Azt hiszem igen. Tehát ha a magyar IB-nél kötsz USA piacra, akkor minden marad a régiben, még 0.3% tr. adó sincs. Ha magyar piacon kereskedsz bármilyen brókernél, akkor +0.3% tr. adó. Ha USA-beli brókernél kötsz bármilyen piacra, akkor meg egyéb jövedelemként duplán fogsz adózni.
A portolios számla maradhatott volna, értelmes kedvezményt évek óta nem adnak....Egy biztos, hogy nem Innen fogok utalgatni..... . A Gránit bank meg az Equilor brókercég leverhetné a mezőnyt...Többségi tulajdont szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt-ben....
Akkor elbúcsúzunk az amerikai befektetésektől... 🤷♂️ Reméljük, hogy a kakadu visszakozik a minimumadó tekintetében. Egyébként is pofátlanság a multik adókedvezménye.
Bizony... Az ellenőrzött tőkepiaci ügylet („ETÜ”) -ből származó jövedelem "Az ETÜ az Szja tv. 67/A. § (3) bekezdésben meghatározott rendszerében olyan ügylet, amelyet az adózó a befektetési szolgáltatóval vagy a befektetési szolgáltató közreműködésével köt meg pénzügyi eszközre, árura, illetve a törvény szerinti szolgáltatás keretében devizára/valutára kötött pénzügyi elszámolással lezáródó ügyletre, amely vagy (1) a Magyar Nemzeti Bank mint a pénzügyi felügyelőrendszer tevékenységét képezi; vagy (2) EGT államban, illetve az olyan államban lévő befektetési szolgáltatóval vagy annak közreműködésével kötött az adózó, amellyel Magyarországnak kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van hatályban; az ügylet az adott állam felügyeleti hatósága felügyelet tárgyát képezi; biztosított az információcsere a felügyeleti hatóság és a Magyar Nemzeti Bank között; valamint az adózó rendelkezik olyan – névre szóló – igazolással, amellyel az adókötelezettség megállapítása lehetséges. Ebből értelemszerűen az következik, hogy amennyiben az ETÜ egy olyan államból származik, amely nem felel meg a fenti kritériumoknak, úgy az adózót az egyéb jövedelmébe köteles bevallani ezt a jövedelmet és megfizetni utána a személyi jövedelemadót. Az ETÜ-ből származó jövedelem pedig „az adóévben elért pénzben elszámolt ügyleti nyereségek együttes összegének a magánszemélyt terhelő, az adóévben pénzben elszámolt ügyleti veszteségek és az ügyletkötéshez kapcsolódó, a befektetési szolgáltató által felszámított díjak együttes összegét meghaladó része”. A jövedelem tehát bevételnek a veszteségekkel és költségekkel csökkentett része.,, Az utolsó mondat fontos. Ha nem ETÜ-ből jön a jövedelmed, akkor nem tudod szembeállítani vele veszteségeidet, ami felejtős. Ezért szívás, ha jövő év végén megszűnik USA-val az egyezmény. Addig életben van, jövő ilyenkor biztos látszódik majd körvonalazódni valami megállapodás, mert ha nem akkor lépni kell.
akkor ő rosszul tudná ezt?mert szerinte az árfolyamnyereséggel nincs gond azután sem,ha esetleg valóban nem lesz egyezmény.https://www.youtube.com/watch?v=yWlONOlJvVI
Nálam az a helyzet, hogy 90%-ban dt-zek. Eddig volt ennek X költsége, én meg folyamatosan tudtam nagy átlagban x+1 nyereséget termelni, magyarul megérte. Most az adó és a drágább szolgáltató miatt a költség is felemelkedett x+1-re. Kihívás lesz ennyi év után stratégiát váltani, és elfelejteni azokat a setupokat amikre eddig gondolkodás nélkül, rutinból ugrottam :(
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?