Waberersben nem tetszik, hogy nagyon a postával üzletelnek mindig… építettek egy logisztikai parkot- rájöttek, nem lesz rá igény…. Végül a posta átvette. Persze azok mindent átvesznek, ami semmire sem jó, és mindent eladnak, ami érték XD
Jó Reggelt! Az idő elég ködös itt Bp-en, fehér harmatba burkolózik az udvar. USA futures: S&P -0,19% Dow -0,18% NASDAQ -0,16% Ázsia USD / JPY +0,53% Nikkei 225 +0,87% Hang Seng +0,54% Ázsiában jó a hangulat :) Remélem jön Európába is. Jó adatok jöttek. Mi is várunk 3 magyar adatot: külker indexet és a beszerzési menedzser indexet, GDP is jön ma . USA is jelent ma: feldolgozóipar és ISM. A német feldolgozóipar lesz ma igazán érdekes. Szóval lesz ma esemény bőven :))
Oh ilyen kiütött certi nekem is volt… TL95 Otp shortjaim 70%-a bukó volt… mikor gondoltam kicsit fogok egy korrekción és tovább száguldott… most sok TS-ben ülő veri a mellét. Az a helyzet gyorsan tud fordulni. Otp-re shortot nyitni szerencsejáték TA ide oda stb nem működött az elmúlt időszakban…
a lentebbi leírások csak az én magánvéleményemet tükrözik, nem kereskedési ajánlatok, és szerintem egy nagyon kiegyensúlyozott, de nagyon kockázatos portfolio bemutatása, amellyel az ember komolyan veszélyezteti a megtakarított pénzét
most nincs másom, azokon kívül, amiket írtál, új pozi nyitás előtt sosem írom le a terveimet - korábban sok más papírom is volt:
OPUS volt 150-től lefelé 110-ig végig vettem, 420-nál szálltam ki 2023-ban
DELTA volt 40 alatt vettem sokáig, 90 fölötti átlaggal szálltam ki
AW is volt 90 körüli átlaggal egy adag, 150 fölötti átlaggal szálltam ki
MOL is volt 2023-ban, csak TL, 2400-2600 között beszálló, oszti utáni kiszálló - közben jópár likvidálást kellett újravennem lentebbi certiből
meg persze volt megszámlálhatatlan bukás is a likvidált certik miatt, de azoknak a felsorolásával most nem terhelnélek, csak szerettem volna megjegyezni, hogy sok emberrel ellentétben én bukni is szoktam
meg persze a 1997 és 2009 közötti körben volt minden akkori mulatság - ECO, GRABO, HUMET, PHY, TVK, ÉGIS, GLOBUS, RÁBA, FOTI, KARPOT, HATI pozik, stb
AKKO: szvsz a cég a mostani tőkeeemelés előtt ért kb 20Mrd-ot, ez a mostani tőkeemelés után 30Mrd-ot jelent (mert 10Mrd pénz kerül most a cégbe), és ez még nem tartalmazza a lehetséges szInergia hatásokat, amik a megváltozott erőviszonyok miatt mostantól jelentkezhetnek - rv szám 66M darab lesz, így lehet számolni, 250 óta benne vagyok
RICSI: szvsz a régió legjobb gyógyszeripari csoportja, mely lefedi a teljes ipari vertikumot - ritkaság, mely jelentősen alulárazott, 8500 óta benne vagyok, csak TL
OTP: ezt Neked nem kell magyarázni, 9000 óta benne vagyok, csak TL
APP: szvsz a BÉT legalulértékeltebb cége, sok pénzügyi mutató alapján, nagyon komoly fejlődési potenciál van még benne, és még a mostani értékét sem árazták be, 150 óta benne vagyok
VERTIKAL: olyan iparágban kezd naggyá lenni, aminek szvsz van jövője - a cég folyamatosan eredményt termel, növekszik az árbevétele és az eredménye is - az idei évre közel 3Mrd-os EBITDA-t vár a menedzsment, amit a féléves jelentésben megerősített - volt most egy korábbi IT tag, aki ki akart szállni és így lehetett tételt venni árfelhajtás nélkül - én azt tanultam, hogy akkor vegyünk, ha van eladó, és akkor adjunk el, ha van vevő
EBITDA-nak olvass utána, mert egyszerűbb és érthetőbb leírásokat találni a neten, mint az én primó összefoglalóm lenne - sok esetben jobban össze lehet hasonlítani a különböző cégek eredménytermelő képességét ezzel a mutatóval
340-es tőkeemelés kapcsán jónak tartottam volna. Másrészt tőzsdére bekellett volna vezetni az összes rv-t. Harmadrészt az eredménytermelőképességen osztozkodni fognak az újonnan keletkezett részvényesek is. Nekem nem pozitív. Csináltak volna srv-t. A nagytulajdonosnak pozitív, kicsit AW-s hangulatom van. Fikció: lehet emelnek majd be olyan vagyonelemeket amik nem érnek annyit, AW-nél is volt így rv. keletkeztetve.
Igen, mindenben van igazság. Viszont azt is vallom, hogy mindenki találja meg a kereskedési technikáját miben tud sikeresebben érvényesülni! Vannak a tőzsdék meg van a Bét ami külön kategória! Számolgattam közben melyik az a papír ami hozta volna a portfólióm nyereségét, csak a telekom ami jobban teljesített! Az utóbbi időben sok rossz vételem volt, 5 bukó és legutóbb a nyomdát adtam 7.5% nyerővel. Így is még 30 % nyereség felett vagyok. Ezt szeretném jövőre tartani legalább!
Jó reggelt mindenkinek! Ezt az oktatási kurzust folytatjuk. Bármi kérdés nyugodtan. Ezt könyvből, netről nem tanulja meg senki… ezt a rakat szívás után tanulja meg az ember az évek alatt. Mire azt hiszed mennyire jó vagy, akkor jössz rá már megint tanultál valamit! Én mai napig sokat olvasok a témában, néha sok hülyeség is jön szembe. Hirdetések áradata, amiben ígérik csoda szuper frankó leszel és szőke csinos kisasszony magyaráz faszságokat… és bíztat fizess elő. XD Ha annyira pró, akkor mit vesződik a tartalomgyártással?? Meg, ha annyira tele van miért fogad el pénzt érte??? Mert bizony az aprónak kellene lennie… Meg napi 5 perc meg 30 perc és tele leszel ígéretet nem mondok. Lehet én vagyok a pancser, a táblázataimmal meg elemzéseimmel…. Itt a clubban ingyen osztom meg a tapasztalati tartalmat! Persze meg is vitatjuk, minden technikán lehet csiszolni!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky