Kellően alulértékelt, fundásan/technikailag izgalmas papírokat monitorozunk. Megosztjuk egymással kiválasztási módszereinket, kutatómunkát végzünk, elemzéseket olvasunk, ötletelünk. Bárkit szívesen látunk, aki már külföldi piacokon tapasztalt trédernek számít, vagy aki ebbe az irányba kacsingat.
Közben egy kicsit én is átértékeltem a dolgot, mert ez ugye jelentős részvény darabszám emelkedéssel jár. A 849 millió TMUS részvény helyett 1259 millió lesz kb. Az összeolvadás után a TMUS adóssága 30 milliárdról 66 milliárdra emelkedik, és rosszabb lesz sok egyéb mutatója is. Szóval inkább dobtam 5.8 körül. Egy gyors kis 3-4%-os profitra azért jó volt :) .
Ceterus paribus igazad van, de ilyen nemigen fordul elő a való világban. Bekerül TMUS mérlegébe egy kupac goodwill és kötelezettség, ami (átmenetileg?) csökkent(he)ti annak árfolyamát (és PM-ben már ennek jelét látjuk). Miután a vételi ár relatív, nehéz előre megmondani a kimenetelt. Drukkolok neked.
Sprint leárazás premarketben: Összeolvad a Sprint és a T-Mobile. Minden 9.75 db Sprint részvény után 1 T-Mobile US reszvényt kapnak a részvényesek: https://seekingalpha.com/news/3350089-sprint-t-mobile-officially-announce-merger-26b-deal A T-Mobile 63 USD körül van premarketben, ami 6.46 körüli Sprint árnak felel meg az összeolvadás után. Premarketben 5.6x-en vehető most a sprint. Én vettem is egy kis pakkot belőle egy gyors 6 fölé felpattanásra :) Ha csak nem kerülte el valamilyen hír a figyelmemet, akkor ez egy jó kis tréd lesz gyorsan :)
Ha a cash-t közvetlenül beszámolod, talán jobb a total debt helyett (total liabilities)/eq, vagy inkább TL/asset mutatót figyelni. Az egyéb kötelezettségek ugyanúgy viselkednek, mint a (long term) debt, csak a fedezete általában a current asset, aminek része a cash. És itt zárul be a kör az első mondatommal.
Ó te jó Isten, veled sem lehet beszélgetni. Ha Te megfogtad az alját és a tetőt is, akkor Te vagy a magyar WB. De ahogy olvasgatni szoktam, erről messze nincs szó...
Top picks