Kellően alulértékelt, fundásan/technikailag izgalmas papírokat monitorozunk. Megosztjuk egymással kiválasztási módszereinket, kutatómunkát végzünk, elemzéseket olvasunk, ötletelünk. Bárkit szívesen látunk, aki már külföldi piacokon tapasztalt trédernek számít, vagy aki ebbe az irányba kacsingat.
Abszolut egyetertek. GE ara beeshet 16 kornyekere; sot lejjebb is. Az a GE, amit mi eddig ismertunk, az megszunhet; es eselyes arra, hogy valami egeszen mas lesz belole 1-2 even belul. GE most lefelezi a dividend kifizetest, jovore csak 12 cent lesz, ami egy 20 USD arnal 2.4% volna. Ez eros arlenyomo tenyezo az eddigi 4.8% osztalekhoz kepest. A masodik problema ugyanez: innen Intel, CAT, MCD, stb. osztaleka is magasabb lesz naluk; szoval a DOW cegek kozott a gyenge osztalekfizeto kategoriaba esik le. A GE versenykepessege a tobbi elektromos manufacturing, foleg az energia manufacturing temaban gyengult mar evek ota, es tovabbi gyengules kovetkezhet be. Pl, Honeywell a sajat mufajaban erosebb mint GE. Es ha a repulesben is veszt a pozicioibol, akkor GE kozepkategorias oriassa valtozik, amit akar feldarabolva is el lehet majd kepzelni.
Nem egyszerű, nagyon szorítok Neked, hogy ne csapjon ki a stoppod. Most rànk jàr a rúd, ilyen is van sajnos. Még szerencse, hogy a bét-en sikerül jól guberàlnom.
Ügyes vagy! Majd mesélek. Már majdnem az ajtód előtt kopogtattam, hogy hozd a kulcsot a tetőre. Most meg félemeleten vagyok csak a 9-re. De nem panaszkodom. Nem tudtam volna jobban csinálni, mert nem voltam net közelben, szóval valamennyit visszaadtam a piacnak múlt héten. Bábeli zűrzavar ez itt most, szóval ügyes légy. ML legyen veled testvérem :-) Mindjárt advent. Kapsz tőlem négy szép nagy fehér gyertyát, oszt' jónapot! :-)
:) Ügyes Vagy! Most learattam a sok nyerőt CCJ-ben meg Opusban, tőkém egy részével napizok most Mésziben, amíg elfogadható mértékben kiolvad a DDD mélyrepülés, farigcsálok szépen. Hétfőre is ez lenne a terv, de megvárom, hogy milyen a piaci helyzet, mennyire marad borús. Ha tovább ütik a bluekat, akkor egyáltalán nem fogok kereskedni, hanem kivárok, délután megvárom USA-t is, hogyan muzsikálnak, ha ott is esés, akkor parkolópálya. Résen kell lenni nagyon, most érik egy korrekció, nem kívánok nagyobb kitettséggel beleszaladni, ha nem muszáj.
Ugye hogy ugye? Nem tudsz azért elszakadni látom. A régi szép idők, beragadva a ma már nevetséges 74 forinton :-)) Pedig nem is olyan régen volt... Azért a fél szemed tartsd a három Mészi papíron.
Köszönjük! Na, ez nagyon jó lenne. Annyi jó hír érkezett most a cégről, hogy azt elmondani nem lehet. Ideje lenne, ha visszatesztelné ezt a csúfos esést. Jövő hét már remélem azzal fog telni, hogy a piac kicsit kitörölje az emlékezetéből a gy.j. okozta sokkot. Én most a magyar piacon napizgattam egy kicsit az aranyember papírokban, jól sült el. Nem nézelődök egy darabig, mert USA és BUX is erős medvére áll, másrészt DDD-ből is ki kell mászni, legalább részben.
Top picks