mindaddig nem fog eltűnni, amíg nem sikerül védőoltást előállítani a koronavírus ellen. Meglátása szerint ehhez mintegy másfél évre lesz szükség.A Reuters arról ír: Connecticut, Maryland és Pennsylvania kormányzója is hasonló intézkedéseket léptet életbe, ahogy korábban New Jersey-ben, Loas Angeles-ben és Kansas-ben is. Kalifornia kormányzója szintén arról beszélt: az USA legnépesebb tagállamában a következő időkben jó eséllyel maszkban kell majd járnia az embereknek.
.
trump ezt is tudta már fél éve )))))))))))9
csilla23
csilla23 2020. 04. 16. 09:22
Előzmény: #37  Tagore
#39
Tudom, hogy miért lett nyitva a topik, nem is illetlenkednék sokat, de ha lehet, akkor ehhez hozzáfűznék egy kis kiegészítést.
Ez a közvélekedés. 
Johnson megörökölte a wietnami háborút JFK-től, amit aztán “jótékonyan” teljesen a nyakába vártak... Amúgy valóban nem ő volt a legélesebb kés a fiókban.
Nixon egy nagyon jó képességű politikus volt, akiről ritkán írják le, hogy az afroamerikaiak egyenjogúsításáért, és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásáért az addigi elnökök közül a legtöbbet tette. A külpolitikában ő kezdte el a enyhülést, a detenté-t, az atomfegyverkezés megfékezését (SALT-1) és Kína felé való nyitás. Olyan koponyára támaszkodva, mint a Kissinger... Nixon egy kifejezetten szegény családba született, a semmiből küzdötte fel magát, a washingtoni elit sosem fogadta be, valójában a “démonjaival” nem tudott mit kezdeni.
sungir 2020. 04. 16. 09:02
Törölt hozzászólás
#38
Tagore
Tagore 2020. 04. 16. 08:13
#37
Nem példátlan az USA történetében, hogy olyan elnököt választanak, akik nem állnak a helyzet magaslatán--- Johnson, Nixon pl.....de a történelem szele hamar elfújja ezeket.
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 15. 17:14
#35
Pelosi: nem a WHO, Trump vallott kudarcot
.
Az ENSZ-főtitkár azonnal bírálta a döntést. António Guterres úgy vélte, hiba most a WHO anyagi meggyengítése, a koronavírus-járvány
példa nélkül álló az életünkben és példa nélküli választ igényel.
Az ENSZ-főtitkár szerint a tanulságok miatt a világjárvány után valóban elemezni kell azt, hogyan bukkant fel a vírus, miért terjedt el ilyen gyorsan, az érintettek miként reagáltak a válságra.
A döntést az Amerikai Orvosok Szövetsége is bírálta. Patrice Harris elnök azt rossz irányba tett, veszélyes lépésnek minősítette, azt kérte, Trump gondolja át a támogatás megvonását.
A legkeményebben a képviselőház demokrata párti elnöke fogalmazott. Trump sajtótájékoztatójával szinte egy időben Nancy Pelosi levelet írt a demokrata párti képviselőknek, emlékeztetett az MTI. Azt írta nekik, hogy
ne vegyenek tudomást a hazugságokról, (…) tartsanak ki az igazság mellett.
.
A házelnök emlékeztetett rá, a politikusok fontos döntések előtt állnak és ha nem az igazságra támaszkodva dolgoznak, még több életet veszítenek el,
a gazdasági nyomorúság és a szenvedés szükségtelenül elhúzódik.
Pelosi megismételte azokat a demokrata vádakat, amelyek szerint a járványnál Trump fittyet hányt a korai figyelmeztetésekre, későbbi intézkedései elégtelenek voltak, ami „szükségtelen halálozásokhoz és katasztrófához” vezetett. 
.
Mint írta, az elnök
gyenge ember, hozzá nem értő, rossz vezető, aki nem vállal felelősséget.
Pelosi szerint az amerikaiaknak, ha vigyázni akarnak magukra, 
.
akkor mostantól nem szabad tudomást venniük Trump hazugságairól, csak a tudósokra, a köztiszteletben álló szakemberekre kell figyelniük.
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 15. 07:06
#34
Donald Trump amerikai elnök bejelentette kedden Washingtonban, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra. Az amerikai elnök a Covid-19 járvány elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján hangsúlyozta: az Egyesült Államoknak kötelessége elszámoltatni a világszervezetet a járvány ügyében tett lépései miatt.
Donald Trump leszögezte: "a WHO elősegítette Kína félrevezető tájékoztatását a vírusról". Hozzátette: az amerikai kormányzat átfogó vizsgálatot folytat arról, hogyan kezelte a WHO a világjárványt. "Mélyen aggódunk, vajon az Egyesült Államok nagylelkűségét a lehető legjobban kamatoztatták-e a WHO-nál" - hangoztatta. Kiemelte, hogy az Egyesült Államok évi 400-500 millió dollárral járul hozzá a szervezet működéséhez, míg Kína körülbelül 40 millió dollárt, vagy - ahogy fogalmazott: - "még kevesebbet" fizet a WHO költségvetésébe.
Leszögezte, hogy amennyiben a világszervezet rendesen végezte volna a dolgát és idejekorán egészségügyi szakembereket küldött volna Kínába, akkor a koronavírus-járvány féken tartható lett volna már a járvány kirobbanásának helyszínén. "A WHO kudarcot vallott alapvető feladatának teljesítésében, és ezért felelősséggel tartozik" - fogalmazott. Mindazonáltal leszögezte, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezi magát a WHO mellett.
A sajtókonferencián Trump kitartott amellett, hogy az amerikai gazdaságot mielőbb újra kell indítani. Mint mondta: a szövetségi kormányzat rövid időn belül erre vonatkozó új irányelveket tesz közzé, és szerinte az ország gazdaságának újraindítása akár még május elseje előtt megtörténhet.
Többször is leszögezte: a döntést az egészségügyi szakemberekkel történő konzultációkat követően és a tagállamok kormányzóival egyetértésben hozza meg. Hangsúlyozta, hogy minden egyes tagállam kormányzójának megvan a felhatalmazása az újraindítás gyakorlati lebonyolítására.
Amerikai kommentátorok felfigyeltek arra, hogy Trump a kormányzókkal történő együttműködésre helyezte a hangsúlyt, és nem ismételte meg előző napi kijelentését, miszerint elnökként "teljes felhatalmazása" van, és övé "a végső szó" az egyes tagállamokban a gazdaság újraindítására.
"Rövid időn belül egyeztetni fogok mind az 50 kormányzóval, és ezt követően minden egyes kormányzónak megadom a felhatalmazást a gazdaság újraindítására" - fogalmazott. Hangoztatta, hogy minden tagállamban a helyi körülményeknek legmegfelelőbb időpontban és legkedvezőbb módon indítják majd újra az életet.
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 14. 12:49
#33
Trump szerint az emberek csak azért olvassák a New York Timest, mert róla írnak
https://index.hu/kulfold/2020/04/14/trump_koronavirus_sajtotajekoztato_video/
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 11. 17:24
#30
ptrklv 2020. 04. 11. 09:14
Törölt hozzászólás
#29
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 08. 07:19
#26
Donald Trump aláírta azt a rendeletet, mely az amerikai holdbányászat elindítását célozza. A Guardian cikke szerint az elnöki rendelet teljesen világossá teszi, hogy az Egyesült Államok nem amolyan globális közjóként tekint a világűrre, és épp ezért lehetővé teszi az amerikai cégek számára, hogy nyersanyagokat és ásványi anyagokat bányásszanak ott, bármiféle ezt szabályzó nemzetközi szerződés vagy megállapodás megléte nélkül. 
