Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
"Orbán Gábor megerősítette korábbi várakozásait, amely szerint az idei
évben kevesebb mint a felére eshet vissza az Esmya forgalma, a forgalom
csökkenése azonban nem lesz egyenletes mértékű Orbán szerint, az első
negyedében az Esmyából realizált árbevétel 16 millió eurót tett ki,
azonban nulla közelében lehet a második negyedévben, majd a harmadik
negyedév szintén ''viszonylag alacsony'' forgalma után a Richter
vezérigazgatója a negyedik negyedévre már elképzelhetőnek tart az Esmya
forgalmában bekövetkező számottevő javulást." Az utolsó sor azért arra mutat, hogy az Esmya visszatér a piacra ;)
Orbán
Gábor kiemelte, hogy az Esmya nélküli forgalomban, ha a devizaárfolyamok
nem romlanak jelentősen, a Richter stagnáló árbevétellel számol, míg az
Esmya esetében továbbra sem tesz közzé várakozásokat a menedzsment.
Orbán Gábor azt is hozzátette, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)
Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottságának (PRAC) Esmyával
kapcsolatos vizsgálata május végén, de legkésőbb június elején
lezárulhat majd.
A bruttó fedezeti hányad 56-57 százalék között alakulhat
2018-ban, míg az üzleti eredményhányadra vonatkozóan 12-13 százalékos
sávot vár idén a menedzsment.
Magyarország esetében 2 százalékos forgalomnövekedéssel számol a menedzsment idén
Az EU12 régiónál a gyógyszer-szegmensben stagnálást várnak.
Az orosz piacon és az egyéb FÁK-országok esetében szintén
stagnálását, az ukrán piacon pedig 10 százalékos visszaesést várnak az
idei forgalomban.
Az USÁ-ban a Vraylar (Cariprazine) nélküli forgalom esetében 15
százalékos csökkenést várnak, míg Latin-Amerikában a kieső Esmya
bevételek miatt a stagnálás a legvalószínűbb forgatókönyv a menedzsment
szerint.
Na, hogy a fórumon szent a béke, ezt Ricsike egy szép szárnyalással megünnepelhetné! :) Hát gyerekek, ha jön egy pozitív Esmya döntés, akkor itt nagyon jó világ lehet ránk!
Nem egészen. Engem az érdekel, ha valaki egy régi cikket betol ismét, azt milyen szándékkal tette? Megjegyzés, komment, valami tájékoztató, hogy mi a búbánatért is ollózta ismét elő. Ezek a dolgok, melyek nekem értéket adnak. Egyébként meg olyan "pálgium" szaga van. Ctrl+C Ctrl+V. Találgatni meg a totó-n szeretnék... :) Az indoklás, az amihez tudás kell, hogy kifejtse az ismétlő a szándékát és az ismételt cikk újbóli hatásá az árfolyamra. Szóval nekem ez jelenti a tudást, az értéket. Ezért is kérdeztem. Persze másnak lehet erről más véleménye, amit lehet elfogadni is, akár.
Na látom távolodunk a tőzsdétől...... Szerintem zárjuk rövidre a storyt.....ha rosszul fogalmaztam akkor bocsánatot kérek.... nem szeretnék sem beszólni sem sértegetni senkit...... de azt elvárom hogy beirás előtt tájékozodjon az ember...ha meg poenkodik akkor ne sertődjön meg a másikon sem....... Koncentráljunk Ricsire továbbra is......
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.