Fel kell fegyverezni Európát, mert már szinte az összes fegyverünket elvitték az ukik, az amcsik meg nem adnak. Ki tudja, mi lesz a NATO-val, ha Trump nem lesz hajlandó megvédeni az EU-t.
Nálunk van két üzem is, amelyek autó alkatrészeket gyártanak, a munkások felét már elbocsájtották, novembertől azok is csak 4 napot dolgoznak. Nincs megrendelés. Állítólag januárban újra indítják a termelést, az elekrtomos autókhoz fognak valamit gyártani, aumatizált gépsoron. Hetven ember helyett 15-tel. Ismerősöm ott dolgozik, de már keresgeti az új lehetőségeket, Ausztriában szeretne elhelyezkedni.
Nem lennék ebben olyan biztos. A Sunderlandi gyár mellett giga beruházás van (AESC), a beruházó Francia üzeme is indulgat és Spanyolországban is terveznek beruházni. Ezek a beruházások már az elektro mobilitásra menek rá. Dübörgő aksigyárak stb. A jelenlegi elbocsátások szerintem egy termeészetes része az átállásnak. Sajnos a villanyaos kocsik harmada annyi alkatrészből állnak, és ez persze nagyon gyorsan a beszállítokat is érinteni fogja, de az új beruházások sok embert át fognak venni. Az Audis elbocsátások híre terjed, mégis költi a cég a pénzt a facebook hírdetésekre, hogy toboroz. A Renault csoport a következő években tudomásom szerint 30 új modellt szeretne piacra dobni (mind elektromos). Remélem venni fogják :)
Persze, várjuk.Sok erdekes dologbol lehet tanulni, megdobbenni hogy az ember életében mik torténtek.Ha lesz egy kis időm télen akkor megosztom Veletek majd a csaladomat érintő aranybárány történetét a 2.vilagháborúból.
Csak kizárólag a pozitív reakciók miatt és mert ebben a topikban a szakmaiságon túl, az élet bármely területéről hozott híreket, személyes élményeket, tapasztalatokat, tanácsokat meg lehet osztani estefelé, holtidőben - hogy senkit ne zavarjak - ha lesz hangulatom pár sort írok még Rezső nagybátyám személyes történetéről.
Olvastam, de nem mertem belinkelni a Panny originál topikba, pedig ez a hír könnyen érintheti a győri Audin keresztül a Pannyt is. Bár egyenlőre csak fejlesztésben érintett munkavállalókról szól a hír, de azért tudjuk milyen most a német autógyártók helyzete. A Panny originál elszármazott olvasói viszont "Öld meg a rossz hír hozóját!" atípusos szindrómájuk kapcsán félek megint eltiltatnának.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA