Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Kicsit belegondolva, ha egy alapkezelő, csak 1%-ot akar eladni vmi okból kifolyólag, akkor az a mostani ricsi market cap alapján kb. 19 mrd huf értékü rv-t szór a piacra. Természetesen ezt kihasználva némi shortosok és persze más kisebb eladók, pánikosok, stoppos kiütések is mgjelennek. Nyílván egy nagyobb pakkot akkor ajánlott, ill. lehet eladni, ha pozitív a hangulat a piacokon. Továbbá a nagy forgalom általában megfogja, ill. fordítja az aktuális trendet. Sztem most (is) ez történik, történik a Ricsivel.
Helyzetek vannak amit meg kell oldani. Én is össze vissza vettem és adtam el hogy lehozzam a mostani 10.3 ra a teljes pakkot miközben 11.070 ről indultam.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.