Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Hasonlóan látom ezt a papírt, dehát pozícióból beszélek, ami ugye tudjuk mit jelent. Azt gondolom a cégnek semmi baja, ez persze senkit sem érdekel, mindenki csak keresni akar az ár mozgáson. Az irány persze mindegy!
Egy gyógyszergyártó cégnek egy ilyen vész aranybánya kellene, hogy legyen. Erre - irány a süllyedés. Mi lenne vele, ha egy csapásra megszűnnének a betegségek? Persze... lehet, hogy semmi köze a papírnak a céghez, a gyógyszergyártáshoz, mert csak brókerek játékszere. Egyik papírkából teszik a másikba a pénzt, ahogy a szél fúj. Most pl. szinte egyszerre rogyasztották meg Ricsit és a 4ig-t.
Nézem a Richter chartját, 04.27től tegnapig, azaz 2 hónapig! oldalazott a 6600-7100 sávban, azon belül volt egy szűkebb sáv 6900-7050 és 6750/6800-7050 között is... Hét közepén törte a 6750/6800at, majd azon a támaszon mozgott 2-3 nap reményt adva, hogy megtartja pénteken viszont megreccsent az utolsó 2 órában...láthatóan a cérna 6600 körül szakadt el, feltételezem ott halomra voltak long stopok... Egy pozitív verzió szerint a pénteki napot és a borús USA mozgást kihasználva csak leszúrt a Richter a sáv alá, mintegy a long stopokra utazva és már hétfő-kedd szépen visszaugrik a sávba 6600-6800 közé...Nem tartom lehetetlennek, mert messze túleste az Otp/Mol pénteki -1-1,5%os eséseit és valami brutális forgalom jött meg az utolsó órában...meglátjuk. Negatív verzió alapján elgyengülés és elbúcsúzás a 7150 feletti kitöréstől és 6200 környékére irány. Én most a pozitív verziót érzem inkább, azaz csak fals letörés lesz, szóval én visszavárom a elmúlt 2 hónap oldalazó sávjába.
Miért csökkenne az árbevétele? Esmya teljesen leírva, anélkül is hozta tavaly a vártat. Milyen negatív, árbevételcsökkentő tényezőre gondolsz pontosan? Szerializációs roblémák is letudva, az is csak tavaly okozott problémát, néhány hónapig. A kieső termékeket egyelőre bőven fedezi a Cariprazine, és várhatóan még évekig fedezni is fogja. Nem igazán értem mire gondolsz. A vírus okozta válság a Richtert pont nem érintette. Szóval?
Igen, de ehhez meg kell lenni az árbevételnek is, ami korán sem biztos, sőt nagyon is kockázatos. Nincs új termék 2025-ig, a régi szabadalmak lejárnak, az esmya becsődölt, a nagy befektetők eladták a részvényiket, az állam elosztogatja a saját 20%-át, ami szintén értékesítésre kerül. Bogsch Erik is pesszimista ezzel kapcsolatban és szerintem is neki van igaza.
Hát ezt ma jól leverték, gyenge Ft ide vagy oda. Ha valami nagyobb alap elkezdi adni, akkor mindegy az EUR/HUF árfolyam. Esetleg a norvégok? Nem tudom van-e a portfóliójukban.
A Richternek dúrván jó a gyenge Ft, a tavalyi átlagárfolyamokhoz képest kb. 10‰-ot fog rajta. A devizás bevételeire vetítve. A bevételei kb. 90%-a devizás. Tavaly volt kb. 400 Mrd Ft bevétele devizában, annak a 10 %-a 40 Mrd Ft. Tiszta nyereség lehet ennyi + ban ebben az évben, ha folytatódik a gyenge Ft időszak. És nagyon úgy tűnik folytatódni fog. Q1-ben már meg is volt az első kb. 10 Mrd plusz. Q2 szerintem hasonló lesz. Arra vetítve, hogy Richter éves nyeresége 60-70 Mrd között szokott lenni, az éves + 40 Mrd Ft nyereség 60-70 % közötti nyereségnövekedést okozhat. És akkor csak a Ft gyengülésből adódó növekedés lehetséges hatásait szemléltettem. Szóval minden Richter rv. tulajdonosnak jól jöhet a Ft gyengülés, másoknak valóban nem annyira. A fenti becslés nagyvonalú, nem pontosak a tavalyi számok sem, csak nagyságrendileg. Abban azonban nagymértékben biztos vagyok, ha nem történik valami ultra nagy szarság, Richternek nagyon jó éve lesz az idei. Kiváncsian várom a Q2-es jelentést.
Na Repasz a mai nap megcsinálta a hétvégédet!🍻💥🎁🤑 Egy baj van csak a shortosokkal hogy egyedül örülnek. 🥳Pedig milyen jó lett volna... itt legalább tizen örülnének és csak te szomorkodnál. Most viszont a fagyi vissza nyalt! 😛Igaz nem szívből de azért gratulálok! 👍
Ez ha lefelé kell menni, még a követ is megelőzi. Mindenki a kitörést várta, hát megkaptuk. Lefelé tört ki, Reppasznak lesz igaza. Ez innen szerintem már nem fog felállni.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.