Ez egy egyszerű topic saját használatra ingatlant vásárlók részére élményeik, tapasztalataik megosztására, területek árszínvonalának megvitatására. Befektetői ingatlanvásárlókat várja a
Ez abszolút így van, nem véletlenül világszínvonalú az akkori tudósgeneráció, messze a tudás számított, elhanyagolható volt az a pár protekciós. Pont az a baj, hogy most van a felhígulás...
a 60 as 70 es években sokan lófráltak az utcákon a rendőr ezzel mán nem foglalkozott kivéve ha jó oka vót a továbbtanulásrúl meg annyit hugy mindönkinek álérhető vót de volt egy pici de tényleg vékon mezsgye ami egyenlű pontszámnál elűnyt adott vagy adott egy pici előnyt aki s szocializmusban jól teljesített pl sportolók is kaptaak. de a tudás vót az álső
De ha gyanús voltál, akkor a yard igazoltatott. Ha csak úgy lófráltál az utcán délelőtt 11-kor 40 évesen, akkor volt esélyed rá, hogy megállítanak, megkérdezik, hogy hol és mit tetszik dolgozni? Ha felszálltál a soproni gyorsra egy kis hátizsákkal, akkor Győr után végigment néhány határőr, és kikérdezte, hogy mit akarsz te Sopronban. Ha nem tetszett a válasz, akkor így jártál, aznap nem láttad Sopront. Te éltél akkor vagy csak úgy történeteket hallottál?
Igen, ez egy luxus hotel, nyilván nem alapjog mocskosan, büdösen, másokat zaklatva bemenni. De be lehet menni. Sőt én nemrég voltam bent egy vezetett sétán és meg lehetett nézni a hotel belsejét, elzárt részeket. Nagyon ajánlom, remek kultúrprogram
Igen. csak ezt lehetettlen feladat annak elmagyarázni, aki akkor nem élt és most egy olyan szájából hallja hogy akkor mik voltak, aki maga is haszonélvezője lehetett a rendszernek. Én ismerek egy olyan amúgy pédamutatóan rendes, segitőkész volt kollégát, aki a 2. világháborúról az egyik nagypapájától kapott "hiteles" képet. Miután a nagypapa nyilas volt (nem én találtam ki, ő mesélte,) ez eléggé egyoldalú lett.
érdekes hugy a cucializmusban nem vótak "nem kívánatos" álemek mert mindenhová bémehettél mindenféle korlátozás nélkül és ingyér. az "elnyomó" rendszerben minden templom is tárva nyitva vót éjjel nappal most max 1-2 órára megengedik hogy bémenj
nem volt tiltva. ha a párttitkár ment el koszorúzni, akkor az rendben volt. Ha egy tanárnak jutott eszébe hogy elvigye a középiskolás osztályát, akkor azt a hatalom provokációnak élte meg. A hatalom döntött önkényesen Útlevelet nem mindenki kaptt a hetvenes években. Amiről a "hiteles" forrásod beszámol, az a rendszer utolsó 10 éve volt. A középiskolás osztálykönyvben voltak egy betüs bejegyzések a tanulók neve mellett. Munkásszármazásunál a továbbtanulás szinte autómatikus volt, ha megütött egy minimális szintet. Értelmiségi gyereknél már kapaszkodni kellett, sokkal jobb jegyek, több pontszám kellett a továbbtanuláshoz és ha kevés volt a hely a szakon, akkor igy sem sikerült a felvétel Az ennél is kevésbé preferált társadalmi rétegeknél pedig kivételes esetektől eltekintve, a továbbtanulás csak álom maradt a 60-as években és nehéz volt a 70-esekben. A rendszer gazdasági csődje a 80-as években már folyamatos puhuláshoz vezetett, igy aki elég ügyes volt, az ki tudta trükközni azt. (Pld. osztálytársam papája mérnök volt, de a mamája szakmunkás és természetesen a munkásosztályi besorolást élvezhette és jóval gyengébb felvételi eredménnyel is bejutott az egyetemre.)
Regen jartam arra, de azt igertek a felujitas utan szabadon lehet majd hasznalni. Valoszinuleg a ket portas a nem kivanatos elemek tavoltartasa miatt van.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja
Lakás/Ingatlan árak topik