Én tudok ilyen indexről (iShares MSCI France UCITS ETF, ISIN: IE00BP3QZJ36), de nem látom az instrumentumkeresőben. Ez olyan, amit fel tudnak venni az IB-től, szóval ha írsz nekik egy e-mailt, hogy ilyet szeretnél venni, akkor elvileg elérhetővé tudják tenni.
nekem ma megduplázták a richter eladásom, adtam 55 darabot, a nyereséglistám 110 darabot mutat a tranzakciós listában megnéztem, ott a valós 55 darab eladása szerepel a portfolo egyszerűm rendben van darabszámra, de az értékpapír részletesből hiányzik az 55 darab
Én úgy tudom, hogy TBSZ-nél az osztalék is adómentes (de ha a kifizető országában eleve lefogják, akkor azt már nem nagyon lehet tőlük megszerezni). Szóval, amit osztalék címen jóváírnak a TBSZ-en, azzal már nincs teendő, adómentes lesz. (NYESZ-nél van adókötelezettség az osztalékra). Egyikkel sincs tapasztalatom, úgyhogy akinek van, vagy jobban képben van az SZJA törvénnyel, az nyugodtan javítson.
Butaságot írtam, mert én stop eladásnál csak piacit használok. Ha 18360-nál még nem adtad volna el, akkor aktiválási árnak az alatti árat kellett volna megadni és limitre meg amennyit gondolsz. Az eladási stop limit akkor aktiválódik, ha az aktiválási áron vagy alatta lesz kötés. Én azért nem szeretem, mert ha nagy esés van, akkor a limitesed lehet nem teljesül
Megnéztem, eddig amit felvettek, az szerepel az ib listájában, amit nem, az nem. Szóval tényleg ez lehet az oka, köszönöm szépen! :) A problémám, hogy csak osztalékfizetőben elérhető így a kiválasztott etf. Azt jól gondolom, hogy tbsz számlán az osztalék után sem kell semmilyen adót fizetni? Illetve ebben az esetben az adóbevallásban sem kell jeleznem semmit? Ellentmondásos információkat olvastam ezzel kapcsolatban.
Régen az volt az ok, hogy mivel az Interactive Brokers nem teszi elérhetővé az adott papírt a Xetra tőzsdén, ők sem tudják felvenni a saját rendszerükbe (és nem is intéznek semmit az IB-vel, hogy történjen valami). Amióta az Erste a tulaj, és a kerekedési helyszínek közt ott van az Erste saját rendszere, ez már nem kellene, hogy kifogás legyen, szerintem inkább rájuk van szólva, hogy az ilyeneken ne törjék magukat, ne legyenek konkurencia. Ha van kedved, próbálkozhatsz az IB-vel, hogy vegyék fel neked a Xetrára, és ha ez megvan (ha hajlandóak is megcsinálni, simán belekerülhet egy hónapba), akkor lehet újra próbálkozni a Randomnál. Több ETF-et sikerült így felvetetnem, amit elsőre lepattintottak, de akkor még nem volt ott az Erste, aki az ilyen dolgokba lehet, hogy most már beleszól. Amúgy itt tudod ellenőrizni, amit itt megtalálsz, azt fel tudják (tudták) venni kérésre a Randomnál: https://interactivebrokers.com/en/index.php?f=2222&exch=ibis2
Értem.Én úgy számoltam, hogy az aktiválási áron bekerül a könyvbe, és a limit áron el lesz adva. Így ha (az előző példánál maradva) az árfolyam 18360-ig lemegy, és onnan fordul, akkor megmarad a részvényem, és profitálhatok a következő emelkedésből. Abból indultam ki, (a felfelé eladásnál) amikor ha az aktiválási ár magasabb a jelenlegi árnál, akkor először aktiválódik majd el lesz adva.
Sziasztok! Tudja valaki, mi alapján dől el, hogy egy etf-et az RC felvesz-e a forgalmazandók listájára? Ezt szerettem volna: https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/253745/ishares-usd-government-bond-710-ucits-etf-acc-fund De azt válaszolták, hogy nem tudják felvenni. Miközben a distributing változata jelenleg is kereskedhető náluk, nem látom mi akadálya lenne ennek... de erre a kérdésre már nem válaszoltak :) Köszi!
Ha az ár a beadáskor már az aktiválási ár felett volt, akkor ugyanolyan mintha egy sima piaci áras eladást adtál volna be és legjobb vételre rögtön rá is adja. A stop limit csak késlelteti a sima limites eladásodat addig, ameddig nincs az aktiválási áron vagy felette kötés. Ettől még teljesülhet a limitednél jobban, ha épp akkor magasabb vevő is van, nem olyan nagy baj az
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy mostanában miért változik meg a záróár egyes részvényeknél zárástól nyitásig. Pl. 4Ig tegnap 890-en zárt (Portfolio és a tegnapi ajánlati könyv), a mai netboon-os ajánlati könyv szerint 888-on. Ugyanilyen különbség Megakránnál (8,05 helyett ma 8,15) és Futurnál (44,2 helyett ma 40) is. Tudom, hogy minimális eltérés, de érdekelne, hogy miért van. A válaszokat előre is köszönöm!
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?