Sziasztok! Csak én látom úgy, hogy a randomcapital minősége erősen romlik mióta az erste megvette, vagy más is így gondolja?! Első rossz tapasztalatom azzal volt, hogy megszüntették az devizakonverziónál a limit áras megbízást, csak piaci árast lehet megadni. Erre ma még rájött az is, hogy az USDHUF kereskedés/váltás egyáltalán nem megy. Egyszerűen kiírják, hogy "A kiválasztott deviza jelenleg nem vásárolható." Semmi magyarázat, hogy hiba van, vagy megszűntették vagy mi?! Ilyen szolgáltatás mellet itt tutira nem nyitom meg a következő TBSZ-emet, az biztos.
Sziasztok, ma próbáltam számlát nyitni 4x 2 különböző böngészőben, és a 10. lépésnél egyszer sem engedett tovább. Érdemes még próbálkozni, vagy csak személyesen fog menni? (írtam nekik e-mailt) Még egy kérdésem lenne: ha USD számlára forint utalást indítok más bankból,akkor automatikusan átváltja, vagy csak USD-t lehet utalni? Köszönöm szépen.
Ha a Shell A és B részvény összevonás miatt az RDSB tickeremből SHEL lett, de a Randomnál még nem ezt látom, akkor nekem kell szólni vagy megoldódik magától? A RC instrumentum keresőben még nincs benne az új.
Most kezdtem el használni a Randi felületét, és egy elég kezdő kérdésem lenne. Hogy lehet új instrumentumot hozzáadni a figyeléshez, hogy megjelenjen az árinfóban és grafikonra ki tudjam tenni? Az istenért nem találom. Illetve a grafikonrajzolóban az indikátorokat minden egyes indításkor be kell állítani? Hiába mentem el, a program újraindításakor mindig elfelejti, és kezdhetem elölről.
Nem tudom mióta kereskedsz és milyen a portfóliód.Véleményem szerint a tőzsde olyan személyeknek való,akik nem kesztyűs kézben tartott csalánnal akarják verni más tisztes alsó felét,hanem addig nyújtózkodnak,ameddig a takarójuk ér.A tőke áttételes kereskedésbe a BÉT indulása óta belebuktak brókercégek,spekulánsok,tisztes üzletelők,de mára szerintem letisztult a piac.A követelmények helyénvalóak.Megéltem a Bokros csomag,a 911 es terrortámadás ,a 2008-as krach tőzsdei összeomlását.A tőkeáttételek és a Bux hati fedezeti hiánya miatt elég kemény tragédiákat éltem meg.Most a helyzet olyan,hogy indokolt a szigorítás,mert senki nem szeretné,ha a saját tőkéjét más hülyesége és tőkehiánya miatt a brokicég a kockázatát a díjak emelésével kompenzálja.A BUX hati letéti díját is elég rugalmasam kezelték az idők során.A kezdetekben talán a mostani alapletét tizede volt követelmény.A likviditás és a termék volatilitása egyaránt befolyásolja a pénzügyi kockázatokat. Ennek fényében nem sok kockázatos certit tartok márciustól májusig,amíg nem csitulnak el a hullámok.
Társaságunk 2022. március 3-i hatállyal csökkenti tőkeáttételes
termékeiben az elérhető tőkeáttétel mértékét, a globális piacokon is
tapasztalható, illetve a tavaszi magyar választások kapcsán is várható
erős volatilitás okán. Emellett a TDT beszámítási értékek is változnak.
A
konkrét értékek a mellékelt táblázatban találhatók.
A változás a 2022. március 3. előtt nyitott tLong és tShort pozíciókat is
érinteni fogja, amennyiben azok kifutása a megjelölt dátumot követően
esedékes. Ebben az esetben március 3-val megnövekszik a fedezeti
követelmény.
Kérjük kísérjék figyelemmel pozícióikat!
Tisztelettel,
Random Capital Zrt.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy Randomot használva ki-hogyan short-ol? Gondolok itt a technikai megoldásokra tshort és egyedi részvények, vagy melyik short etf-et /certiket használjátok? --- Piacokat elnézve időszerű a kérdés.... (témában még kezdő volnék.)
Xetrán három CAC 40 indexet követő ETF van: LU0322250985, LU1681046931, FR0010150458 (az utolsó ESG-vel torzított indexet követ). IB-nél mindhárom fenn van az IBIS-en, és ha minden igaz, erről is tud felvenni a Random ETF-eket, nem csak az IBIS2-ről. Tehát továbbra is az van, hogy kérni kell a felvételt, vagy átmenni másik brókerhez (KBC-nél az egyik most is elérhető, OTP-nél egyszerűbb, és gyorsabb az igénylés, ha valami kell).
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?