Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Köszi..... nem szoktam az erste elemzőkkel egyetérteni de most hasonlóan gondolom én is.....
Törölt felhasználó2017. 11. 08. 03:32
A pénzügyi sor ellensúlyozza a Richter gyengébb operatív teljesítményét 13:51 nov. 7 Erste Research A Richter ezen a héten, a többi nagyvállalat gyorsjelentési időpontja miatt valószínűleg csütörtök hajnalban publikálja harmadik negyedéves eredményét. Előrejelzésünk szerint meglehetősen vegyesen alakulhatnak majd a Richter számai, de összességében javuló eredményre számítunk.Az árbevétel éves alapon 6,2%-kal bővülhet az előző év hasonló időszakához képest, főleg az amerikai piac növekedésének köszönhetően, amit a Vraylar értékesítéséből származó jutalék bevétel dob meg jelentősen. Az Allergan negyedéves jelentésére alapozott számításaink szerint a készítményből származó díjbevétel a 15 millió dollárt közelítheti.Az árbevétel növekedése ellenére az operatív eredmény több mint 9%-kal eshet vissza. Ennek legfőbb oka, hogy a tavalyi időszakban a K+F költségek rendkívül alacsonyak voltak, azonban ezek a költségek most ismét emelkedhetnek. Ezen kívül a központi és adminisztrációs költségek is emelkedtek, a romániai nagykereskedelmi és kereskedelmi növekedés pedig jellegéből adódóan erodálja a marzsokat.A tavalyinál gyengébb operatív eredmény ellenére az adózott eredmény javulhat, 14,5 milliárd forintot érhet el, ami 6,6%-kal meghaladhatja az egy évvel korábbi értéket. Ennek oka, hogy míg tavaly jelentősebb pénzügyi veszteség keletkezett, ezúttal minimális pénzügyi nyereséget érhetett el a Richter.
Nem kenyerem az utólagos szépítés. Ha valami nem jön be, azt is zokszó nélkül beírom. Itt a rizikó nem az hogy valaki rád veti a kavicsot hogy "dá dá". Hanem az ha Te pozit veszel fel az elképzelésedre és kiderül rosszul gondolkodtál.
egyébként meg ricsi az a papir ami totál kitáz ha minden hullámot akarnál megfogni, volt egy célár benne, ami nagyon húzódik...de talán közel vagyunk:) Szóval a be ki lépéseim nem a napos "mit gondolok holnapra " alapján hozom meg. Ezek csak gondolatok, olykor csipkelődések..:D ne legyen annyira unalmas a topik
ja és azt is csak 10k ig..tartottam volna...biztonsági okból . Hülyéskedek csak, de nem fogok meglepődni ha esni fog. Hetesen jól néz ki. Remélem nem ku* szét hétvégére.
meg aztán mol? (nem kell itt) otp? (szintén nem, egy pont volt ahol venni akartam 9800 alatt végig, de a ricsi miatt nem vettem meg (gondolkoztam hogy a maradék 20% is betolom, de fostam). Akkor majd 80% al ültem ricsiben.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.