A Trump által aláírt rendelet szerint az amerikaiaknak joguk van az űrbeli nyersanyagok kereskedelmi célú feltárására, kinyerésére és felhasználására. A rendelet kitér arra is, hogy az USA soha nem írta alá azt az 1979-es, Hold-egyezményként ismert szöveget, mely szerint minden űrbeli tevékenységet a nemzetközi jog kell szabályozzon. Az amerikai kongresszus 2015-ben pedig elfogadott egy törvényt, ami kimondta, hogy az amerikai cégek használhatják a Hold felszínéről, illetve aszteroidákból kinyert anyagokat. 
A végrehajtó rendelet szerint ráadásul az Egyesült Államok minden olyan nemzetközi kísérletet ellenezni fog majd, ami arra irányul, hogy a nemzetközi jog alapján akadályozza a Holdról kibányászott nyersanyagok elvitelét a bolygóról. És később ugyanez lesz a helyzet a Mars, illetve más bolygók esetében is, ha azok felszínén is reálissá válik a feltárás és a kitermelés. 
,
,
Mint a cikk megjegyzi, a Trump-kormány hozzáállása a Hold bányászatához sokban hasonlít ahhoz, ahogy a földi nyersanyagokkal és erőforrásokkal bánnak: a kormány az elmúlt években számos környezetvédelmi előírást lazított fel vagy törölt el, és hatalmas szövetségi területeket nyitottak meg olaj- és földgáz-kitermeléshez. Csak míg az amerikai feltárási és bányászati lehetőségekre azonnal le is csapott a szén- és olajipar, addig egyelőre nem világos, hogy a holdbéli lehetőségekre mely vállalkozások fognak ráugrani. 
,
,
Trump elnöki ciklusának kezdete óta lelkesen foglalkozik a világűr kérdésével, a bányászat mellett a haderő is érdekli: tavaly jött létre a Space Force nevű egység a hadseregen belül, mely kiemelten ezzel a témával foglalkozik a jövőben. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 07. 19:28
#25
Kirúgta Donald Trump elnök az amerikai védelmi minisztérim főfelügyelőjét, Glenn Fine-t - számol be a Wall Street Journal. Glenn Fine tisztségeit a környezetvédelmi hivatal főfelügyelője, Sean O’Donnell veszi át. Fine vezette az amerikai járványügyi gazdasági testületet is, melynek a 2000 milliárd dolláros mentőcsomag implementációja lett volna a feladata. Mivel a testület tagjai csak főfelügyelők lehetnek, ezért innen is távoznia kell.Donald Trump az elmúlt időben többször is összetűzésbe került az ország hivatalainak főfelügyelőivel, vélhetően a mostani döntés hátterében is egy ilyen összetűzés állt. 
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 04. 20:25
Előzmény: #23  _Macika_
#24
még az a 7 is be fog zárni,america first.!!!..remélem megválasztják újra
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 04. 18:19
#23
Mintegy 1500 alkalmazottat bocsátott el Donald Trump vállalkozása, a Trump Organisation. Az elbocsátások a New York-i, a washingtoni, a miami, a chicagoi, a Las Vegas-i, a vancouveri és a honolului szállodákat érintették. Trump korábbi pénzügyi beszámolói alapján a szállodák napi 650 ezer dollárnyi bevételt termelnek, a bezárásokat követően azonban ez nullára csökkent.Az elnök emellett megbeszélést tartott a Deutsche Bankkal is, a cége által felvett hitelek törlesztésének késleltetéséről. Trumpnak a 24-ből 17 szállodája teljesen bezárt, de a többi komplexum is minimális kapacitással működik.
.
nincs rá szó
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 04. 11:08
#22
10:51Koronavírus: 1500 halálos áldozat Amerikában egyetlen nap alatt
Judd Deere Fehér Ház helyettes sajtótitkára a CNN beszámolója szerint azt nyilatkozta, hogy az orvosi stáb továbbra is védi az elnök és alelnök egészségét és biztonságát, ezért péntektől kezdődően koronavírus-gyorstesztet végeznek mindenkin, aki a vezető politikusok közelébe kerül.A mostani lépés egyfajta szigorítást jelent, mivel március közepe óta rendszeres testhőmérséklet-ellenőrzést végeznek az elnök és az alelnök környezetében.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek