Topiknyitó: _Macika_ 2020. 03. 21. 10:59

Trump 24  

új trumpis totyik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 28. 19:27
#59
A Trump-kormány a héten hozhat új szabályokat az állami földterületekkel kapcsolatban, és az új szabályok szerint a vadászok az alaszkai védett területeken lelőhet medvéket és farkasokat, beleértve a kölyköket, még akkor is, amikor a barlangjukban, odvukban vannak.
A Nemzeti Park Szolgálat átírja a Barack Obama kormánya által hozott rendeleteket, amik betiltották a ragadozók vadászatának több, sokat kritizált módját, ideértve a medvék étellel, például fánkkal való csalogatását. A szigorítást akkor azért hozták, hogy ne pusztítsák el túlságosan mesterségesen az alaszkai ragadozópopulációt, és borítsák fel a helyi ökoszisztémát.
Jesse Prentice-Dunn, a Center for Western Priorities vezetője „meglepően kegyetlennek” nevezte a most tervezett lépést, ami szerinte „csak a legutóbbi azon erőfeszítések sorozatában, amiknek a célja az amerikai vadon élő állatok védelmének csökkentése az olajipari társaságok és a trófeavadászok kérésére”.
A változások lehetővé teszik a vadászoknak, hogy mesterséges fénnyel kicsalják a fekete medvéket, köztük a kölyköket és az anyjukat a búvóhelyükről, csalétket is lehet használni a fekete és barna medvék ellen, farkasokra és prérifarkasokra is lehet vadászni akkor, amikor a búvóhelyükön vannak, és úszó karibura is lehet lőni motorcsónakról.
Dan Sullivan, Alaszka republikánus szenátora szerint a felülvizsgálatra „nemcsak az elvek miatt, hanem az állam jogainak szempontjából is szükség van”. (Guardian)
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 27. 16:10
#57
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 27. 07:53
#56
Az Egyesült Államok elnöke szívesen és intenzíven használja – időnként nem bizonyított állításokat tartalmazó – véleményének világgá kürtölésére a Twittert. A mikroblog-szolgáltatás üzemeltetői pedig régóta küzdenek a rendszerben keringő álhírek ellen. Elkerülhetetlen volt, hogy ez a két dolog egyszer összeérjen. A Twitter lépett, Trump a szólásszabadság elfojtásáról beszél. Az elnök ellenlépést helyezett kilátásba.
https://hvg.hu/tudomany/20200527_donald_trump_twitter_alhir_megjeloles_levelben_szavazas#rss
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 14. 17:52
#54
https://index.hu/kulfold/2020/05/14/kijelzo_ora_halalora_donald_trump_new_york_kinai_koronavirus/
Május nyolcadika óta látható New York városában, a Times Square-en egy kb. 17 méteres óriáskijelző, ami a Donald Trump halálórája (Donald Trump Death Clock) néven hivatott hirdetni a Trump-kormány felelősségét, és azt, hogy hány ember veszthette életét a kormány kezdeti inaktivitása miatt. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 14. 08:31
#53
06:50Meglepődött Trump, hogy a túl korai nyitás emberéletekhez vezethet - "Hamvába holt" az újabb mentőcsomag
.
Fauci, aki az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, kedden a szenátusban azt hangsúlyozta, hogy "nagyon súlyos" következményei lehetnek a gazdasági élet túl gyors, túl korai újraindításának az egyes tagállamokban. Úgy vélte, hogy a járvány az ősszel ismét fellángolhat."Számomra ez elfogadhatatlan válasz" - mondta Donald Trump elnök újságíróknak szerdán délután a Fehér Házban, miközben egyes tagállamok kormányzóival egyeztetett a gazdasági helyzetről. Az elnök elmondta azt is, hogy meglepte őt Fauci véleménye. Az elnök hozzáfűzte, hogy szerinte Fauci doktor "minden oldalnak szeretne játszani". Az amerikai elnök hangsúlyozta: "újraindítjuk az országot, az emberek nyitást akarnak, kinyitnak majd az iskolák is".
íme a zseni megint.
nyerni akar, a félrecsinált marhaságaival
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 20:15
#52
Az elnök válságkezelése a tőle megszokott unortodox stílusban halad végig a „gyász öt fázisán”, kezdve a populista politikusokra (Bolsonaro, Johnson) jellemző tagadással. Miután már nem lehetett tovább tagadni a vírus terjedését, jött a harag twitter cunami formájában, egészen addig, amíg eljutottunk a mostani alkudozás fázisáig.-
A GAZDASÁGI VESZTESÉGEK PÁR HÉT ALATT OLYAN MÉRTÉKET ÖLTÖTTEK, HOGY A TELJES DEPRESSZIÓ ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN NINCS MÁS MEGOLDÁS A DÖNTÉSHOZÓK SZÁMÁRA, CSAK A GAZDASÁG ÚJRAINDÍTÁSA. ENNEK A HELYES IDŐZÍTÉSE FOGJA ELDÖNTENI A VÁLASZTÁST.
Ha végignézzük az elmúlt száz évet, egyértelműen az a minta rajzolódik ki, hogy regnáló elnök duplázását szinte kizárólag akkor tudták meggátolni, ha a gazdaság recesszióba zuhant. Egyedül 1924-ben Coolidge-nek sikerült úgy második ciklusára is mandátumot szereznie, hogy közben a gazdaság recesszióval küzdött.
.
TRUMP SZÁMÁRA A TÉT HATALMAS! HA ROSSZUL IDŐZÍTI AZ ÚJRAINDÍTÁST, A DEMOKRATÁKNAK NAGYON NEHÉZ LESZ ANNYIRA SZABOTÁLNIUK MAGUKAT, HOGY NE NYERJÉK MEG A VÁLASZTÁST. VISZONT HA JÓL IDŐZÍT ÉS SIKERÜL A GAZDASÁGOT AKÁR CSAK ÁTMENETILEG STABILIZÁLNI, A VERSENY KIÉLEZETT MARAD.
-
http://concordeblog.hu/2020/05/06/elet-halal-kerdese-a-gazdasag-ujrainditasa-trump-szamara/
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 04. 12:58
#51
A Hszinhua kínai állami hírügynökség pedig a múlt héten egy Lego-figurákat felvonultató animációt tett közzé, amelyben egy Kínát jelképező, védőmaszkot viselő agyagkatona szól az Egyesült Államokat szimbolizáló Szabadság-szobor figurának arról, hogy egy új vírust fedeztek fel. A Szabadság-szobor válasza azonban, hogy 
ez "csak egy megfázás". 
Az animáció felidézi Kína járvány elleni küzdelmének alakulását, miközben újra és újra bemutatja, hogy az amerikai fél nem vett tudomást a helyzet súlyosságáról.
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 04. 08:52
#50
Már több amerikai áldozata van a járványnak, mint a vietnámi háborúnak
https://index.hu/kulfold/2020/04/29/koronavirus_jarvany_usa_vietnam_trump_aldozatok/
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 02. 17:49
#49
Büntetővámokat ígért Kínának Trump, aki szerint Peking mindenáron meg akarja őt buktatni
.
Az elnök egyébként pénzt és felszereléseket ígért az idősotthonoknak. Azt is hangoztatta, hogy szerinte az Egyesült Államok soha nem hirdethet „totális győzelmet” a vírus felett
.
