Jól írtad: "elvileg ...". Szerintem nem is tárazták ki az egészet. Mit gondolsz az a záróbeli cirka 25 mrd Ft-nyi tulaj, (aki képes volt az utolsó percig várni...), Ők biztosan tudták, hogy lesz vevő a készletükre? Hiszen el kellett adniuk, nemde? Ha neked kellett volna eladni, akkor így csináltad volna? Lehet, hogy ennek tudatában saját maga/maguk is vette/vették meg, én ugyan kötéslistát nem láttam (pl.: érdekes lehet: hány helyről történt?). Mivel nagy "up" várható, úgy is eladhatta, hogy megmaradt neki...magyarul egyből visszavették (átkötés, de más alapnál, számlán, stb.) No, ha sokan gondolták ezt így, akkor egy reggeli up-ot követő down esetén, nincs sok vesztenivalójuk, hogy mégis kiszórják. Persze ennek a legkisebb az esélye, de biztosan olvastad a pár nappal korábbi egyik cikket, vagyis hasonló helyzetben nem csupán a "fel" létezett. Szóval, most mindenki fel várja, és ilyenkor néha történik néha meglepi....
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.