Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ERSTE: A jelenlegi piaci helyzetben talán nem meglepő, de azért meglepetésre az orosz jegybank kamatot emelt, 7,35-ről 7,5 százalékra. Erre erősödött a rubel, ami így újra 4,1 környékén van a forinttal szemben. Nem olyan rég még 4 alatt is járt az árfolyam, míg júliusban 4,5 körül volt. Ez azért fontos, mert éves szinten 10 fillér mintegy 2 milliárd forintot jelent a Richter eredményében „ceteris paribus”. Így ez is segítheti a Richter fordulást az 5.000 forintos támaszszint környékről az elmúlt időszak nagyjából 10 százalékos csökkenését követően.
Most néztem rá este egy hét után. Hát mit mondjak meglepődtem. Úgy néz ki jövő héten vissza is tudom venni jó barátomat Ricsikét, 4.970-re mindenesetre beállok vételre hétfőn. Van egy olyan érzésem, hogy néhány long stoppot kiszednek, akár még Gyuláét is 4.950-en. RSI 5 óráson 25, amikor fent 5.550-nél fordult két hete akkor is az 5 órás volt egyedül 70 felett, kb 75 körül.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.