Megerősítették, hogy továbbra is vizsgálják a vírus eredetét. Trump egy nappal korábban is tett nagy visszhangot kiváltó kijelentéseket, amikor a Reutersnek azt mondta: Kína el akarja érni, hogy ne válasszák meg őt újra elnöknek, ezért „bármit megtenne”, erre bizonyíték a koronavírus-járvány kezelése i
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 28. 16:13
#48
„Látom, hogy a fertőtlenítő egy perc alatt kiüti (a koronavírust – szerk.). Egy perc alatt. Lehetséges, hogy injekción keresztül, vagy tisztításként csináljunk hasonlót? A tüdőbe megy be, károsítja a tüdőt, érdekes lenne ezt is lecsekkolni” – mondta Donald Trump a múlt héten a koronavírussal kapcsolatos szokásos napi sajtótájékoztatóján. A nyilatkozattól minden egészségügyi szakember azonnal a szívéhez kapott, és több fertőtlenítőszer-gyártónak, valamint orvosnak is meg kellett szólalnia az ügyben, és leszögezni, hogy senki ne próbálkozzon otthon fertőtlenítő ivásával.
,
,
Az ötletelés után tehát több fertőtlenítőt gyártó vállalat lenyilatkozta, hogy még véletlenül se kezdjenek el hipót inni az emberek, mert belehalhatnak, mégis, úgy tűnik, egyre többen veszik komolyan az ötletet – legalább is erre utal, hogy
,
,
négy államban is elárasztották telefonhívásokkal a mérgezésvédelmi központokat arra vonatkozóan, megihatják-e az otthon tárolt fertőtlenítőszert koronavírus ellen.
,
,
Trump viszont nem érti, hogy ennek mi köze van őhozzá, hiszen saját bevallása szerint csak szarkasztikusan értette az egészet – írja a BBC.
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 26. 18:42
Előzmény: #46  tibbi60
#47
Mitch McConell, jelentenek csődöt a tagállamok, a grincs már ideges biztos
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 26. 18:39
Előzmény: #45  _Macika_
#46
DDD. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 25. 11:54
#44
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 24. 10:26
#42
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 19. 15:44
#41
Tüntetések szerveződnek az Amerikai Egyesült Államok több államában is a kijárási korlátozások ellen, írja a Guardian.  Még korábban több államban is összegyűlt jó pár ember a héten, hogy a lezárások azonnali feloldását követeljék, de ezek közül egy michigani tüntetés volt a legszervezettebb, például erről is számolt be a legnagyobb terjedelemben a republikánus párthoz szorosan kötődő Fox tévécsatorna. 
-
Michiganben többezres, fegyveres .tüntetés volt szerdán, a mostani tiltakozásokat szervező konzervatív aktivisták jelentős része ezt hozta fel példának, és hasonló tüntetéseket akarnak.  A michigani tüntetés szervezői közt fajsúlyos republikánus támogatói csoportokat találni, a konzervatív Michigan Freedom Fund  például félmillió dollárt (nagyjából 160 millió forintot) kapott Trump oktatási miniszterének családjától. Vagy épp a Michigan Conservative Coalition is szerepel köztük, amit egy helyi republikánus képviselő alapított.  
-
Az újabb tüntetések iránti kezdeményezésekről beszámoló Fox tévécsatorna híre után két perccel Trump elnök kirakta Twitterére, hogy támogatja az új tüntetéseket. Egészen pontosan azt írta, hogy "SZABADÍTSÁTOK FEL MINNESOTÁT!"', "SZABADÍTSÁTOK FEL MICHIGANT!", és Virginia felszabadítására is felszólította nagyjából 77 millió követőjét.
.
Erre egy helyben erős ohioi konzervatív aktivista, Tom Zawitowski bejelentette, hogy a polgári engedetlenség lesz a következő lépésük, ha május elsejéig nem oldják fel a korlátozásokat, írja a Financial Times.  Akkor el fogják küldeni a pokolba az állami vezetőiket, mert nem mondhatják meg nekik, hogy mit csináljanak. A kormány szerinte a képviseletük helyett zsarnokukká vált, beleértve még egy olyan republikánust is, mint Mike DeWine kormányzó. Az amerikaiak kétharmada egyébként támogatja a lezárásokat a Pew Research felmérése alapján.
https://index.hu/kulfold/2020/04/18/tuntetesek_szervezodnek_az_usa-ban_a_karanten_ellen/
.
agyrém

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek