• Elmaradt a várttól a japán szolgáltatások árindexének emelkedése augusztusban. Éves összehasonlításban 0,2%-kal kerültek feljebb az árak, szemben a 0,3%-os várakozással. A mai adat is azt mutatja, hogy a japán gazdaság nem tud kikerülni a deflációs spirálból, nagy szükség van a kormányzati élénkítő csomagra.
• Ma ismerhettük meg a legutóbbi japán kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét. A jegybankárok szerint 2017 év végére elérhető lehet a kitűzött, 2%-os inflációs cél, azonban jelentős bizonytalanságok állnak fenn, így további monetáris lazító lépések lehetnek indokoltak. Az idei évben a jen jelentős felértékelődése miatt alacsony az infláció. A deflációs spirálból való kilábalás érdekében a jegybank több intézkedést tervez, mellyel ösztönözné a fogyasztást, és a gazdasági növekedést. A legutóbbi ülésen nem változtattak a kamatszinteken, és az eszközvásárlási program keretösszegén sem, csupán rugalmassá tették, és hozamgörbe-kontrollt vezettek be, melynek keretében befolyásolni fogják az állampapírok hozamát.
Mai adatok, események
• HU – 9:00 Munkanélküliségi ráta, augusztus. Előző: 5,0%
• US – 15:45 Szolgáltatóipari BMI, szeptember. Előző: 51,0. Várt: 51,1.
• US – 16:00 Conference Board fogyasztói bizalmi index, szeptember. Előző: 101,1. Várt: 99,0.
• US – 17:15 Fed-től Fischer tart beszédet
A 200 hetes 305,50-nél tartott a múlt héten. Egyelöre nincs ok rá, hogy törje, onnét fordult is. Ez a kritikus szint hetesen szerintem. Ha törik, akkor erősödhet tovább.
annak bizony jó pár oka van, csak most kezdik el kapiskálni egyesek, hogy miért lenne reálisabb egy 320-350 mint 300 alatt de felőlem erősödhet, jógatolcsy pápára menne )))
most láttam - vásárlóerő az euban - erőss! (( link
Dehogy ugrott osztályt, sima 8.-ba jár (igaz nemzetiségi, ez eleve heti 6 óra német, plusz 3 angol). Hétfő 9 óra, kedd: 8 óra, sz., cs., p.: 7-7-7 óra. Plussz heti 2x1.5 óra edzés (3 lenne, de max., éjszakába férne bele :D), zenesulit is abbahagyta. Ja, és persze a házik és tanulás. Most végeztünk, felét már úgy rágtam a szájába, mert olyan fáradt agyilag, hogy föl se fogja. A sok óra között meg elveszik a lényeg, alapvető dolgok hiányoznak. Fizika pl. heti 1 óra van, ami rohadt kevés és egy nagy nullát ér. De idő sincs rá, hogy foglalkozzunk vele, illetve olyan dolgokkal, ami érdekelné.
Katasztrófa.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link