Nagyon remélem, mert mindig dobnak rám… amúgy annyi mindennel foglalkozik a Gloster :) Megrendelés államanyuknak se eleje se vége. Látszik komolyan gondolják.
Itt egy chart még a cigről: https://invst.ly/17qaij Duplacsúcs veszély +kilépett az emelkedő trendből, emiatt rövidtávon (én 1 max 2 hétig tartó) korrekció várható. 350-353 között erős a támasz, ha az netán elesne, legrosszabb esetben 344-ig nézhet be. Beszállásra/bővítésre ez az időszak ideális lehet :)
Hamár szóba hoztad, teszek be róla egy chartot: https://invst.ly/17qa3- Kiütött egy újabb támaszt, és közel került ahhoz a szinthez (2500), ahová az alját legrosszabb esetben vártam. Innen nagyon érik mostmár egy újabb (immár 6.) visszateszt, aminek az erejét nagyban befolyásolhatja egy közelgő fundás hír (stratégiai befektető). Ha ez a szint is elesik, akkor viszont "újratervezés" kell.
:),260-280 on meg nem kellett senkinek!Csak Toka Úr írta a vételt folyamatosan! Alteot vettem tovább ma megint,csak kirúgja magát egy mikulás rally-ra!
Mai lecke! Kockázatkezelés. Alap vétel eladást átvettük. :) Ez a fejezet nagyon fontos. Nem annyiból áll, hogy beraksz egy stopot, mert mindenhol azt írják… elmondom sokszor nem is használok. A miértet elmondom majd. Első fontos dolog nem vásárolok be xy db-ot, hanem árszintenként. Ha látom a hullámokból jó az irány veszek még. Nagyon fontos nincs egy tuti jó részvény, kell egy portfolió! Valami mindig fog menni… valamit mindig lehet realizálni! Időtáv is nagyon fontos más a cél egy megrántásba bele kapással meg más a cél egy befektetéssel! Pl volt olyan megrántották a papírt amiben benne voltam, gyorsan el is adtam az 1/3-át az bőven nyereséges volt. Mikor visszament visszavettem, mert tudtam hosszúra tartom. Egészet nem adtam el, mert elmegy a vonat mit csinálok??? :) Stop is egy fontos kockázat kezelés. Pl speka felrántós dolgoknál érdemes. Mikor már annyit emelkedett, h mosolygós ragd oda :) stop piaci az beönti ha eléri azt az árfolyamot lefelé… stop limit meg eladóként áll be.. egy speka papírnál a piaci javasolt. Akkor is jó haszna van, ha pl nem érsz rá a gép előtt ülni berakod. Figyelj rá, hogy ne túl magasra ragd, mert végülis biztonsági elem. Az a helyzet ki lehet ütni is. Pl valami állat kiszáll hirtelen leszúr egy pillanatra, de a te megbízásod aktiválja. És puff. Szóval azért nem szeretem. Néha át is tudja ugorni a stopot, ha gyorsan esik az árfolyam ez a limitesnél áll fent. Olyan gyorsan esik, hogy kb beáll eladónak már lejjebb van sokkal 20 percre rá… Sokan a stopokat kereskedelmi résekbe rakják bele… ahol kirobbant az árfolyam. Én azt nem javaslom kövesd a példájukat inkább rakd fölé. Előző hullám alja fölött picivel a legjobb. Én azért nem használok, mert úgyis nézem mindig, amikor van egy pánik ne üsse ki.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky