Minden eddiginél korábban indulhat a szüret a hazai almaültetvényeken, az átlagosnál gyengébb termés várható - írta keddi közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB). Az aszály és a hőség miatt a gyümölcsök mérete elmarad a szokásostól. Az étkezési alma termelői ára várhatóan 25-35 százalékkal nőhet az előrejelzések szerint.
Veszélyesen nagyra nőtt az NvidiaAz Nvidia több negyedév óta tartó menetelése előbb-utóbb véget fog érni, a kérdés csak az, hogy pontosan mikor és hogyan - elemzők és egy egész iparág feszülten várja az AI-chipek vezető gyártójának szerdai pénzügyi jelentését.Szerdán hozza nyilvánosságra a májustól júliusig tartó második pénzügyi negyedévének eredményeit a világ legnagyobb, AI-processzorokat gyártó vállalata, az Nvidia, mely az elmúlt másfél évben a világ legnagyobb, legértékesebb cégei közé verekedte be magát (rövid ideig még a trónra is felkerült).Bár a cég az előzetes várakozások szerint éves szinten több mint a duplájára növelte a negyedéves forgalmát (a konszenzus 28,86 milliárd dolláros árbevételt vár a vállalattól), elemzők szerint ekkora méretnél már a legkisebb kilengést, illetve céltévesztést pillanatok alatt brutálisan megbosszul a tőzsde -
bedöglött a mikro szétszedtem ) úgy néz ki hogy a magnetron (mikróhullámú generátor) olvadó üvegbiztositéka ment ki néztem mennyibe kerül ... hát leültem eletrolux 7000 ft, igaz ehhez a műanyag burkolat is benne van, amúgy 990-2000 ft egy sima kis vacak biztosíték 🤪 szerencsére van nekem ha nem is olyan, de hasonló meglátom mi lesz
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link