Üdvözlet Uraim! Toka úr, még a hosszabb időre szóló kitiltásom előtt hívott meg a topicba! Az OPUS-hoz írt egynéhány bejegyzésem nyerte el tetszését Toka kartársnak... az adminnak viszont nem tetszett, hogy rávilágítottam egynémely "megmondóember" Janus-arcúságára. :D Most jutottam el odáig, hogy beköszönjek, illetve megköszönjem az invitálást! :D Mindenkinek sok nyerőt! És rögtön kérdeznék valamit, amin már órák óta járatom az agyam: Miért van az, hogy az elemzői várakozások az OTP esetében szinte mindig bőven a valós eredmények alatt vannak, míg a MOL esetében meg ellenkezőleg... az otp-ben érdekelt vagyok, a mol-nál pedig kacérkodom a gondolattal...
A fórum szakértői által ajánlott papírok közül végül kicsi AKKO-t is vettem, ami az október 30-i vásárlás óta +24% -on áll jelenleg. Erősen gondolkodom, hogy 400-nál eldobjam vagy tartsam 440-450 körüli árfolyamig? Ahogy Toka úr is említette, speka papír lesz (lett), iígy akár fel, akár le nagyot mozdulhat (akár hétfőn). Mitévő legyek, még megálmodom. Lehet, átteszem majd CIG-be ezt is, tekintettel a még ismeretlen mértékű osztalékra.
Igazából az olajcégek is átmentek egy osztalék papírrá nagy innováció nincs… meg komoly felfedezések, próbálnak átalakulni, nyitni az új piaci trendek felé. Töménytelen pénzen ülnek… azért is fektetnek minden felé mindenbe. Szerintem 10-15 év múlva átalakulnak egy befektetési alappá, Holding cégként funkcionálnak majd.
Tudom, de ha az ukrán háború lezárásra kerül… gyorsan fordulhat a szélkakas ;) Nem csak az Otp lesz az egyetlen cég, aki ebből profitál! Persze a reflektorfényben mindig ő tündököl, mint a BÉT index nagy százalékát adó papírja. Hosszú távon persze szép eredmények állnak az Otp előtt, de ez senki számára sem új hír és titok… az lett volna a meglepő, ha a jelentése nem felülteljesítő. Marikám, mint látod az Akkoban is kitömte sok club tag a zsebét :) Így lesz a többi papírral is :) Ezeket a frankó kis cégeket kikukázni nem egyszerű, mert ezekről nem minden nap cikkezik a sajtó… néha hírmorzsákból kell összeraknunk a teljes képet… komoly háttériparági elemzéseket kell nézni és következtetéseket levonni. Amúgy jó helyen van a pénzed az Otp-ben, olyan mint egy állampapír, sok privát bankár az otp, Richter hosszú távú tartását javasolja… Hosszútávú fundája nem megkérdőjelezhető.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA