Én is kacsapárti vagyok 😃 Havonta úgy két alkalommal elkészítem. Egész kacsának aprólékát húslevesnek, mellét ,combjait fokhagymával tűzdelve , csak só, bors aztán be a sütőbe. Köré ,négy-öt fej szeletelt hagyma, szeletelt, bírsalma ,körte, vagy alma. Köretnek, vajas törtkrumpli 😉👍 Semmi víz alá csak kacsa vagy libazsír , egy jó kanálnyi. Hagyma a gyümölcsökkel úgyis ad annyi levet amibe bőven megpárolódik a hús ,aztán a hagymás gyümölcs megaszalódik. Természetesen kacsa mellét, combját bőrével felfele ,hogy ropogósra sűljön! Brutális ízorgia így!! Előtte pálinka ,utána mindenképpen bor 😉☝️
Csak azzal eszünk minden ételt itt a clubban… ha már annyi részvényünk van:) alig várom a lebomlós edényeket! Ki is vágom a porcelánt :) Megmondom az asszonynak ezt lehet komposztálni nem kell annyit mosogatni XD
Közeledik a Márton nap, majd próbáljátok ki a libaszárnytövet, ez szerintem jobb mint a libacomb és olcsóbb is.Megvehetném a libacombot is de ezt sokkal jobban szeretem.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA